Google, Youtube, blokada konta
Myślałeś lub też czy już zgłaszałeś sprawę do UOKiKu? Lub też jego europejskiego odpowiednika?. Google jest na cenzurowanym w EU być może oni mogliby coś pomóc.

Pozdrawiam i powodzenia
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Strona ktora monitoruje wycieki danych i powiadamia uzytkownika o wycieku mejlowo, uzywam na codzien https://haveibeenpwned.com 

Jezeli chodzi o hasla to 1password, dashlane plus inne z asymetrycznym szyfrowaniem. 

Ja uzywam dashlane powiadamia kiedy wypada zmienic haslo, czy haslo nie jest za krotkie autologowanie sync z innym urzadzeniami.

Jezeli chodzi o yt i google to niestety musisz miec wielkiego pecha, zarzadzam kilkonastoma tysiacami kont gmail i zaden z klientow nie mial podobnego problemu.

Moze platne konto biznesowo jest odpowiedzia na lepsze traktowanie od nich?
Odpowiedz
(20.03.2017, 10:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Osobiście polecam program KeePass - używa bazy danej zapisanej w pliku na dysku. W połaczeniu z "chmura" domowa to świetne rozwiazanie.

Ja używam KeePassX, mniej więcej to samo, ale nie wiem, czy to jest pod Windowsa.
Odpowiedz
(20.03.2017, 11:11 UTC)Qasz napisał(a): chodzi o yt i google to niestety musisz miec wielkiego pecha, zarzadzam kilkonastoma tysiacami kont gmail i zaden z klientow nie mial podobnego problemu.

Moze platne konto biznesowo jest odpowiedzia na lepsze traktowanie od nich?

Oni już ode mnie grosza nie dostaną.

Natomiast mój przypadek nie jest jedyny. Bardzo dużo osób ma identyczne problemy co ja, zarówno z odzyskaniem konta w przypadku włamania, jak i banowaniem 'za nic'.
Jedynie jak zabanują jakiegoś polityka, to cudownie na drugi dzień jest odbanowany. Zwykłych ludzi traktują jak śmieci.

Czytałem też o przypadku dwóch jutuberek. Dziewczyny prowadzily kanał, nie pamiętam o czym, chyba o modzie albo o jedzeniu, coś dziewczyńskiego... pracowały 7 lat, nagrywały filmy etc. Wyłączyli im tak jak mi, bez podania przyczyny, odmowa włączenia ponownego.

(20.03.2017, 11:02 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Myślałeś lub też czy już zgłaszałeś sprawę do UOKiKu? Lub też jego europejskiego odpowiednika?. Google jest na cenzurowanym w EU być może oni mogliby coś pomóc.

Tak, na pewno z tej opcji skorzystam. Nawet jak mi nie odblokują konta, to może chociaż dobiorą im się do tylnej cześci ciała.

Muszę zrobić jakieś informacyjne anty googlowe www, na bazie mojego posta z pierwszej strony. Jak będę to już miał, żeby 'było co' linkować, i podawać dalej, to myślę wtedy zrobić dystrybucję na pejsbuka, 4chan, wykop, napisać do kotatku, engadget.
Może ktoś ma jeszcze pomysł gdziem można by zwiększyć boardstorm?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
G+ Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Kyoku a moze ktos ciebie bardzo nie lubi? I na zlosc zalozyl wiele kont i raportowal twoje filmiki? Tak na filmiku ponizej? Nie wiem czy google to naprawil czzy nie, ale znajac ich to pewnie nie ....

http://www.wykop.pl/link/2033454/jak-w-p...a-youtube/

Wiecej na temat false strikow https://www.maxlaumeister.com/blog/googl...be-videos/ z pazdziernika poprzedniego roku, czyli ten mechanizm nadal dziala ::facepalm::
Odpowiedz
Nie otrzymywałem żadnych ostrzeżeń. Być może ktoś mi robi pod górkę, mam swoje typy, nr 1 to gość który mi chciał ukraść kanał.
Odpowiedz
Może ktoś z Mobiusa, ew. najbardziej nie prawopodobna hipoteza to Vermil Biggrin
Odpowiedz
(20.03.2017, 15:45 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie otrzymywałem żadnych ostrzeżeń. Być może ktoś mi robi pod gógrkę, mam swoje typy, nr 1 to gość który mi chciał ukraść kanał.

Jezeli dostabiesz kilka strikow pod rzad nie bedziesz w stanie zobaczyc ostrzezen.. wg tego co pisza. Jednym slowem google ssie. Pisz kolejna apelacje az do skutku.
Odpowiedz
Nie można napisać kolejnej. Po pierwszej odrzuconej z automatu odrzuca.
Pisałem też do supportu programu partnerskiego, tam odsyłają do formularza, pisałem im jak sprawa się ma, to tylko się dowiedziałem o który punkt regulaminu rzekomo chodzi... i tyle. Piszą że nie jest zawieszone, nie można się odwołać i tyle.
Odpowiedz