Szczena mi dziś opadła
Zacznę krótką genezą...
Kilka lat temu z powodu braku oprogramowania wspierającego Zamówienia Publiczne zostałem poproszony o napisanie programu, który spełniałby minimalne wymagania stawiane działowi, który się zajmował ww. tematem. Zrobiłem aplikację webową, na której ludzie pracowali przez kilka lat. W międzyczasie prawo się zmieniło kilkukrotnie, a po najnowszych zmianach aplikacja nieco odbiegła od tego, co sobie założyli twórcy nowych przepisów i rozporządzeń.
Wiedziałem, że problem mnie nie ominie i że będę musiał wrócić do "odgrzewanego kotleta", choć mi się bardzo nie chce, bo od tamtego czasu nie zajmowałem się pisaniem czegokolwiek. No ale nastał czas na zmierzenie się z problemem i właśnie w dniu dzisiejszym odwiedziła mnie ekipa, która miała skrzętnie przygotowany plan rozbudowy aplikacji o nowe funkcjonalności itp. Mieli bardzo dokładnie rozpisane wszystko na kartce, więc nie powinno być problemu ... no właśnie, nie powinno...

Odpowiedz
Nic z tego nie kumam, może dlatego że że mnie dupa a nie programista czy inny bazodanowiec Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
(07.03.2017, 12:33 UTC)Anukus napisał(a): Zacznę krótką genezą...
Kilka lat temu z powodu braku oprogramowania wspierającego Zamówienia Publiczne zostałem poproszony o napisanie programu, który spełniałby minimalne wymagania stawiane działowi, który się zajmował ww. tematem. Zrobiłem aplikację webową, na której ludzie pracowali przez kilka lat. W międzyczasie prawo się zmieniło kilkukrotnie, a po najnowszych zmianach aplikacja nieco odbiegła od tego, co sobie założyli twórcy nowych przepisów i rozporządzeń.
Wiedziałem, że problem mnie nie ominie i że będę musiał wrócić do "odgrzewanego kotleta", choć mi się bardzo nie chce, bo od tamtego czasu nie zajmowałem się pisaniem czegokolwiek. No ale nastał czas na zmierzenie się z problemem i właśnie w dniu dzisiejszym odwiedziła mnie ekipa, która miała skrzętnie przygotowany plan rozbudowy aplikacji o nowe funkcjonalności itp. Mieli bardzo dokładnie rozpisane wszystko na kartce, więc nie powinno być problemu ... no właśnie, nie powinno...

Jako aktywny programista widzialem wiele dziwnych rzeczy, ale to przebija moje projekty o glowe Wink
Odpowiedz
Przypomniałeś mi o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=BKorP55Aqvg
Biggrin
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Wygląda jak calkiem profesjonalny proces flow Smile pozatym licencja na visio kosztuje Tongue
Odpowiedz
Mało widzieliście Smile Popracujcie z zespołem kobiet z branży kosmetycznej.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(08.03.2017, 06:46 UTC)Kyokushin napisał(a): Mało widzieliście Smile Popracujcie z zespołem kobiet z branży kosmetycznej.

Może jakieś pikantne szczegóły Angel
Odpowiedz
Lel, ta rozpiska przebija swoim geniuszem "arcydziela", ktorych autorami sa ludzie z dzialu sprzedazy w moim korpo. Smile
Odpowiedz
(08.03.2017, 06:46 UTC)Kyokushin napisał(a): Mało widzieliście Smile Popracujcie z zespołem kobiet z branży kosmetycznej.

Hmmm czyżbyś miał na myśli akcje w stylu "to nie ten odcień czerwieni RAL3000" Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
No cóż wszystko wskazuje na to że się jednak cofamy zamiast rozwijać jako ludzkość to jest potwierdzenie moich obaw ..Chyba że zatrudnimy tu Zigiego Freuda LOL
ECH MECH TACH PECH

[Obrazek: MEsXLpE.png]
Odpowiedz