Zasilanie w gniazdach USB
Mialem to samo po zlozeniu nowego kompa. Wystarczylo zmienic jedna opcje w biosie i problem zniknal. Tak na szybko nie pamietam juz jak to sie nazywalo, a teraz pisze z komorki, ale zdaje sie, ze opcja ktora trzeba bylo zmodyfikowac miala w nazwie slowo "deep".
Odpowiedz
@Tesu to się nazywa APM Configuration - ustawiłem na Deep S4/S5 - testuje czy pomoże bo zmiana portów nic nie dała.
Odpowiedz
(04.01.2017, 18:06 UTC)visjerr napisał(a): @Tesu to się nazywa APM Configuration - ustawiłem na Deep S4/S5 - testuje czy pomoże bo zmiana portów nic nie dała.

Jak to nic nie da to mam jedną prośbę z ciekawości, jeśli to Windows 10 to  zrób shut down z naciśniętym shiftem i zobacz czy potem masz ten sam problem?
Odpowiedz
(04.01.2017, 09:09 UTC)visjerr napisał(a): To prawda - wcześniejszy bios ogarniałem po japońsku - jako tako ale ten obecny to już nawet japoński mi nie wystarcza. Joystick mam podłączony do gniazda 3.0 na tylnej ścianie. Gdy wyłaczam kompa joystick też się wyłacza.

Wrócę do domu to spróbuje pobawić się Ai.

Prąd wyłączam bo mam tyle pierdółek w gniazdach, że jestem do tego zmuszony chcąc troszkę obniżyć rachunki za prąd. Zostawiam tylko lodówkę a reszte odcinam na bezpiecznikach szybkim ruchem... Wink

AI Suite - gryzie sie z sterownikami Vive ( wiem ze posiadasz) i powoduje blue screen...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(04.01.2017, 19:02 UTC)Yata_PL napisał(a):
(04.01.2017, 09:09 UTC)visjerr napisał(a): To prawda - wcześniejszy bios ogarniałem po japońsku - jako tako ale ten obecny to już nawet japoński mi nie wystarcza. Joystick mam podłączony do gniazda 3.0 na tylnej ścianie. Gdy wyłaczam kompa joystick też się wyłacza.

Wrócę do domu to spróbuje pobawić się Ai.

Prąd wyłączam bo mam tyle pierdółek w gniazdach, że jestem do tego zmuszony chcąc troszkę obniżyć rachunki za prąd. Zostawiam tylko lodówkę a reszte odcinam na bezpiecznikach szybkim ruchem... Wink

AI Suite - gryzie sie z sterownikami Vive ( wiem ze posiadasz) i powoduje blue screen...

AI Suite jest pewnie napisany przez jakiś Taiwańskich studentów, dlatego jakość na poziomie studenckim ;D
Odpowiedz
Mam to samo z myszką, która wali po nocy niebieskimi światełkami. Zakrywam ją jakąś ścierą i problem znika. Biggrin
Odpowiedz
(04.01.2017, 19:02 UTC)Yata_PL napisał(a): (...)

Oj nie miałem jeszcze BSoD
Odpowiedz
Wszystkim dziękuję za pomoc. Zmieniłem gniazdo i przestawiłem APM. Saitek nie świeci.
Odpowiedz