Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
Mamy w Husarii jakiegoś specjalistę? Starego wyjadacze misji pasażerskich? Ktory podzieli się mądrością?

Edit
Anukus uprzedził moją prośbę
Odpowiedz
Rainbow 
(26.01.2017, 17:30 UTC)white_wolf99 napisał(a): Mamy w Husarii jakiegoś specjalistę? Starego wyjadacze misji pasażerskich? Ktory podzieli się mądrością?

Edit
Anukus uprzedził moją prośbę

W twoim rozumowaniu z pierwszego wątku pominięto istotną kwestie - misji możesz wziąć więcej niż jedną w podobne rejony, co automatycznie zwiększa zarobek.

Ja na razie testuje misje pasażerskie i zdobywam w co ciekawszych stacjach reputacje - mam zamiar wziąć z 4 misje na odległość ok. 30K LS w podobne rejony lub w takie które ułożą mi ładną trasę krajoznawczą, może nawet centrum galaktyki ->  nie lubię tego aspektu gry tz. długich podróży, ale kiedyś przydało by się z ciekawości dotrzeć do 'SAGITTARIUSA ' ... 

...w misjach pasażerskich najlepsze jest to, że poznajesz okolice i miejsca do których byś pewnie nigdy nie trafił np. pierwszy raz zobaczyłem z bliska gejzery... ogólnie bardzo ciekawie są te misje skonstruowane...
Cool
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jakieś wskazówki co do misji ze szmuglowaniem ludzi ?

Jak mam jedną kabinę first class 6 to nie mogę dużo misji zabrać bo z tego co widziałem to od 5-8 osób w kabinie zajmuje jedna
Odpowiedz
Może NOWE SKRZYDŁO ???

"TOURISM" Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin
C.O-O. siwuch
Odpowiedz
Ja dużo turystycznych misji robię. Wrzucam kabinkę luxury do exploracyjnej condy, biorę jedną misję i lecę. Ze względu na duży skok robienie misji po bańce nie zajmuje dużo czasu. Dziś miałem misję - trzy skoki 6,7mln. Czasem za 9mln trzeba skoczyć w trzy cztery miejsca - w sumie około 20 skoków. Zdarza się, że w godzinkę wyciągam około 20mln. Dobrym systemem jest nasz system. W Maskalince dobre misję lecą, ale jest ograniczenie związane z wpływami w systemie. Warto więc mieć gdzieś w bańce ze dwie stacje do zarabiania kasy. Ja mam jedną w sol i cubeo. W obu stacjach reputacja na maksa u wszystkich i przebieram w misjach.
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz
Luxury w anaconde? Myślałem, że są zarezerwowane tylko dla bieługi i orki. Gdzie w Cubeo? Akurat tam jestem.
Odpowiedz
Wydaje mi się, że najbardziej opłacają się misje sightseeing. Za 3-4 lokalizacje (najbardziej oddalona jest w promieniu 200-300Ly) dostajesz w okolicy 3-15 milionów. Jedną taką misję się robi w około 40minut. 3 misje w 2h dają max około 45 milionów. Żeby mieć tego typu misje, które dobrze płacą trzeba być Ally ze wszystkimi minor factions - wtedy możesz wziąć od którejkolwiek. Ja tak mam w Shinrarta dezhra. W zasadzie niemalże za każdym razem jak wbijam to znajdę chociaż jedną misję za 10 baniek. Czasem to jeden skok, czasem 3-4. Więcej się nie zdarza.

Druga opcja to wzięcie misji na dużą odległość ale tak aby były po drodze/blisko siebie. Mój rekord - taki nie na siłe, ale żeby to miało ręcę i nogi to bodajże 330 milionów za podróż na 31k Ly anacondą. To było bodajże 4 albo 5 misji, najbliższa z nich była na 17k Ly, a najdalsza własnie na 31k Ly. Mniej więcej były te wszystkie lokalizacja wzdłuż trasy. To na co warto zwrócić uwagę to aby brać dopasowane kabiny. Czyli nie pakować 5 biznesmenów do kabiny first class. First class na 6 osób to moduł 5C, business class na 6 osób to 4C - także możemy wykorzystać mniejszy a co za tym idzie lżejszy moduł w rezultacie czego mamy lepszy jumprange.

W tej chwili mam na sobie 4 misje za 100 milionów. Nie są szałowe kasowo i są totalnie w losowych miejscach, ale są to miejsca gdzie się chciałem wybrać - sektor eafots żeby obczaić kwestię formidine rift, great anihilator etc. W zasadzie mój plan jest taki że wracając z eafots wpadnę na stację żeby złapąc kolejne misje w kierunkuch tych pozostałych które już mam. W ten sposób chce mieć drugą część wyprawy bardziej skoncentrowaną jeżeli chodzi o kierunek. Widziałem też parę dni temu misję za 75 milionów na 31k Ly. Jak chcesz zrobić daleką wycieczkę i dużo zarobić to takich misji musisz szukać.
Odpowiedz
Ja misje pasażerskie robiłem w SOL. Relogów nie ma co robić, są tam 4 stacje po których można sobie latać i wybrać co lepsze. Przeważnie wystarczy zaglądnąć na najbliższą słońca i się może trafi jakaś perełka. Raz trafiłem na misję za 24kk, do odwiedzenia 3 systemy, najodleglejszy to Maia, jedyny problem to pasażer był Wanted więc trzeba było uważać w lokacjach i przy wlocie/wylocie ze stacji aby nikt cię nie zeskanował.
Odpowiedz
Znalazłem system w miarę blisko HRki, który ma 2 stacje tourism i jest w stanie boomu. Jak wbiję tam sojusznicze relacje to dam znać jak wyglądają sprawy misji. Bez dobrych stosunków jest sporo misji ale oczywiście słabo płatnych. Będę aktualizował jeśli nada się na dobry system pasażerski.
Odpowiedz
Właśnie wziąłem misję pasażerską z Maskalinki za 27 mln Smile, Cztery punkty w bańce.Smile Jak się okazało Kabinkę luksury 6 można wrzucić na ASPA. Za godzinkę będę jeszcze bogatszy. hehe
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz