Ankieta: Jak oceniasz jakość patcha 2.4 The Return- w skali 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

OFICJALNY Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes
Bądźmy realistami, gra się już nie zmieni w żaden znaczący sposób, Beyond to są zmiany dość kosmetyczne. Można albo lubieć Elitę i się w nią bawić albo dać spokój, jak zwykle nie rozumiem tylko ludzi cały czas grymaszących na temat tego jak jest skoro już od bardzo dawna wiadomo, że nie będzie dużo inaczej. Dajcie się bawić tym co im się podoba. Nie smakuje Wam zupa? Wylać i iść do innej restauracji a nie pluć do talerza tym co im smakuje Smile
Odpowiedz
(15.12.2017, 08:41 UTC)Baton napisał(a): Bądźmy realistami, gra się już nie zmieni w żaden znaczący sposób, Beyond to są zmiany dość kosmetyczne. Można albo lubieć Elitę i się w nią bawić albo dać spokój, jak zwykle nie rozumiem tylko ludzi cały czas grymaszących na temat tego jak jest skoro już od bardzo dawna wiadomo,  że nie będzie dużo inaczej. Dajcie się bawić tym co im się podoba. Nie smakuje Wam zupa? Wylać i iść do innej restauracji a nie pluć do talerza tym co im smakuje Smile

Niestety na chwilę obecną jest to jedyna restauracja serwująca zupę, gdzie indziej mają steki Sad
Odpowiedz
(15.12.2017, 09:32 UTC)Xeonary napisał(a): Niestety na chwilę obecną jest to jedyna restauracja serwująca zupę, gdzie indziej mają steki Sad

Moim zdaniem zanim się ktoś nauczy choćby robić podstawowe rzeczy to pewnie mu zejdzie 200 godzin, potem ze 200 fajnej zabawy, no a po 400 to się najlepszy stek może znudzić i wtedy pora się przerzucić na marchewki. Ja właśnie chrupię, ale niewątpliwie wrócę do steków prędzej czy później Smile
Odpowiedz
(15.12.2017, 09:32 UTC)Xeonary napisał(a):
(15.12.2017, 08:41 UTC)Baton napisał(a): Bądźmy realistami, gra się już nie zmieni w żaden znaczący sposób, Beyond to są zmiany dość kosmetyczne. Można albo lubieć Elitę i się w nią bawić albo dać spokój, jak zwykle nie rozumiem tylko ludzi cały czas grymaszących na temat tego jak jest skoro już od bardzo dawna wiadomo,  że nie będzie dużo inaczej. Dajcie się bawić tym co im się podoba. Nie smakuje Wam zupa? Wylać i iść do innej restauracji a nie pluć do talerza tym co im smakuje Smile

Niestety na chwilę obecną jest to jedyna restauracja serwująca zupę, gdzie indziej mają steki Sad

Restauracja ma wiele sal , stolików i kącików do degustacji , w tej przestrzeni zaproszono do dyskusji i oceny (w postaci ankiety) nowej "zupy" . To ja z kolei nie rozumiem w jaki sposób  wolność słowa psuje komuś przyjemność z degustacji ? nie ma przecież przymusu czytania wpisów innych gości tej restauracji , i nikt nikomu łyżka w talerzu nie miesza..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Właśnie lecąc do Electry, żeby zamówić kuriera ze skrzynką broni 3AXx8 (4x MC, 4x rakiety) minąłem commandera w Beludze - czyli ratujemy rozbitków Panowie. Zmieni, nie zmieni - ostatni update pokazuje, że się dziać zaczyna, na razie płoną 3 stacje, rescue shipy wiszą i czekają na rozbitków. Nie wiem, jaki jest plan, ale mam nadzieję, że w dużej mierze zależy od tego, jak społeczność będzie reagowała na rozwój sytuacji.
Mieliśmy etap pierwszy - bazy - co się stało? ludzie latali, rozwalali, co tam było, mieli "rozrywkę". Reakcja obcych była na początek zachowawcza - wyciągali z hiperskoku, "skanowali", dawali spokój.
Etap drugi - zaczęli pojawiać się w okolicy plejad - jeszcze słabi, chaotyczni, ale zdecydowanie wrodzy (skoro im rozpieprzaliśmy "gniazda", to co się dziwić?).
Etap trzeci - "thargoids adapt" - pojawia się zwiększona trudność w ich niszczeniu - do tego CG - zdecydowanie nastawione na to, żeby ich jednak niszczyć, konflikt narasta, pojawiają się coraz lepsze bronie.
Etap czwarty - mamy meduzy - threat 7!, palące się stacje, statki ratunkowe.
Dla mnie fabuła zaczyna się tworzyć już nie w oparciu o relacje Federacja - Imperium, a ludzkość - obcy. I mam nadzieję, że to jest właśnie to, co nas czeka w przyszłości. Szkoda jednej rzeczy - chociaż może tego nie wiem, jak działa na fabułę - powinno być bardziej widoczne, jaki wpływ ma działanie commanderów na rozwój dalszych wydarzeń - jeżeli rzeczywiście tłuczemy obcych, to ich stosunek do nas będzie coraz bardziej wrogi - tak, jak mamy nasze dane z influence i reputacją dla powersów, superpowersów i mniejszych frakcji.
Odpowiedz
Ciekawe ciekawe.... mnie interesuje jak niszczenie i ogólnie działania Thargoidów wpływa na BGS? Biggrin
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Oho, chyba doczekamy się jeszcze w tym roku T10Wink Z newslettera: "Lakon Spaceways are producing a new ship, the Type-10 Defender, in an effort to combat these escalating attacks." i "The Alliance has commissioned Lakon Spaceways to produce a new ship in response to the recent Thargoid attacks in the Pleiades: the Type-10 Defender. The development is significant in that it represents the first overtly military response from the Alliance to the rising Thargoid threat.".
Odpowiedz
Drakkainen napisał(a):Ciekawe ciekawe.... mnie interesuje jak niszczenie i ogólnie działania Thargoidów wpływa na BGS? Biggrin

Zrobia Thargoidow jako frakcje i bedzie mozna wozic rybe dla nich Wink
Odpowiedz