15.02.2017, 13:29 UTC
Xeonary nawet lepiej wyjaśnił co mam na myśli, niż ja sam.
|
1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
|
(15.02.2017, 13:25 UTC)Kyokushin napisał(a):(15.02.2017, 13:24 UTC)Qasz napisał(a): Bo mieszkasz w Polsce gdzie nie ma regulacji w budowie, popatrze przez swoje okno w Anglii i mam wszystkie budynki takie same, przez 10 ulic - 20 ulic .... Nie prawda jest to co teraz piszesz. Sa wyjatki, ale w miescie sa ustalone regulacje (po rodzaju domu mozesz powiedziec w jakich latach zostal wybudowany), a zeby je zlamac musisz miec duza kobze. Zabudowa mieszana jest w Polsce, a nie w UK. Myslisz dlaczego Frontier stworzyl tylko 4-5 rodzajow stacji? Bo nie mieszkaja w kraju gdzie jest zabudowa bez ladu i skladu ![]() ![]() kolejny przyklad:
15.02.2017, 13:34 UTC
(15.02.2017, 13:25 UTC)TeddyPanda napisał(a): Mi się ogólnie patch podoba, fajny kreator postaci tylko szkoda że nie ma boob slidera. Ładne animacje, przypomina mi się nieco najnowsza civka. Przy samym kreatorze spędzę ze 4h jako fanatyk personalizacji. Imo jest to na poziomie jakiegoś black desert a Elite to przecież gra o lataniu w kosmosie statkiem kosmicznym. Nowa kamera jest super, zwłaszcza latanie z zewnątrz. Megashipy wyglądają fajnie i mam nadzieję, że skoro to statki to będą naprawdę latały np. po bańce i można będzie ten sam statek znaleźć po jakimś czasie w innym miejscu niż był. Dolphin jest słodziaszny Co do Megaship'ów - mam nadzieję że nie okaże się że są to tylko przemieszczające się stacje... Jeśli tak to po co oni w ogóle marnują na to czas? Szczerze, mogliby by z tego zrobić jakieś grupowe bazy.... Co do "nie grania w Elite bo się nie podoba" gra swoje zalety ma, po mimo że ma też dużo wad i widać że devsi często upraszczają i idą na łatwiznę z developmentem. Szczerze pierwsze wejście na statek multicrew w Star Citizenie, bądź ostatnie gameplay'e, wywołały we mnie dużo więcej ekscytacji niż najbardziej ekscytujące momenty w Elite... Poza tym na chwilę obecną nie ED nie ma konkurencji, trzeba grać w to co jest i czekać, aż się poprawią albo pojawi się alternatywa.
15.02.2017, 13:37 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 13:40 UTC przez Kyokushin.)
(15.02.2017, 13:33 UTC)Qasz napisał(a):(15.02.2017, 13:25 UTC)Kyokushin napisał(a): przecież Matthias wkleił zdjęcia i to nie prawda co piszesz. Widać wyraźnie różne domy, praktycznie każdy inny. No przecież potwierdziłeś to co napisałem. Sporo zróżnicowania tu jest. Inne kąty, kolory, przybudówki, mimo że główne klocki podobne, to całość wygląda różnorako. Niewiele się różni od typowego Pcimia w Polsce jeżeli chodzi o ład i skład. Tyle że w PL domki są bardziej zróżnicowen. W Elite nawet jak zrobią coś minimalnie inaczej, to z grubsza wygląda tak samo.
15.02.2017, 13:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 13:41 UTC przez Quarion.)
(15.02.2017, 13:34 UTC)Xeonary napisał(a): Poza tym na chwilę obecną nie ED nie ma konkurencji, trzeba grać w to co jest i czekać, aż się poprawią albo pojawi się alternatywa. Jak to "trzeba"? Przecież nikt nikogo do gry nie zmusza... O_o Przecież nie trzeba z siebie robić męczennika i na wszystko narzekać tylko dlatego, że nie ma alternatywy. Można po prostu dać odpocząć swoim rozszarpanym przez devsów nerwom i przestać grać, albo zacząć grać w coś z innej kategorii
15.02.2017, 13:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 13:49 UTC przez Qasz.
Powód edycji: Za duzy oftop zaczal robic na temat architektury w UK niz Elicie ;)
)
(15.02.2017, 13:37 UTC)Kyokushin napisał(a):(15.02.2017, 13:33 UTC)Qasz napisał(a): Nie prawda jest to co teraz piszesz. Nie oczekuj od tak malego studia tak wiele, tego bedziemy oczekiwac od SC
15.02.2017, 13:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 13:48 UTC przez Kyokushin.)
