Petycja do Frontiera
@"Fenyl de Lechia" No nie do końca Smile Wyliczają, co wg nich (i pewnie większości z nas) działa niepoprawnie, ale bez żadnych konkretów, jak można by to poprawić. Np BSG - jest brak przejrzystości i dużo zmian, które wprowadzają problemy... Ale jak to poprawić? Udostępnić algorytm BGS? Nie modyfikować go? To samo ze wszystkimi punktami - wskazanie błędów bez informacji, jak by(śmy?) chcieli, żeby było.
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
No ja uważam to za zaletę akurat.
Petycja z konkretami wywołałaby więcej dyskusji a mniej działania. Stu by się nie podobało to, stu tamto, stu by miało własne pomysły.
Tak myślę, że w petycji chodzi o zwrócenie uwagi na wrażenie, jakie ja również odnoszę, że od pewnego czasu ED stoi w miejscu czy też porusza się z iście angielską flegmą.

W świecie idealnym - "dewsi" przeczytaliby petycję, złapali się za głowy i na najbliższym zebraniu ustalili: "panowie, ludzie są niezadowoleni i wytykają to, to, to i to. Zróbmy temat na forum, by przedyskutować możliwe rozwiązania".
Odpowiedz
(25.08.2017, 13:57 UTC)Robinus napisał(a): Tak myślę, że w petycji chodzi o zwrócenie uwagi na wrażenie, jakie ja również odnoszę, że od pewnego czasu ED stoi w miejscu czy też porusza się z iście angielską flegmą.
Tak, to pewnie każdy widzi, że zwolnili niestety i już powiedzieli, że sezon 3 to będzie quality of life, czyli poprawki, co mnie mało cieszy bo bardzo dużo tych poprawek to dla mnie coś co mi jest zbędne bo się nauczyłem jak z tym radzić. Przykładowo eksploracja to teraz łatwizna z filtrami i wyznaczaniem trasy a będzie jeszcze łatwiej, bardzo dobrze wspominam jak kiedyś przelot do mgławicy odległej kiedyś o 6000ly to była duża, ryzykowna przygoda Smile
Bardzo jestem ciekaw jaki będzie nowy model płacenia, miałem nadzieję, że może jakiś abonament i wtedy to by było zdecydowanie "płacę i wymagam", ale skoro sezon 3 to będą poprawki to jakoś wątpię, żeby mogli za to zażądać jakiejś kasy znacząco wyższej niż do tej pory, zobaczymy.
Odpowiedz
@Robinus, ale właśnie przed takim wyborem stoi developer - jeśli coś zmieni, to stu by się nie podobało to, stu innym tamto... Zamiast petycji w tej formie może najpierw jakaś ankieta i dopiero jej wyniki mogłyby być jakimś konkretnym zalążkiem petycji. Tak, to takie "babskie chcenie" (nie urażając nikogo) - Chcemy zmian? Chcemy! - Dobrych zmian chcemy? Chcemy! - Zmian na co chcemy? - Nie wiemy!

@Baton - też jestem ciekawy jaki model płatności Braben zaproponuje. Od abonamentów gry raczej odchodzą w free2play, choć w tym przypadku wątpię by f2p się sprawdziło - zbyt niszowa produkcja. Za to abonament może trochę wnerwić graczy, którzy nie chcą wydawać więcej na grę, a chcą grać w coś, za co już zapłacili. No i jest jeszcze kwestia life-time season pass.
Może będzie tak, że płacisz za sezon, ale nie tak jak teraz. By uniknąć dalszej defragmentacji gry kupno 3 sezonu wiązałoby się z koniecznością posiadania 2 sezonu, więc jeśli masz tylko podstawkę, możesz kupić sezon 2 lub bundle 2+3. Jeśli masz już s2, możesz kupić s3, który byłby tańszy niż bundle, np za taką kwotę jak sezon 2. Za to bundle 2 + 3 byłby tańszy, niż s2 i s3 osobno... Albo dokładnie ten schemat, ale nie oparty na sezonie, tylko na kolejnych wersjach.
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
podpisane , mnie dziwi ze "goal" tej petycji to 500 podpisów , praktycznie to juz maja ( 5 zostało) , spokojnie mogli zebrac 10 razy tyle..

dla negatywnie nastawionych do petycji polecam ten fragment The Shawshank Redemtion : https://www.youtube.com/watch?v=kfHrnwYAnjc
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Podpisane
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz
(25.08.2017, 13:57 UTC)Robinus napisał(a): W świecie idealnym - "dewsi" przeczytaliby petycję, złapali się za głowy i na najbliższym zebraniu ustalili: "panowie, ludzie są niezadowoleni i wytykają to, to, to i to. Zróbmy temat na forum, by przedyskutować możliwe rozwiązania".

Panie takie cuda to tylko w Galnet Radio Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Powiększyli do 1000
[Obrazek: 36566.png]
Odpowiedz
Jak zwykle nic nie rozumiem więc nie podpisuję, "rzondam" ;P żeby zostało to przetłumaczone.
Odpowiedz
(25.08.2017, 17:34 UTC)Dyspozytor napisał(a): Jak zwykle nic nie rozumiem więc nie podpisuję, "rzondam"  ;P  żeby zostało to przetłumaczone.

W wolnym tłumaczeniu:

"Frontierze, weź że!"

Tak że możesz spokojnie podpisywać Biggrin
Odpowiedz