Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(29.11.2017, 06:52 UTC)Mezal napisał(a): ...... latając na statku kosmicznych mam pojemność pendriva >>>???

A latając w próżni, brudne szyby Wink
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
nie brudne, tylko porysowane od tej próżni, a serwis na stacji je poleruje, nie czyści Smile
Odpowiedz
Hey. Robiłem misje dla różnych grup i nie zauważyłem ze status na stacji zrobił mi się "unfriendly” .. jakie będą skutki jeśli będę dalej robił te inne misje i status będzie spadał .. np: zamkną stacje dla mnie?
Odpowiedz
(29.11.2017, 12:45 UTC)wobooz napisał(a):
(29.11.2017, 07:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Witamy w 34. wieku, gdzie technologia zadziwia każdego! Wink

chyba ze kazda sztuka danych zajmuje 10^20 TB Smile kto to wie  jak devsi se to pomysleli

ale bardziej domyslam sie ze chodzi o ilosc przechowywanych danych w bazie Frontiera

Myslę, że devsi wogóle se nie pomyśleli Wink
Odpowiedz
Takie pytanie dosyć mnie frapujące. Czy ja latając między stacją A a stacja B wpływam na jej rozwój np. ekonomiczny, naukowy, że dajmy na to, że po jakimś czasie z grupy pewnego zestawu sprzętu będę miał możliwość zakupu czegoś lepszego. Dlaczego pytam bo zakupiłem pythona goło wersja za 50 mln nadaje się tylko do latania ze skrzynkami. Chcę go zrobić na wersję offensywną i tu zaczynają się schody po pierwsze kasa trzeba wydać jeszcze dodatkowe 200 mln żeby to miało ręce i nogi. I widzę, że w naszej bazie 8444 w kostcce nie ma do niego lepszego sprzetu.
Odpowiedz
(04.12.2017, 06:00 UTC)Mezal napisał(a): Takie pytanie dosyć mnie frapujące. Czy ja latając między stacją A a stacja B wpływam na jej rozwój np. ekonomiczny, naukowy, że dajmy na to, że po jakimś czasie z grupy pewnego zestawu sprzętu będę miał możliwość zakupu czegoś lepszego. Dlaczego pytam bo zakupiłem pythona goło wersja za 50 mln nadaje się tylko do latania ze skrzynkami. Chcę go zrobić na wersję offensywną i tu zaczynają się schody po pierwsze kasa trzeba wydać jeszcze dodatkowe 200 mln żeby to miało ręce i nogi. I widzę, że w naszej bazie 8444 w kostcce nie ma do niego lepszego sprzetu.

tu https://eddb.io/station możesz sobie sprawdzić gdzie można kupić dany moduł.

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
Generalnie produkcja na stacji nie rozwinie się do innych modułów, niż są w eddb, chyba, że będzie to planowe działanie - np. CG ukierunkowane na podniesienie stacji z industrial do High tech. Może się jednak zdarzyć, że niektóre moduły w danym momencie nie będą dostępne - np. na skutek zwiększonego zapotrzebowania na nie w danej chwili. W okolicy HR masz Makau (Turner Dock) i HIP 109549 (Graham Port) nieźle wyposażone.
Odpowiedz
200MLN w pythona to taka wersja kabrio raczej niż opancerzona Smile
Odpowiedz
Całkiem przyjemny, stary build wielozadaniowy za 230 mln:
https://coriolis.edcd.io/outfit/python?c...S%20Master

w shinrarcie jeszcze zejdzie do prawie 200 baniek.
Odpowiedz
Hej. To znowu ja. Miałem się nie odzywać wcześniej niż kiedy zdobędę Anacondę i będę bliski rangi Elite w eksploracji. Powiem tylko że dobrze mi idzie. Nabiłem dwie rangi w eksploracji (niby mało ale gram tylko w weekandy) i prawie mnie stać na cobrę mk 3. Pytanie. Na jakich stacjach mogę znaleźć lepsze skanery do haulera oraz wyjaśnicie mi o co chodzi w tych USS'ach? Nie mam dostępu do przewodnika po nich a moja angielszczyzna jest słaba więc średnio rozumiem te anglojęzycze fora. Raz natrafiłem na grupę statków. Ale czy jest w nich coś więcej oprócz pirackich statków? Odmeldowuję się. Postaram się wam więcej nie zawracać gitary. Do zobaczenia ze mną i moją przyszłą Anacondą.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz