Liczba postów: 469
Liczba wątków: 7
Crazied, też jakiś czas temu myślałem o dwóch joystickach ale pojawia się tutaj problem z obsługą przepustnicy. Najlepiej jest wykorzystać tzw rudder pedals (pedały steru kierunku), pedały od kierownicy (można je skonfigurować w ten sposób, że wciśnięcie gazu to lot do przodu a hamulca do tyłu, dodatkowo do długich przelotów używać klawiatury) lub zmodyfikować delikatnie T16000 montując przepustnicę pod kciuk (zrobiłem już taką małą przeróbkę, ale jeszcze nie miałem czasu na testy). Jeżeli chodzi o joystick "główny" do powyższego zestawu to najlepiej by było celować w niedostępną Cobrę Defender M5 ze względu na dużą ilość przycisków dostępnych pod kciukiem oraz podwójny przycisk fire.
(03.04.2017, 07:31 UTC)Crazied napisał(a): Przepustnicą jest oś Z w T16000m. Na reddicie oglądałem różne konfiguracje graczy i wydaje się to sensowne. Przycisków za dużo nie ma ale można trochę z shiftami zaszaleć (spust na t16000m jako shift daje na lewym 6 przycisków i dwie konfiguracje hat a na prawym kolejne 4 przyciski. Resztę można poprzypisywać do podstaw 
Oś Z, jako przepustnica jest moim zdaniem niewygodna podczas walki (albo cały czas musisz mieć ją odpowiednio skręconą, a od tego po pewny czasie boli łapa, albo ciągle obserwować poziom ustawienia przepustnicy zamiast skupić się na celu).
Spust w T16000 wykorzystałbym raczej jako flight assist on/off (bardzo potrzebny podczas walki) a drugi (górny) fire jako shift.
Ps. Jeżeli mi się dzisiaj uda, to wieczorem zamieszczę zdjęcia moich przeróbek przepustnicy w T16000
(03.04.2017, 09:16 UTC)Crazied napisał(a): Fire 2 nie może być shiftem bo nie użyjesz przycisków 3, 4 i hat. Albo ten na drążku Javelina albo Fire 1 na lewym.
Pytanie tylko czy potrzebujesz aż tylu podwójnie przypisanych klawiszy.
(03.04.2017, 09:16 UTC)Crazied napisał(a): Ja latam na klawiaturze więc i tak patrzę na prędkość, idzie z tym żyć.
A przepustnica w Javelinie jak i T16000m działają w zakresie 0-100 więc przypisanie jej działania do drąga jest imo lepsze 
Bez ciągłego patrzenia na prędkość jesteś bardziej wydajny w walce a to jest priorytet.
Przepustnice idzie ustawić na zakres -100% do +100% (mam tak zrobione i wszystko działa)
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
Jest jakaś dobra i względnie tania solowa przepustnica?