Pimax 8K , ugrajdem dla uzytkowników Vive ? :)
Opłaca się tę wersję 5K za 349/399 $? Czy to ma większą rozdzielczość od HTC/OR?
Odpowiedz
wszystko fajanie tylko mogli by od razu próbować pozbyć się kabli bo tych akurat jest za dużo w każdym VR co jest dla mnie akurat WIELKIM minusem :/
I`m Going Back To Maskelyne Vision...Where I Only Die A Little Every Day.
Odpowiedz
(20.09.2017, 05:54 UTC)Grabazlock napisał(a): wszystko fajanie tylko mogli by od razu próbować pozbyć się kabli bo tych akurat jest za dużo w każdym VR co jest dla mnie akurat WIELKIM minusem :/

rozwiazanie bez przewodowe jest przewidziane jako opcja nieco pozniej (moduł TP CAST) , ma to swoje plusy i minusy , a mówimy tu o obrazie majacym wieksza rodzielczosc niz Vive/OR ja wole kabel i niskie latency oraz nie przerwana na ładowanie bateri sesje..

(20.09.2017, 05:31 UTC)Ulpian napisał(a): Opłaca się tę ? Czy to ma większą rozdzielczość od HTC/OR?

Ma wiekszą rodzielczość ,o ile bedzie lepiej trudno powiedzieć, teoretycznie mozesz porównać SDE tutaj https://imgur.com/Nuby419
Tyle ze jak znam kreatywny marketing chinczyków to wybrali "scene" pod siebie bez właczenie SuperSamplingu u konkurencji

wersja "5K za 349/399 "$wymaga Lighthousów i kontrolerów od VIVE

"Tip: If you already have Steam VR or HTC Vive base stations and controllers, get this reward. "

Edit wstepne revivew : https://www.youtube.com/watch?time_conti...uVWs9IZIvk
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Kibicuję projektowi i życzę Wam aby się sprawdziły, ale ja jednak poczekam, aż któryś z większych producentów wyda podobne gogle. Po 1. mam Oculus, więc koszty robią się dla mnie nie fajne. Po2. GTX 1080Ti ciągnie mi Elite na niemal na maxa z SS na 1.0 + HMD Q na 1.25, także jescze mam zapas bo do SS i HMD Quality na 2.0 jeszcze daleko i jakoś nie widzę by ten PC dał radę z 2x4K, a mocniejszego jak na razie kupić się nie da. Po3. Filmik z recenzją oglądałem na szybko, ale było coś tam o tym, że gry jeszcze nie wspierają FOV200 tylko 100-110, i te dodatkowe stopnie są rozciągnięte, także wolę poczekać na oficjalne wsparcie od dużych graczy.
Odpowiedz
(20.09.2017, 12:27 UTC)Marek Giovanne napisał(a): , także jescze mam zapas bo do SS i HMD Quality na 2.0 jeszcze daleko i jakoś nie widzę by ten PC dał radę z 2x4K, a mocniejszego jak na razie kupić się nie da.

Poczytaj dokładnie, podobno dzieki technologi "brainstorm"   ten upscalowany do 2x4k obraz byc uciagniety przez 1070/1080/1080TI
Ja sam mam 1080TI i w SteamVR za pomoca SS zagęszczam siatke pixli 4 krotnie dla Elity lub innych gier zatem zakładam ze współczesny sprzęt da rade.

Odpowiedz
Dlatego mówię, że kibicuję, jednak podchodzę sceptycznie. Czy z brainstorm nie będzie jak z AWS które staram się aby się nie włączało... Jeśli projekt wypali i te gogle są na prawdę takie super to myślę, że najpóźniej za rok od ich premiery inne firmy wydadzą swoje odpowiedniki, a wtedy będę mógł kupić sobie sprzęt który być może poradzi sobie z 2x4K bez brainstorm.
Odpowiedz
Pimax 8 K - wideo przez soczewke : http://www.dailymotion.com/video/x63gcnl

Odpowiedz
Pimax 8k - przez soczewke w Elitce https://www.youtube.com/watch?v=_iisLwRO...e=youtu.be

Odpowiedz
Kupowanie czegokolwiek VR przedwcześnie nie ma żadnego sensu, kupiłem Oculusa, po pół roku chyba cena spadła z 700 na 400 funtów, czy coś wielkiego zyskałem mając go 6 miesięcy wcześniej? NIC. Oferta softu jest tak mizerna, że mogłem spokojnie poczekać, dalej leży i niezbyt używam, ale po obecnej cenie już mi się nie chce sprzedawać.
Teksty z tym jak 4K na oko będzie działać na obecnych kartach grafiki to MZ jakieś pobożne życzenia, ale pożyjemy zobaczymy, wyjdzie, będzie dużo ciekawych programów to będę miał powód żeby kupić.
Na razie zabawki dla forsiastych entuzjastów, już się nie poczuwam Smile
Odpowiedz
(17.10.2017, 19:17 UTC)Baton napisał(a): Teksty z tym jak 4K na oko będzie działać na obecnych kartach grafiki to MZ jakieś pobożne życzenia, 

CMDRze @Baton podyskutujmy troche bardziej technicznie a mniej populistycznie. Ja twierdze ze bedzie dzialac bo input to 1440p (2560x1440) na oko upscalowane sprzetowo do 4K ( w przypadku opcji pimax 8k) a dodatkowo optentowali fajna technologie "brainwarp" - wystarczy troche pogooglac o tym sprzęcie lub wejsc na forum http://forum.pimaxvr.com/
co wiecej, juz teraz moja grafa w Elicie oraz wielu innych grach renderuje SuperSampolowany obraz  o rozdziałce 3024x3360 w wiekszosci przypadków utrzymując 90fps.
Trzeba rozniez nadmienić :-) ze rozdzielczość to nie jedyny czynnik "ostrego widzenia" w przypadku gogli VR i wystepowania nieporzadanego efektu SDE.
PIMAX 5k/8k oraz PSVR to wyświetlacz full RGB, czyli 3 subpiksele na 1 piksel w rozdzielczości
Rift / Vive to wyświetlacz PenTile, dzięki czemu uzyskują tylko 2 subpiksele na piksel.

Mozemy tez pogadac o cennach - osobiscie nie musiałem duzo wydawac ( okolo 1800 pln) tani dolar i fakt ze na kicku jest taniej (+4 fajne darmowe dodatki w postaci strech goali a moze byc wiecej... ) Sprzet korzysta z lighthousów/kontrolerów od viva. Mysle ( a wiele na to wskazuje) ze opyle samo HMD od  Viva puki jeszcze jakaś sensowna cene trzyma.
I zapewne wydzie mi sumarycznie 800~1000 zl za stosowny upgrade do gogoli 2-giej generacji z FOVem o jakim nawet nie marzyłem.

Odpowiedz