31.01.2017, 22:54 UTC
Jazda po planetach też będzie multi bo można kupić hangar na więcej niż 1 SRV?
|
1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
|
|
31.01.2017, 22:54 UTC
Jazda po planetach też będzie multi bo można kupić hangar na więcej niż 1 SRV?
31.01.2017, 23:50 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.02.2017, 00:13 UTC przez Yata_PL.)
(31.01.2017, 22:47 UTC)Baton napisał(a):(31.01.2017, 20:50 UTC)Yata_PL napisał(a): Ok , podaje sie , chce tak jak TY tylko po co ograniczać sie do statków zróbmy "przemieszczanie" pomiędzy stacjami i planetami. Tak , kamera ci pozwala to robić w oparciu o siec przesyłu danych ( i-net, kabel, co tam jeszcze ?) a jak to sobie wyobrażasz w kosmosie na duże odległości pomiędzy systemami, i dlaczego cos moze w taki sposób działać a mniejszych porcji informacji juz nie można przesyłać tylko trzeba latać.. Zrozumiałbym jesli w obrębie banki - jakieś tam becony gadaja miedzy sobą,( znowu brak spojności/konsekwencji) w grze ale tutaj zapowiedzieli brak ograniczeń i jest to zupełnie nie logiczne. (31.01.2017, 22:47 UTC)Baton napisał(a): Ci co im zależy to sobie będą używać dla frajdy czyli na przykład ja, Ci co będą chcieli używać do exploitów i szujstwa, to będą exploitować i szuić, a reszta będzie to miała jak to Tadzio mówi - wywalone Ja tu akurat nie myślę tylko o sobie bo akurat mój czas jest w od roku mocno ograniczony i uproszczenia zapowiedziane dla takiego casuala w jakis sposob mogy by byc na reke gdyby nie oczywisty fakt braku ich logiki , spójności, imersji itp . Staram się teraz wyjśc poza osobisty czubek nosa i spojrzeć na to szerzej - możliwe exploity przy BGSie , oraz Community Golach - frakcje rywalizują miedzy sobą o systemy niektóre maja w statusie granie "fair" kolejne luki dla "szuj" w niczym takim frakcją nie pomogą a jeszcze bardziej uprzykrzą rozwój. (31.01.2017, 22:47 UTC)Baton napisał(a): Ciekawe jak sobie silnik poradzi z instancjami, cztery korwety to 16 graczy, jak da radę to będą niezłe walki 4 korwety to 4 x3 osoby = 12 max
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
01.02.2017, 07:33 UTC
Nie zapominajmy o kilku rzeczach to jest biznes. Biznes jest jak dupa od .... ma przynosić zyski. W takiej grze w której teleportujemy się z systemu do systemu z prędkością nad świetlną ( teoria Einsteina podobno tego zabrania ) ale spoko teoria strun itp. spoko idzie to zrozumieć w końcu mamy 3000 rok. W związku z tym w tej odległej przyszłości można upchnąć wszystko i to pole to popisu/nadużyć dla twórców tak aby kasa się zgadzała. To ma być jak Audi kombi RS z hakiem czyli trafić do jak największej liczby odbiorów i tyle. Chcesz na tor to jedziesz ma 500 koni chcesz kupić szafkę to podepnij przyczepkę itp. Jak śpiewał Yaro "Nie zadowolisz wszystkich do zadanie dla agencji towarzyskich". Każde posunięcie ma swoje konsekwencje jedne na + drugie na -. Nie dadzą od razu Bóg wie czego bo co robić dalej. SC leży więc konkurencji nie widać. Wg. mnie zmiany lekko kontrowersyjne ale pożyjemy zobaczymy.
Nie do końca mi się podoba możliwość przeskoku na drugi koniec galaktyki od tak do kogoś, ale nie zależy mi w tym przypadku na pełnej imersji. Jak ktoś chce lecieć do Beagle Point to poleci, a jak nie ma na to czasu a chce zobaczyć to może do kogoś dołączyć.
Według mnie powinny być dwa rodzaje pasażerów: -tymczasowy - wskakuje do statku kolegi w dowolnym momencie kiedy oboje chcą pograć razem, wyjście z gry czy ze statku (poza łazikiem czy myśliwcem) powinno automatycznie przywracać go w punkt startowy (gdzie wcześniej przebywał, czy to stacja czy statek wiszący gdzieś w przestrzeni) -przypisany - osoba która wsiadła do statku w jakiejkolwiek stacji lub zadokowała np łazikiem (wymaga wolnego miejsca na łazik) w myśliwcu się fizycznie nie siedzi więc odpada, osoba taka staje współwłaścicielem statku do momentu wyjścia (wyrzucenia przez właściciela) oboje mogą kierować statkiem (wybór oczywiście po stronie właściciela). Umożliwia to np wspólna eksplorację czy przewożenie pasażerów (graczy) pomiędzy stacjami, uwaga pozostawienie gracza na stacji bez doków będzie wymagało zabranie go przez innego gracza lub możliwość wykupienia przelotu na podobnej zasadzie jak transport statku czy modułów tylko wybieramy stację docelową (można dać ograniczenie do wyboru stacje gdzie mamy już jakiś statek w dokach, ale osobiście nie widzę sensu). PS. fajnie by było jak by dali możliwość zdalnego zarządzania flotą typu: -Jestem na stacji A i chcę przelecieć na stację B, wiem że będę tam potrzebował innego statku który akurat stoi w stacji C więc wysyłam statek z stacji C -> B i sam lecę od razu do B
01.02.2017, 08:01 UTC
Moim zdaniem ta możliwość wteleportowania się do statku jest totalnie absurdalnym pomysłem. Jeśli juz chcą iść w takie ułatwienia, powinni pozwolić na teleportowanie pilota między stacjami - to ułatwi multicrew, a jest moim zdaniem o wiele bardziej sensowne.
