02.03.2018, 19:35 UTC
Jak ich zwał, tak ich zwał, ważne by robili swoje
Qui desiderat pacem praeparet bellum|
Elite: Beyond - Chapter One - UPDATE 3.04 - 26/03
|
|
02.03.2018, 19:35 UTC
Jak ich zwał, tak ich zwał, ważne by robili swoje
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Szanowni piloci.
Jak mam spłacić bounty? Bo już mi ręce opadają. Dostałem bounty od TWH (z sytuacji którą pamiętam, to było postrzelenie statku, dostałem za to fines, które przekształciło się w bounty?? 13 000 Cr, Byłem wtedy w Corvette). W Kamitrze przesiadłem się w inny statek (Delphn), poleciałem do Asture (interstellar factor), spłaciłem bounty od TWH, wracam, chcę się przesiąść już czysty w Corvette i mam info: "This Ship is wanted in another Juristiction" itd. Co mam zrobić? Przecież nie polece Corvette do insterstelar factor, bo one są na małych padach. Screeny zrobione w tym samy czasie ![]() ![]() ![]() Jakieś rozwiązanie? Edit 1: po wyjsciu i wejsciu do gry, nadal mam 300 credits bounty w TWH w lewym panelu w TRANSACTONS
03.03.2018, 18:28 UTC
pewności nie mam ale tu pisze : THIS SHIP .... coś mi się wydaje że to bounty to se możesz spłacać będąc w innym statku...
Może umów się z kimś w systemie w którym masz karę i zostań zabity? Bez wykupu za Corvettę raczej się nie obędzie..
03.03.2018, 18:28 UTC
@Diox
TO moze Ci sie przyda. Dla mnie wyglada masakrycznie skomplikowanie :] Chcialem napisac ze powinienes poleciec tym goracym statkiem poplacic wszystko, ale jak patrze na ten schemat to chyba jednak nie to.
Dzięki Kuba, znam ten schemat, ale jest ogólnikowy. W teorii bounty nakładane jest na statek, wiec powinienem polecieć Corvettą do Interstlellar Factor. Problem w tym, że nie spotkałem IF na dużej stacji. Utrata 20 baniek za 300 Cr bounty za postrzelenie pilota? Kiepski deal...
Ciąg dalszy historii... Wylatując ze stacji tą nieszczęsną Corvettą zachaczyłem o druty i uderzyłem w statek NPC, dostałem bounty, policja i stacja zaczęły strzelać, Corvetta do piachu. Po spłaceniu 23 milionów CR budzę w Corvette się daleko w pierdlu i.... mam 300 Cr bounty w TWH!. Piękny system C&P. Nie życzę nikomu oberwania bounty w dużym statku. Już teraz wiem dlaczego tak ostrożnie piloci w open wylatują dużymi statkami.
03.03.2018, 19:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2018, 20:04 UTC przez Calvarian.)
Za uderzenie w statek npc nie dostaje się bounty, tylko fine. Za fine nie strzelają do ciebie. Musiałeś albo tak mocno w tego npc przywalić, że go zabiłeś, albo za długo blokowałeś wlot do stacji.
BTW nie wiedziałem, że dali drugi darmowy głos do statku, nie spodziewałem się tego po nich
04.03.2018, 04:21 UTC
https://forums.frontier.co.uk/showthread...or-and-Fix
czy ktos z was zcrafcił i inzynirowal juz technologe guardianów ? duzo mocniejsze od human tech ? Guardian power plants Guardian power distributors Guardian hull reinforcement packages Guardian module reinforcement packages Guardian shield reinforcement packages
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
04.03.2018, 09:08 UTC
(04.03.2018, 04:21 UTC)Yata_PL napisał(a): https://forums.frontier.co.uk/showthread...or-and-Fix Technologii Guardianów ma się nie inżynierować - to, że można było to zrobić z PowerPlantem to bug: https://forums.frontier.co.uk/showthread...an-Modules Cytat:"(...)because the Guardian tech is new and experimental, it shouldn’t possible to engineer it."
04.03.2018, 09:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2018, 09:55 UTC przez Yata_PL.)
dzieki , faktycznie z PP to bug, nie doczytalem wszyskiego na forum.. ciagle jednak intersuje mnie jak stockowe moduly guardianow sobie radzą i czy warto za tym biegac..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
04.03.2018, 10:12 UTC
Diox a może to bug jakiś? napisz do Frontiera notke.
A mam jeszcze jeden pomysł - kiedys po spłaceniu kary i minęciu czasu, trzeba było jeszcze wykonac skok do innego systemu ( taki zerujący jakby ustawienia ) moż ety musisz jeszcze wskoczyc do systemu gdzie tą karę dostałeś ? to takie moje misianie już teraz... |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 943 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,428 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,293 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
|
|
Elite w gifach - zabawa | Diox | 296 | 58,546 |
17.05.2024, 00:19 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |