Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
(01.03.2018, 08:33 UTC)Conrdd napisał(a): Czy likwidacja relogów przez frontiera to taki wielki techniczny problem?

Jak ktoś chce szukać skrótów takich jak relogi to zawsze w tak rozbudowanej grze coś znajdzie, jak uważasz, że są nie w porządku to nie używaj i tyle, ja tak robię i jest OK. Wolałbym, żeby FD się skupiał na ciekawych rzeczach i błędach niż pilnowaniu kombinatorów Smile
Odpowiedz
(01.03.2018, 08:33 UTC)Conrdd napisał(a): Czy likwidacja relogów przez frontiera to taki wielki techniczny problem, iż się nie da czy też wygodnie dla Brabena jest mieć szybką ścieżkę dorobku by zachęcić do gry graczy?

Rozne serwery wiec nie masz mozliwosci ich scalić. Wyrzucić trybu solo też nie mogą więc patowa sytuacja.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Podejrzewam, iż jestem w mniejszości ale uważam iż tolerowanie przez Frontiera relogów jest niszczeniem balansu gry. Jednocześnie trudno oczekiwać od graczy, iż mając możliwość zarobienia 10xnormalna stawka na godzinę zrezygnują z niej w imię wewnętrznego poczucia sprawiedliwości. Zresztą - lubię pograć również w The Division: jaki by hałas się podniósł gdyby relogami można było robiąc jedną misję zgarniać nagrody z 8 - 10. A to przecież to samo.

No ale offtop i pewnie dostanę po łapach Smile
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(01.03.2018, 09:54 UTC)Conrdd napisał(a): Podejrzewam, iż jestem w mniejszości ale uważam iż tolerowanie przez Frontiera relogów jest niszczeniem balansu gry. Jednocześnie trudno oczekiwać od graczy, iż mając możliwość zarobienia 10xnormalna stawka na godzinę zrezygnują z niej w imię wewnętrznego poczucia sprawiedliwości.

To jest nowa rzecz i się nazywa "personal narrative", jak chcesz grać jako uczciwy koleś to grasz, jak chcesz grać oszusta to też możesz, nijak to nie wpływa na balans gry skoro jest tryb solo Smile
Ja używam skrótów na drugim pilocie latając i skanując planety terraformowalne, bo po prostu mi się nie chce w tego pilota wtapiać setek godzin a kasa czasem potrzebna. Każdy ma tam jakieś powody czyli wracamy do personal narrative Smile
Odpowiedz
Moim zdaniem relogi nie powinny nikomu w niczym przeszkadzać. Ktoś chce szybko zarobić? Stackuje misje. Komuś zależy na immersji? Robi wszystko "po bożemu". Nikt nie narzuca nikomu sposobu dorobienia się i nikt do niczego nie zmusza.
Zarobkowe misje pasażerskie i tak bierze się, że tak powiem, na masę, czyli bierze jak najwięcej, ile się da. Przy dobrym rng może wylosować tyle takich zadań, że nie będzie potrzebny żaden relog. Równie dobrze można też poczekać na odświeżenie tablicy z misjami. Dla mnie nie ma różnicy, czy ktoś sobie na to poczeka, czy będzie robił relogi.
Odpowiedz
Panowie, ale to tylko gra.....

W realu nikt z tira nie wysiada i wsiada z powrotem z nadzieją na ciekawsze zlecenia....
Aczkolwiek w tzw. międzyczasie przychodzi faks i założenie bierze w łep Smile
Odpowiedz
Ot widzę, że "włożyłem kij w mrowisko" z tymi relogami. Jak uważnie czytaliście to zauważcie, że raz dziennie latam tą trasą więc immersja jak dla mnie jest zachowana. ED z zasady nie narzuca nam stylu gry - mamy wolną rękę co robimy. Nie uważam by relog był jakimkolwiek oszustwem.

P.S. Miło, że po aktualizacji 3.0 można wybrać typ zapłaty za misję. Zamieniłem "cargo rack" na kolejną kabinę pasażerską. O ile dobrze liczę to już 8 na moim Pythonie  Smile
[Obrazek: 104539.png?1547645238]

We will never forget
Odpowiedz