23.01.2017, 20:21 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.01.2017, 20:53 UTC przez Quarion.)
Pewnie wielu z Was zna, a jak ktoś nie zna i jest spragniony nieograniczonych i całkowicie swobodnych lotów po całym Wszechświecie, oglądaniem supermasywnych czarnych dziur, pięknymi widokami mgławic, galaktyk jak również z planet z atmosferą to polecam
Space Engine jest całkowicie za free, ale można wesprzeć projekt datkami. Obecnie wyszła wersja 0.9.8.0
(24.01.2017, 09:51 UTC)Anukus napisał(a): To ja teraz wiem gdzie Ty tyle czasu spędzasz, zamiast się w ED rozwijać.
Nie no, bez przesady . Ale czasami lubię się oderwać do niczym nieskrępowanej eksploracji galaktyk, gdzie nie muszę kupować statku za miliony No i tutaj już działają czarne dziury . Podoba mi się efekt odwróconej soczewki kiedy w nią wlatujesz, a potem wszystko znika i to znak że przeleciałeś przez horyzont zdarzeń i nie ma już odwrotu . A jak symulujesz lot statkiem do czarnej dziury to ulega on zniszczeniu i słyszysz przy tym makabryczne krzyki załogi
Co do mgławic - imo w Elitce te stworzone od ręki mgławice wyglądają lepiej niż w SE. Reszta oczywiście nie ma porównania, chciałoby się żeby Elitka pewnego dnia tak wyglądała, cudo
(24.01.2017, 12:15 UTC)TeddyPanda napisał(a): Co do mgławic - imo w Elitce te stworzone od ręki mgławice wyglądają lepiej niż w SE. Reszta oczywiście nie ma porównania, chciałoby się żeby Elitka pewnego dnia tak wyglądała, cudo
To fakt Chociaż z drugiej strony z planety wyglądają one świetnie . Pamiętam, że kiedyś grzebałem tam w ustawieniach grafiki i dawało się prawie wszystko poprawić