Problem techniczny z Hotas X
No niestety dopadło mnie, może ktoś miał podobne problemy i będzie w stanie coś doradzić.
A mianowicie w momencie wychylania przepustnicy do przodu jednocześnie zaczyna mi działać obrót "wolanta" w lewo
Na stronie testowej widać:
[Obrazek: aaaa.jpg]
Odpowiedz
Nie dałeś mi zasnąć. (leżę z zamkniętymi oczami a tu popup 'hotas dyody nie działa')
A że zacząłem na śniadanie od piwa...
Pierwsze na co musisz odpowiedzieć to czy po podłączeniu do innego fizycznie komputera również się tak dzieje? (problem hotasa czy Twojego komputera)

Jak to mówimy, "dziwne, u mnie działa".
Odpowiedz
Niestety na innym kompie to samo Sad biorę się za czyszczenie.

Znalazłem rozwiązanie problemu Biggrin było proste ale przy okazji wyczyściłem swoje stery.
Jakby ktoś kiedyś miał podobny przypadek to pomaga podkręcenie pokrętła na spodzie hotasa "Joystick resistance"
Odpowiedz
No hfila, moment.
Cieszę się że działa itd. ale ruszałeś lewą częścią która fizycznie jest połączona tylko kabelkiem i działała prawa część?

Czyli nic na siłę wszystko młotkiem? Trochę kopnąć, przyebać (vide pokręcenie oporem sticka) i pomogło?
Odpowiedz
Tak nawet po rozłączeniu obu części było tak że jak dałem przepustnicę do przodu to mi działał obrót drążka w płaszczyźnie. Nie wiem z czego to wynikało grunt że już tego nie ma Biggrin
Odpowiedz
Dzień jak co dzień.

"Przyszedł pan i zaczęło działać, co pan zrobił?"
"Wie Pan/ Pani w sumie to nic nic nie zrobiłem ale ponoć dziś jest duża aktywność plam na Słońcu"
"Pan to chyba jakiś magik, ręce które leczą"
"Eee... dokładnie tak proszę Pani/ Pana. Do jutra"
Odpowiedz
Niestety temat powrócił szybciej niż Kurski na stanowisko w tvp
Jutro poszukiwania ciąg dalszy.
Odpowiedz