TV/hbogo/c+ przez internet.
Czy ktoś z was zrezygnował z kablówki itp. rozwiązań, na rzecz wykupienia i oglądania przez internet telewizji? Interesują mnie tylko legalne rozwiązania.

Obecnie kończy mi się umowa na dniach, posiadam rozszerzony pakiet w kablówce by w hd oglądać filmy i mecze, czyli interesują mnie także kanały sportowe (podstawowe to polsat sport/eurosport).
Również hbo go (przy małym dziecku jest to super rozwiązanie, oglądam kiedy chce i nie ma sytuacji, że coś zaczęło się o 20, a ja dopiero mam czas o 22, polecam).
Mam też C+, ale to już bez opcji przez net, nie jest też to jakieś super ważne, by ten pakiet posiadać, chociaż było by miło mieć to też dostępne przez internet.

Googlałem trochę, widziałem że są np. różne pakiety w ipla - sport/film/itd.

Jestem ciekaw jak to faktycznie wygląda w praktyce?
Czy ktoś przeszedł całkowicie na takie rozwiązania?
Jak to ma się cena-jakoś-niezawodność?
Czy ktoś może podać przykładowe rozwiązania wraz z ceną?

Nie wiem też, czy można gdzieś tak wykupić hbogo/c+, czy trzeba jednak mieć umowę z jakimś operatorem/kablówką?

Dzięki z góry, jeśli ktoś się podzieli w tym temacie swoją wiedzą ;>
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
jako ze mieszkam, gdzie mieszkam, a lubie sobie czasami obejrzec dobry mecz (wstaw odpowiedni sport), korzystam ze strony www.weeb.tv

Jest to najlepsza ze stron jaka znalazlem, a moze inaczej, jest to strona z najwiekszym wyborem kanalow jaka znalazlem.
Co do jakosci obrazu, mi odpowiada, aczkolwiek czasami moglby byc lepszy.

Kanaly dostepne na tej stronie, chyba wszystkie mozliwe z polskich platform. Niestety nie ma HBO Go, ale masz wsystkie Polsaty, C+, HBO (oprocz Go), itd

Polecam sprawdzic, o ile sie nie myle mozesz sobie rzucic okiem za free (do 15 minut - chyba ).
Koszt jest prawie zaden, bo o ile dobrze pamietam wychodzi jakies 20PLN/m-c

Moje 5 groszy Smile

Zdravim
Odpowiedz
Ja posiadam kablówkę z UPC i jestem zadowolony. Mogę oglądać większość kanałów również mobilnie na komórce lub laptopie, a do tego dochodzi jeszcze usługa oglądania na żądanie.
Odpowiedz
http://www.weeb.tv chyba nie do końca jest legalne ;P

UPC u mnie nie ma. Jest tylko jedna kablówka, z której chciałbym zrezygnować. i przejść na usługi np. ipla sport+gdzieś podpisać umowę na hbo go...
Odpowiedz
weeb.tv nie jest legalne, nawet jeżeli za nie płacisz Biggrin natomiast przestępstwo popełnia osoba udostępniająca, nie oglądająca, także tego...

Co do sportów to niestety nie wiem, jeżeli chodzi o filmy/seriale to osobiście polecam netflixa. Z tego co kiedyś się orientowałem niestety nie da kupić się samego HBO GO - albo jest w pakiecie telewizyjnym, albo z internetem w plusie czy play.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Netflixa posiadam. Początkowo przez t-mobile, ale później był jakiś problem z przedłużeniem abonamentu na linii tmobile-netflix. Przeszedłem na kredytówkę i już nie ma problemów, a t-mobile zmniejszył fakturę w rekompensacie, tak więc nawet dobrze na tym wyszedłem ;>
Odpowiedz