09.06.2017, 07:30 UTC
Bardzo dobrze się steruje padem. Kwestia wprawy i z tego co wiem sporo graczy z PC gra właśnie padem z Xboxa
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
09.06.2017, 07:30 UTC
Bardzo dobrze się steruje padem. Kwestia wprawy i z tego co wiem sporo graczy z PC gra właśnie padem z Xboxa
Gram na XO. Padem steruje się bardzo wygodnie. Warto w opcjach sobie ustawić dodatkowo alternatywny system sterowania: różni się tym (u mnie) iż w podstawowym prawa gałka działa jak ster kierunku w samolocie (dziób przesuwa się w lewo-prawo), a w alternatywnym cały statek przesuwa się lewo-prawo. To drugie jest wygodne podczas lądowania. A przełączam je zestawem dwóch przycisków na padzie (bo ED ma tyle elementów do obsługi, iż te kilka przycisków podstawowych na krzyż to za mało). Ponadto L3 (czyli wciśnięcie gałki analogowej) włącza/wyłącza asystę sterowania - ważne i niekiedy niezbędne podczas walki, a jednocześnie w tym miejscu bardzo wygodne. (defaultowo jest chyba jako Y)
09.06.2017, 13:33 UTC
Wersja na PS4 ma wykorzystywać wszystkie możliwości DS4 tj. akcelerometr, żyroskop, panel dotykowy, wibracje (lul), tak więc granie na PS4 powinno być bardzo przyjemne
Arissa Invicta!
02.07.2017, 05:46 UTC
Ahoj, od wczoraj jestem (w końcu) w posiadaniu Elite i jestem przytloczony tym wszystkim! Zaliczyłem trening (póki co bez walki, same podstawy latania) i jestem wniebowzięty, aczkolwiek lądowanie to piekielnie, póki co, trudna rzecz. Moja "Malá Holka" wykonuje misje kurierskie i zarabiam powolutku, ucząc się latać
żeby nie było offtopu to zapytam o pasek paliwa (hah kuriozalne pytanie). Mianowicie, ten cieniutki pasek czy te paski, które informuje o czym bo głupieje... I jeszcze, tylko na dużych stacjach mogę kupować i wymieniać sprzęt w statku?
02.07.2017, 07:24 UTC
Witaj. Mały pasek odpowiada za zużycie paliwa w trakcie lotu w systemie, natomiast te paski pokazują zużycie paliwa podczas skoku do innego systemu.
02.07.2017, 07:25 UTC
Grupy pasek to paliwo w Twoim głównym zbiorniku, używane do skoków międzygwiezdnych (FSD - Frame Shift Drive)
Cienki pasek, to paliwo w Twoim zbiorniku rezerwowym, z którego statek czerpie juice (ang. slang. paliwo) do lotów międzyplanetarnych i wewnątrzsystemowych (czyli normalnym lataniu i podczas poruszania się wewnątrz systemu w SC - Super Cruise). Jeśli zapasy w zbiorniku rezerwowym spadną do zera, wtedy jest on uzupełniany paliwem ze zbiornika głównego. Jeśli w zbiorniku głównym nie masz już paliwa, to rezerwowy nie zostanie uzupełniony, wysiądą wszystkie podsystemy na statku (z powodu braku zasilania), a Tobie zostaną ostatnie minuty życia (w zależności na ile minut masz tlenu rezerwowego w module Life Support)
![]() I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale, Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
02.07.2017, 08:52 UTC
Jak ktoś czuje się przytłoczony w trakcie grania, to zapraszam (w imieniu wszystkich) na teamspeaka w godzinach popołudniowych - w większości przypadków natychmiastowa pomoc
02.07.2017, 11:18 UTC
Dzięki za szybką odp ale mam jeszcze jedno pytanie, nie można skakać z dowolnego układu do dowolnego obok (rzecz jasna w zasięgu)? Są jakieś określone trasy? Bo mam problem żeby dostać się z Eravate do LTT 7548... :/
02.07.2017, 11:48 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.07.2017, 11:59 UTC przez SEBA312.)
Możesz skakać do każdego systemu, na odległość, na którą pozwala zasięg FSD. Wyjątkiem są systemy do odwiedzenia których wymagane są określone pozwolenia (Permits). Pamiętaj jednak,żeby trasę/skok wyznaczać dopiero po załadowaniu ładowni, zmianie wyposażenia statku, itp. W przeciwnym wypadku w prawym górnym rogu ujrzysz trochę mylący nowych graczy komunikat o przekroczonym limicie dopuszczalnego zużycia paliwa na skok. Jeśli system który chcesz odwiedzić jest dalej niż wynosi maksymalny skok Twojego statku, musisz na mapie galaktyki wyznaczyć trasę. Po kliknięciu na system powinien pojawić się jego opis i kilka ikonek pod nim. pierwsza od lewej w kształcie odwróconego trójkąta zaznacza system i możesz do niego dotrzeć jeśli leży w zasięgu skoku. Druga od lewej reprezentowana przez trzy kropki połączone liniami wyznacza trasę przez kilka systemów pośrednich. To jest właśnie ta opcja której powinieneś użyć, jeśli cel leży dalej, niż może skoczyć Twój statek.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki. ![]()
02.07.2017, 18:00 UTC
Dziękuję, tak myślałem, że chodzi właśnie o zasięg
tylko, że do tego systemu nie mogę w ogóle wyznaczyć trasy, rozumiem że jest za daleko? Huh muszę w końcu na TS się pojawić i tam trochę pomeczyc myhyhy
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,426 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,289 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|