Jakie macie sposoby na gołębie na Waszym balkonie?
Ja mam gwintowaną wiatrówkę, 150J na strzał przebija gołębia niemalże na wylot Wink
Kilka dni strzelania i zapamiętały sobie by u mnie nie lądować.
Odpowiedz
A z [TAKICH] bardziej humanitarnych sposobów niż strzelanie ktoś korzystał? Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(31.05.2016, 12:53 UTC)Drakkainen napisał(a): A z [TAKICH] bardziej humanitarnych sposobów niż strzelanie ktoś korzystał? Smile

Czyli co? Szaszłyk, grill i te sprawy? Biggrin
Odpowiedz
Wiem, że to może nie jest dokładnie tym, czego szukasz, ale u mnie działa rewelacyjnie. Siatka taka, żeby kot nie wypadł. Mam dwa leniwe koty, one maja głeboko w rzyci czy co siedzi na balkonie czy nie, więc kot w moim wypadku się nie sprawdza. Ale siatka w przypadku gołębi tak. Bezie z tym trochę roboty bo od góry trzeba haczyki wwiercic i dokręcić a od balustrady trytkami poprzypinać, ale przynajmniej skutkuje. Mozesz też wydrukować zdjęcie orła bielika i powiesić, ponoć działa Smile
Odpowiedz
Na sznurku od prania moja powiesiła płytki cd one się cały czas kręcą na wietrze i odbijają światło słoneczne i tak jakoś od miesiąca tych latających obsrańców nie widzę.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Ja zrzucam je za pomocą kija od szczotki - albo się nauczy żeby tutaj nie lądować albo nie nauczy się już niczego (taki gołąb jak dostanie z kija w dupę przez chwilę nie wie co się z nim dzieje i czasami nawet te 7 pięter wysokości mu nie wystarczy na ogarnięcie się)
Odpowiedz
Widziałem w moich okolicach pewien sposób który podobno odstrasza gołębie. Otóż kolunio zamocował sobie na balustradzie balkonu imitację drapieżnego ptaszyska. Nie wiem czy to działa, warto zaznajomić się z opiniami.
Odpowiedz
Wypchane drapieżne ptaki nie działają, próbowali ostatnio w Poznaniu ustawić takie na przystankach, po 3 dniach gołębie na nich siadały, a po 2 tygodniach wyrosły na nich gniazda gołębi Wink
Odpowiedz
W Rz na ekranach dźwiękochłonnych (w częściach przeźroczystych) nalepili sylwetki patakuff. Teraz trąbią że się ptaszki przyzwyczaiły i poziome pasy trzeba namalować.
Odpowiedz
W sklepie dali mi reklamówkę. Zauważyłem że ma pewną szczególną cechę.
Straszzznie trzeszczy, skrzypi. Przywiązałem do balustrady. Zero gołębi.
Po 2 dniach pojawiło się koło reklamówki wieczko zakręcane od słoika po ogórkach. Musze spytać współlokatorów co to za kolejny "totem"?
Czy to może dar przebłagalny od gołębi? A może spadło od sąsiada wyżej... Hmmm... Niewyjaśnione tajemnice.
Odpowiedz