Pokaż swoje stanowisko!
Ile cali? Jak wrażenia z użytkowania monitora 21 : 9 w grach? Sam się waham między 16 : 9 32" albo 21 : 9 34".
Odpowiedz
Chyba przyszła moja kolej aby się trochę pokazać.
To właśnie z tego miejsca nadaje do was Doktorek Kobayashi...

[Obrazek: mdS9eXR.jpg]
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
Kobayashi, czy Ty masz kompa walniętego na ścianie w rogu? Smile

I skąd masz te fajne podstawki pod joya? Biggrin
Odpowiedz
Fajnie zrobiony komputer, trochę bałbym się że spadnie ale pomysł na +
Odpowiedz
(10.01.2017, 21:22 UTC)Quarion napisał(a): Kobayashi, czy Ty masz kompa walniętego na ścianie w rogu? Smile

I skąd masz te fajne podstawki pod joya? Biggrin

No tak... jakoś obudowy do mnie nie przemawiają i jest to kolejna wersja testowa, co jak mam nadzieje kiedyś będzie piękną wytłoczką z giętego plexi
Dzieki temu jest zawsze chłodno, można szybko zdmuchnąć kurz no i demontarz czegokolwiek trwa 5 sekund. Oczywiście +100 do imersji, bo to przecież power plant jak znalazł Biggrin

... a podstawki zrobiłem sam... 4 uchwyty do rur PCV, 2 długie zawiasy do półek i 2 15cm płaskowniki z dziurkami.... chyba całe 20 zł i z godzina zabawy. Skada się to, stabilne i robi swoję robote Wink  ogólnie lubie takie  DYI..jak widać

tu masz zbliżenie na power planta
[Obrazek: S3UDkeO.jpg]
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
(10.01.2017, 21:19 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a): Chyba przyszła moja kolej aby się trochę pokazać.

Mega szacun i rep Smile
Odpowiedz
Mmmm.... 'cieczowe chłodzonko' Rolleyes

Jak będę miał kiedyś warunki to też sobie coś takiego strzelę Biggrin

No i repol idzie, choćby za ten wkład pracy Smile
Odpowiedz
rep za pomysł - zazdroszczę cichego chłodzenia Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
takie czasy... ludzie już na obudowach muszą oszczędzać... Wink
Odpowiedz
(10.01.2017, 21:51 UTC)Quarion napisał(a): Mmmm.... 'cieczowe chłodzonko' Rolleyes

Jak będę miał kiedyś warunki to też sobie coś takiego strzelę Biggrin

No i repol idzie, choćby za ten wkład pracy Smile

Jakiś czas też miałem chłodzenie cieczą, ale z racji tego że było sporo zachodu gdy chciałem coś w kompie zmienić to się pozbyłem na rzecz Noctua D15. Tak naprawdę przy obecnych procesorach Intela, bez zrywania obudowy procesora (IHS) nie ma sensu pchać się w LC. W zasadzie jeśli chodzi wyraźny spadek temperatur to jedynie ma to sens z kartą graficzną i blokiem full cover. Niestety koszt bloku to 500zł i co generację kart trzeba go zmieniać razem z kartą Tongue.

No chyba że robisz LC tylko dla bajeru, wyglądu itp. (ja dlatego robiłem Tongue) to ma to sens ;P. Od razu mówię nie warto oszczędzać i polować na okazję po potem kupujesz trzy razy to samo bo to pierwsze nie spełnia Twoich oczekiwań. Najlepiej odrazu kupić kilka tysięcy i kupić takie elementy żeby być z nich w 90% zadowolonym (bo na 100% nigdy nie będziesz - zawsze będziesz chciał coś zmienić Biggrin).
Odpowiedz