Nie muszę być na wyspach. Mam google streets.
Pokazaliście mi zdjęcia, które miały obalić moją tezę, a de facto potwierdziły ją. Nie moja wina przecież, ludzie
15.02.2017, 13:48 UTC
(15.02.2017, 13:34 UTC)Xeonary napisał(a): Poza tym na chwilę obecną nie ED nie ma konkurencji, trzeba grać w to co jest i czekać, aż się poprawią albo pojawi się alternatywa. No imo wcale nie trzeba, można spokojnie grać w coś innego np. ja gram teraz głównie w Rimworld ogólnie
15.02.2017, 13:48 UTC
(15.02.2017, 13:38 UTC)Quarion napisał(a):(15.02.2017, 13:34 UTC)Xeonary napisał(a): Poza tym na chwilę obecną nie ED nie ma konkurencji, trzeba grać w to co jest i czekać, aż się poprawią albo pojawi się alternatywa. Nie po to zrobiłem sobie wirtualny kokpit do latania w kosmosie żeby teraz nie latać . Choć ostatnio rzeczywiście nie gram za dużo w ED.... Nie chodzi mi też o to że Elite nie daje przyjemności, jest fatalną grą, itp. Po prostu jest cała masa rzeczy która mi się nie podoba, mimo wszystko nie znaczy to że gry nie lubię. Nie wiem, nie znam się, grę kupiłem po krótko po premierze, wiedziałem że wiele jej brakuje, ale chciałem pograć. Do tego info z wywiadów z wiki: http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Fe...expansions przekonało mnie że ED będzie mogło kiedyś konkurować ze Star Citizenem pod względem stopnia rozbudowania. Jak się jednak okazuje, każdy kolejny patch, dodatek, pokazuje że FDev idzie w stronę prostszej gry. Nie chodzi mi tutaj tylko o prosta mechanikę (telepresence) ale technicznie prostszej, "napisanej" jak najtaniej. To samo dotyczy p2p, oraz całe to mydlenie oczu że jest to najlepsza opcja do synchronizacji szybko poruszających się statków - nie jest. Jest za to najtańsza, problematyczna i ograniczająca skalę. Podsumowanie: ja po prostu nie lubię ohów i ahów nad Frontierem, gdy tak naprawdę nic szczególnego nie robią. Kreatorek całkiem fajny, multicrew? Mega uproszczone. Oczekiwałem czegoś innego.
15.02.2017, 13:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 13:53 UTC przez Kyokushin.)
(15.02.2017, 13:48 UTC)Xeonary napisał(a): Nie chodzi mi też o to że Elite nie daje przyjemności, jest fatalną grą, itp. Po prostu jest cała masa rzeczy która mi się nie podoba, mimo wszystko nie znaczy to że gry nie lubię. Nie wiem, nie znam się, grę kupiłem po krótko po premierze, wiedziałem że wiele jej brakuje, ale chciałem pograć. Do tego info z wywiadów z wiki: Xeonary jak zwykle celnie. Mam identyczne odczucia. Pamiętam jak śledziłem te wszystkie kickstarterowe wypowiedzi, później że no gra wyszła bo to rama, projekt 10 letni, ale że się rozwinie, i znowu zapowiedzi, spekulacje, wypowiedzi devsów. A co wyszło? Ano 3 fightery i teraz multicrew z pipem i bez długich włosów ![]() Najlepszy póki co dodatek, to RNGneers, dał trochę możliwości i zatrzymał mnie przy grze. ALe, też, nie fabułą i ciekawym gameplayem, tylko tym że po prostu chciałem mieć lepsze bronie i musiałem nagridnować materiałów, w nieciekawy, powtarzalny i mechaniczny sposób.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Własne kopalnie i bazy na planetach i księżycach. (dyskusja) | Azzorek | 4 | 1,209 |
04.03.2020, 14:12 UTC Ostatni post: Wojciech Dannyboy |
|
|
|
BugFest 3.3 - Dyskusja Ogólna | ShiMan | 10 | 2,495 |
20.12.2018, 15:47 UTC Ostatni post: Ulpian |
|
|
[OFICJALNY] Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes | Mathias Shallowgrave | 247 | 46,449 |
16.12.2017, 10:30 UTC Ostatni post: Pienias |
| Galnet PL i Galnet Radio - dyskusja ogólna | Mathias Shallowgrave | 65 | 18,020 |
12.09.2017, 18:09 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |
|
| 1.8 / 2.3 The Commanders - dyskusja ogólna (publiczna) | Administrator | 4 | 1,380 |
21.04.2017, 18:48 UTC Ostatni post: Indygo |
|