01.02.2017, 08:39 UTC
Najlepiej jak by zamiast solo/group/open dali 2 tryby Hardcore/Casual
01.02.2017, 08:50 UTC
(01.02.2017, 08:01 UTC)Xeonary napisał(a): Moim zdaniem ta możliwość wteleportowania się do statku jest totalnie absurdalnym pomysłem. Jeśli juz chcą iść w takie ułatwienia, powinni pozwolić na teleportowanie pilota między stacjami - to ułatwi multicrew, a jest moim zdaniem o wiele bardziej sensowne. Przeczytałem całość i tutaj się muszę zgodzić. Teleportowanie się do statku to absurd... wiele już pisaliście na ten temat to nie będę się powtarzać, tak samo mógłbym się przenosić pomiędzy statkami, po co mam lecieć "30" skoków z jednej strony bańki na drugą... statki są transportowane w czasie poprzez shipyard, to już mogli zrobić coś podobnego z graczami pomiędzy stacjami (owszem szybciej niż lot, ale też płacisz za to że za 10-15 min będziesz w innej stacji - takie uproszczenie miałoby więcej sensu niż ten obecny pomysł). Co do akcji typu strzelanie do stacji przez członka załogi czy authority które poruszyliście - to już kwestia tego z kim latamy, jak widziałem można zapraszać konkretne osoby, więc jak gramy razem tutaj w ekipie to nikt nie działa na szkodę drugiego proste - nikt nie każe Nam wpuszczać ludzi na statek jak popadnie. Tylko zapraszamy sobie ludzi którym ufamy - na przykład z ekipy tutaj. Dodatkowe pipsy - no cóż, nie bardzo wiem jak ma to działać... w końcu statki mają swoje konfiguracje, i generalnie przewożenie kogokolwiek więcej na tą konfigurację nie wpływa... fajnie że w końcu będzie szło wypuścić więcej myśliwców, tylko dlaczego nie można też zatrudnić większej załogi NPC dla zrównoważenia? Jaki problem mieć 2 NPC lub 1 NPC i 1 kumpel? Prawdę powiedziawszy, zobaczymy jak rozwiną temat, niejedokrotnie już FD słuchało sugestii graczy, więc może trochę się opanują też z tymi pomysłami - ogólnie czepiam się "niedopracowań logicznych", nie całej koncepcji która mi się podoba
01.02.2017, 09:03 UTC
Jak ktoś chce to jest już ankieta
![]() https://forums.frontier.co.uk/showthread...rew-Yes-No Jak na razie wygrywa instant transfer. 474 vs 179
01.02.2017, 09:04 UTC
Wiecie jaki jest problem Elite? Frontier zamiast tworzyć grę jak na prawdziwego sandboxa przystało, wymyśla jakieś dziwne protezy funkcjonalności (teleprezencja w multicrew), dziwne ograniczenia (niby mogą być dwa SLF, ale jeden musi być pilotowany przez gracza), brak możliwości zmiany pilota...
Jak ja myślę o sandboxie to mam na myśli grę w której naprawdę mam swobodę, a nie jakieś pokrojone funkcjonalności. Strasznie ale to strasznie nie podoba mi się ich podejście do rozwoju tej gry, głupota goni głupotę ;(
01.02.2017, 09:08 UTC
(01.02.2017, 09:03 UTC)Nizm0 napisał(a): Jak ktoś chce to jest już ankieta Poprawiłem wynik ![]() Chyba nie tylko ja bo już jest 184 na NIE
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Własne kopalnie i bazy na planetach i księżycach. (dyskusja) | Azzorek | 4 | 1,208 |
04.03.2020, 14:12 UTC Ostatni post: Wojciech Dannyboy |
|
|
|
BugFest 3.3 - Dyskusja Ogólna | ShiMan | 10 | 2,490 |
20.12.2018, 15:47 UTC Ostatni post: Ulpian |
|
|
[OFICJALNY] Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes | Mathias Shallowgrave | 247 | 46,449 |
16.12.2017, 10:30 UTC Ostatni post: Pienias |
| Galnet PL i Galnet Radio - dyskusja ogólna | Mathias Shallowgrave | 65 | 18,018 |
12.09.2017, 18:09 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |
|
| 1.8 / 2.3 The Commanders - dyskusja ogólna (publiczna) | Administrator | 4 | 1,378 |
21.04.2017, 18:48 UTC Ostatni post: Indygo |
|