Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Jedna z najlepszych gier sieciowych w jakie grałem od lat. Długo, naprawdę długo po zagraniu w oryginalnego DayZ moda, oraz moda do moda - DayZ Origins, nie mogłem znaleźć nigdzie takiej dobrej sieciowej rozgrywki PVP. Eksperymentowałem z Arma 3 z modem Westland, DayZ Standalone, Rust, jednak żadna z tych gier nie dała tej dzikiej satysfakcji co stare dobre DayZ. PUB jest temu najbliższy  . Gra jest szybka, sesja trwa 30-40 minut. Gra polega na tym że 100 graczy trafia na dużą wyspę i wygrywa ten który będzie żył jako ostatni. Do tego dochodzi oczywiście zbieranie, bronie i ekwipunku.
Jak ktoś chce zagrać to zapraszam na steam:
http://steamcommunity.com/id/Xender22/
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 9
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Shamoth
Potwierdzam, jak na Alfę daje już sporo satysfakcji. Aczkolwiek liczę na to że będą tryby wydłużające nieco rozgrywkę lub będzie ona nieco miej na siłę przyśpieszana. Konieczność przebycia całej wyspy z buta bo nie ma samochodu kiedy krąg rozgrywki się zawęża jest irytujące
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)
Reputacja:
49
Platforma:
Pojazdy są, nawet dość sporo. Moja taktyka: wsiadam w samochodów i jeżdzę w kółko aż nie zostanie ostatnie 10 graczy. Potem kilku przejeżdżam, a na koniec zaszywam się w budynku i campie.
A w jaki sposób robią, że rozgrywka jest tak krótka, skoro można kampić?
Reputacja:
49
Platforma:
Obszar gry jest ograniczoną strefą o kształcie okręgu. Strefa zostaje systematycznie zmniejszana, co wymusza zabijanie się nawzajem.
Liczba postów: 1,074
Liczba wątków: 58
Obszar się zamyka do środka mapy i każdy kto jest poza, ginie.
Reputacja:
28
Platforma:
No i właśnie to jest imho największa bolączka. Liczę że będą tryby nieco luźniejsze i pozwalające na dłuższą rozgrywkę.
Swoją drogą to można się spokojnie prześlizgać do ostatniej fazy bez zabijania kogokolwiek i nawet ją wygrać
Ciekaw jestem jak devsi rozwiążą kwestię "elementu na który się pracuje", staty były dobre dla CS'owych onanistów
O ile w ogóle planują taki element dodać.
Swoją drogą to dość podobny mod był kiedyś rozwijany do ArmA, można było krafcić, łowić, było miasto (niby strefa neutralna) i mnóstwo przestrzeni żeby np robić zasadzki na konwoje ze złotem czy czym tam jadącym z kopalni do skupu
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)
Reputacja:
49
Platforma:
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Chromato
08.05.2017, 19:20 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.05.2017, 19:30 UTC przez Chromato.)
(05.05.2017, 13:22 UTC)Xeonary napisał(a): (05.05.2017, 13:16 UTC)Shamoth napisał(a): No i właśnie to jest imho największa bolączka. Liczę że będą tryby nieco luźniejsze i pozwalające na dłuższą rozgrywkę.
Swoją drogą to można się spokojnie prześlizgać do ostatniej fazy bez zabijania kogokolwiek i nawet ją wygrać
Ciekaw jestem jak devsi rozwiążą kwestię "elementu na który się pracuje", staty były dobre dla CS'owych onanistów
O ile w ogóle planują taki element dodać.
Swoją drogą to dość podobny mod był kiedyś rozwijany do ArmA, można było krafcić, łowić, było miasto (niby strefa neutralna) i mnóstwo przestrzeni żeby np robić zasadzki na konwoje ze złotem czy czym tam jadącym z kopalni do skupu 
Arma RPG Life? W sumie może nawet spróbuje tego moda 
Playerunkown Battleground powstał na pomyśle moda Army 3 - Battle Royale. Obecnie już mniej ogrywany, bo spora część graczy przeszła właśnie do PUBG, ale wg mnie bardziej klimatyczna i emocjonująca. Ciągle jest aktywnych kilkadziesiąt serwerów. Na Twitchu można podejrzeć z czym to się je, bo jest kilku streamerów, którzy transmitują ten tryb rozgrywki. Twórcy zapewniają, że nie porzucą wsparcia dla tego moda. Jeśli nie próbowałeś, to polecam, może bardziej Ci podejdzie niż PUBG, który tak na moje oko jest owszem ładnie zrobiony, ale trochę zbyt arkadowy (ale rozumiem, to wczesna wersja gry) Ja osobiście wolę Battle Royale
Reputacja:
28
Platforma:
(08.05.2017, 19:20 UTC)Chromato napisał(a): (05.05.2017, 13:22 UTC)Xeonary napisał(a): Arma RPG Life? W sumie może nawet spróbuje tego moda 
Playerunkown Battleground powstał na pomyśle moda Army 3 - Battle Royale. Obecnie już mniej ogrywany, bo spora część graczy przeszła właśnie do PUBG, ale wg mnie bardziej klimatyczna i emocjonująca. Ciągle jest aktywnych kilkadziesiąt serwerów. Na Twitchu można podejrzeć z czym to się je, bo jest kilku streamerów, którzy transmitują ten tryb rozgrywki. Twórcy zapewniają, że nie porzucą wsparcia dla tego moda. Jeśli nie próbowałeś, to polecam, może bardziej Ci podejdzie niż PUBG, który tak na moje oko jest owszem ładnie zrobiony, ale trochę zbyt arkadowy (ale rozumiem, to wczesna wersja gry) Ja osobiście wolę Battle Royale
A tego nie widziałem, trza będzie spróbować w wolnej chwili bo na pewno mapka większa
|