Przedstaw się
Witam
Jak widać nazwyam się Maroks. Prawde mówiąc to tak naprawde jeszcze nie zacząłem grać w ED ale planuję jej zakup przy najbliższej promocji na Elite. Póki co staram się dowiedzieć jak najwięcej na temat gry typu: jaki statek najlepszy dla początkujących, po jakim czasie kupić dodatek Horizons (o ile w ogóle warto), jakiw planety wypadało by odwidzić, gdzie najczęściej pojawiają się Thargoidzi początkujący gracz mógł ich uniknąć, jakich szlaków unikać itp. Jeśli ktoś chce może skrócić moje cierpienia i odpowiedzieć na te pytania. To by było na tyle z mojej strony.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
(07.11.2017, 21:46 UTC)Maroks napisał(a): ... Jeśli ktoś chce może skrócić moje cierpienia i odpowiedzieć na te pytania ...

Elite Dangerous to pozycja wyjątkowa, ale też specyficzna. Przede wszystkim należy zadać sobie pytanie, czy gra o takich założeniach jest dla Ciebie?  Jeśli trafiłeś na to forum, to zakładam że tak. Na pewno warto od razu kupić edycję legendarna, czyli z dodatkiem Horizons. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Zaczynasz z wszystkimi możliwościami, jakie aktualnie oddano do dyspozycji graczy. Podstawka bez dodatku jest przy tym sporo ograniczona. Gram na zwykłej PS4, graficznie i dźwiękowo jest spoko, większych problemów z optymalizacją i spadków płynności jak dotąd nie zauważyłem (na razie mam na liczniku 20h zabawy). Osobiście jestem mile zaskoczony, jak dobrze obłożono pada. Gdy już się zapamięta wszystkie kombinacje, to sterowanie i poruszanie się po poszczególnych panelach jest bardzo wygodne. Jeśli zamierzasz grać na PC, to z pewnością warto by było mieć jakiś kontroler. Na pewno warto zerknąć na YT kilka filmików wyjaśniających interfejs, czy zapoznać się z obszernym przewodnikiem, jaki dla początkujących pilotów przygotował Hetman Mathias Shallowgrave. Dzięki temu gdy już uruchomisz grę, będziesz wiedział co gdzie jest i łatwiej Ci będzie w początkujących godzinach rozgrywki. Jeśli chodzi o statki, o tym również powiedziano już sporo. Ja np. podstawowego Sidewindera bardzo szybko zamieniłem na Haulera, którym zarobiłem trochę kasy i już trzeciego dnia w grze przesiadłem się na Cobrę MKIII, którą obecnie mocno ulepszam. Z tym statkiem z pewnością spędzę sporo czasu, bo jest on bardzo uniwersalny i pozwala spróbować wielu aspektów gry. Cóż, szczerze zachęcam do Elite Dangerous!
Odpowiedz
Witam ,nazywam sie Tomek (cmdr DonPancio) gotowy i zwart do dzialania :SmileNie grywam codziennie ,ale w prawie kazdej wolnej chwili ,32 wiosny czyni mnie bardziej koneserem gier ,wczuwajac sie bardziej i bardziej ,lubie potrafie i doceniam dobry klimat przy tym relaksie.Do zobaczenia w przestrzeniu pelnej zagadekSmile
Odpowiedz
Cześć.
Mam na imię Czarek.
Do ED podchodziłem nieufnie, bo niestety wszystkie rozbudowane graficznie gry powodują u mnie motion sickness. A tu miłe zaskoczenie, nie wiem jak oni tego dokonali, ale gram godzinami i ani razu nie było problemów.
Zaczynałem od kopania surowców Type-7, potem uciułałem na ASP X i trochę pozwiedzałem. Następnie Dolphin i misje pasażerskie. Nieźle płacą i szybko dorobiłem się Pythona. Obecnie doposażam go, co kosztuje dużo więcej niż sam statek.
Fajne jest, że ta gra cały czas mnie zaskakuje i odkrywa przede mną nowe smaczki. Uczy też pokory, odkupienie Pythona było bolesne - może bardziej dla mojej dumy Smile
Nie byłem jeszcze tak naprawdę w "szerokim świecie". Te 10K w jedną stronę trudno nazwać wielką wyprawą, więc kusi mnie Colonia i Sag A*.

Pozdrawiam i życzę przyjemności z zabawy.
Odpowiedz
Fly safe Cmdrs!

o7
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Witam

Jestem chyba najstarszy bo mam 50 lat. Mieszkam zazwyczaj na statku bo zawodowo pływam po morzach i oceanach - jeśli nie to żyje we Wrocławiu. Grałem kiedyś w Frontiera na Amidze a teraz  wciągam się w Elite. Mój nick w grze to tak jak tu  Vergere111. Zainteresowania : Azja , psychologia matematyka.
Odpowiedz
Cześć, jestem Olaf (CMDR Leprawel), mam 17 lat, uczę się w liceum na rozszerzeniu mat-fiz-inf. W wolnym czasie zajmuje się harcerstwem, jazdą konną i grami komputerowymi. Mam małe doświadczenie w Elite Dangerous, jednak liczę na ciekawą rozgrywkę jako członek tej frakcji :)
Odpowiedz
(11.11.2017, 19:07 UTC)Vergere111 napisał(a): Witam

Jestem chyba najstarszy bo mam 50 lat. Mieszkam zazwyczaj na statku bo zawodowo pływam po morzach i oceanach - jeśli nie to żyje we Wrocławiu. Grałem kiedyś w Frontiera na Amidze a teraz  wciągam się w Elite. Mój nick w grze to tak jak tu  Vergere111. Zainteresowania : Azja , psychologia matematyka.

Frontier na Amidze... piękne czasy Wink
...ale najstarszy nie jesteś, bo wg ankiety jeden z użytkowników jest 55+
http://forum.thewingedhussars.com/showth...p?tid=1172
Odpowiedz
Witajcie, jestem Robert, CMDR OdalHeim, 39 zim na karku. Moja przygoda w Elite Dangerous dopiero się zaczyna, przygoda we Frontierze na Amidze skończyła się już jakiś czas temu. Z zainteresowań: na pewno sci-fi w każdej formie. Na inne zainteresowania brak w sumie czasu. Wink
Odpowiedz
(11.11.2017, 19:07 UTC)Vergere111 napisał(a): Witam

Jestem chyba najstarszy bo mam 50 lat.

Bardzo chyba Smile
Odpowiedz