Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCU - I z czym to się je.
CCU - Cross Chassis Upgrade. 

CCU - Warbond - Cross Chassis Upgrade dostępny tylko w czasie specjalnych promocji - za gotówkę.

Token LTI - Najtańszy możliwy punkt wyjścia.

Melt - przekształcenie nabytego przedmiotu w store credits które można użyć w sklepie na stronie.

W momencie rozpoczęcia gry nabywacie tzw game package. Game package pozwala na dostęp do świata Star Citizena oraz w zależności od wersji kampanii Squadron 42. 

Game package normalnie nabywacie w cenie $45-$55 - zależy od opcji oraz promocji. 

Jeśli jesteście nowymi graczami najlepszą opcją po zakupie jest zdobycie tzw TOKENA. 

Dla przykładu ostatni event (chyba nadal jest jeszcze dostępny) dostarczył nam mały pojeździk o nazwie Mule. Koszt takiego Tokena to $40. 

Większość weteranów poluje na te tokeny gdyż poza paczką mogą na ich podstawie zbudować sobie okręt / pojazd z tzw LTI - lifetime insurance. 
(LTI jakoś będzie ułatwiało grę, w jakim stopniu tego jeszcze nie wiemy ale wiemy że to zmniejszy koszty) 

Postawmy sprawę jasno - Nie trzeba nic poza podstawowym pojazdem z paczki by doznać Star Citizena lub zbudować flotę za walutę dostępną w grze. 
Jeśli chcecie dodać trochę kasy do projektu a wzamian zdobyć coś ciekawszego niż Mustang Alpha lub Avro Avroszka, kolejne kilka zdań mam nadzieję wyjaśni jak zrobić to najefektywniej. 

Gra pozwala na zmianę posiadanego pojazdu na wyższy poprzez użycie CCU. 
Downgrade nie jest zawsze możliwy i raczej wymaga użycia customer service wiec na potrzeby tego wywodu - nie istnieje. 

Załóżmy że jestem kimś kto pograł, złapał bakcyla i postanowił sobie ulepszyć start. 

Jako że był sobie referral to kupiłem podstawową paczuchę która dała mi dostęp do:

[Obrazek: unknown.png]

A jako ze użyłem kodu referującego to ja i referent otrzymaliśmy bonusowy przedmiot w postaci:

Jak widać, jako że Aurora jest dla mnie tokenem LTI tak więc została upgradowana do LN. 

Pewnego dnia pojawiła się ciekawsza opcja starteru, więc oryginalny starter został zmelcony i zakupiłem za kredyty: 

Jako że Alpha jest beee to zrobiłem z niego Betę. 

Nadszedł event invictus i pojawił się token - Mule. 

Jako że jestem fanem Cuttleska Blacka więc postanowiłem mniejszym kosztem nabyć ten okręt. 
Normalny koszt tego okrętu to 100$ + VAT w moim przypadku $120.

Czekając cierpliwie na zakończenie eventu pojawiły się 2 dodatkowe opcje.
CCU WB - Pomiedzy 300i a 325a oraz
CCU WB - Pomiedzy Arrow a Heraldem.

Tak więc wziołem swojego Tokena - Mule - wydałem $40
Następnie kupiłem CCU do 300i - Mule >300i za kredyty które miałem na koncie.
300i > 325 kosztowało mnie $5 
Ponownie za kredyty które miałem na koncie CCU 325a > Arrow
Arrow > Herald kosztowało mnie kolejne $5
I od heralda do Cutty to już $15
(nowe pieniądze to zawsze + VAT) 

Jeśli nie macie Kredytów to zawsze nowe pieniądze. 

Mimo że mule kosztuje $40 jego wartość to $45 na tym polega "oszczędzanie" na CCU, nabywacie coś po niższej wartości co daje wam wyższą wartość. 

To jest chyba jedynie w pełni działający game loop w tej grze Wink

Tak więc reasumując kupując w ten sposób Cutty Black, zaoszczędziłem $15. 

W ten sposób można ryzykować zakupy przewidując wzrost cen niektórych okrętów. Taka w pewnym sensie spekulacja. 

Dla przykładu w zamknietym już invictusie mozliwa była ścieżka od 0 do jednego z droższych dropshipów. 

Repost z innego discorda na którym poproszono o rozpiskę:

Mule 40$ (45)
Credsy - 300i 15$ (60)
325 5$ (70)
Credsy - Arrow 5$ (75)
Herald 5$ (85)
Credsy - Ghost 40$ (125)
Vulture - $5 (140)
Credsy - Wildfire 35$ (175)
Taurus - 5$ (190)
Credsy - Corsair 25$ (215)
Scorpius 5$ (240)
Credsy - ION 10$ (250)
Tali - 10$ (275)
Credsy - Mole 40$ (315)
Gemini - 5$ (340)
Valk - 10$ (375)

90$
Credsy - $170
Całość: - 260  - VALK taniej o 115. 

Konsekwentnie wszystko powyżej Vak taniej. 

Jeśli macie dodatkowe pytania lub komentarze chętnie odpowiem ale lepiej maltretujcie Yautje. On zrobi video i nie trzeba będzie pisać Tongue
Odpowiedz