[HOSAS/Dual Stick] Thrustmaster 16000m duo
Cześć,
To mój drugi post, pierwszy był w powitalni + jestem ogólnie zielony w kwestii zarówno ED jak i symulatorów kosmicznych/lotniczych.
Czy ktoś z forumowiczek/forumowiczow gra może na konfiguracji dual stick/HOSAS ?
Myślę o kupnie zestawu 'T.16000M duo' + do tego 'JoyToKey' na modyfikatory(Alt, Shift na lewym joy'u), jak rekompensacja malej liczby przycisków na samych chwytach (wiem ze jest więcej na podstawie).
Jesli chodzi o wykorzystanie takiego zestawu w ED, to:
1. Eksploracja, okazjonalny handel
2. Polowania na "kwiatki"
3. Trochę PvP - słyszałem ze tutaj jednymi rozsądnymi rozwiązaniami jest myszka + klawiatura, właśnie HOSAS, albo jakieś kombinacje: przepustnica + mycha.
4. Ogólne "wygibasy" z FAoff
Możecie coś doradzić ? Za Thrustmasterami przemawia niska cena + łatwe przestawienie leworęczny/praworęczny. Ale może jakieś stare używki (np. M$)
będą lepszym rozwiązaniem?
Z góry dzięki za wszystkie odp. i porady Smile
Odpowiedz
Z samych joyów korzystałem, polecam - dobry model w dobrej cenie i faktycznie chyba najbardziej przystępny zestaw do HOSAS.
Do HOSAS mimo prób się nie przekonałem, jakoś wolę HOTAS.
W PvP można latać wszystkim, natomiast są tricki, które na m+k robią to zwyczajnie prostsze i bardziej precyzyjne - ale nie trzeba być meta slave Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Hej,
Dzięki za odp.
Jeśli można wiedzieć - czemu wolałeś HOTAS'a? Lepszy do "codziennego" (górnictwo, transport, eksploracja itd.) grania ?
Patrze ze ceny zestawów 2 stick i HOTAS od TM są bardzo zbliżone.
Odpowiedz