Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
zawsze gram z v-sync, nie lubię tearingu.

najczęściej używam window borderless, tam jest defaultowo potrójne buforowanie w D3D, więc v-sync fajnie działa.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Poszukuje irydu ... już od kilku godzin, ma ktoś jakiś sposób lub wie gdzie tego szukać ?
Odpowiedz
(19.08.2016, 19:38 UTC)Rommie_PL napisał(a): Poszukuje irydu ... już od kilku godzin, ma ktoś jakiś sposób lub wie gdzie tego szukać ?

Iryd występuje w takich dużych skupiskach jak złoto czy Heryd, tylko bardziej owalnych.
Na początku widywałem go w formie takich obważanków wystających z ziemi.

A kiedyś jak miałem z nim problem wyskoczyłem na pas asteroid. Szukaj innych kształtów asteroid - przeróżne rzeczy tam latają.
Odpowiedz
Dzięki Robinus !!!
Odpowiedz
A właśnie - dzięki Kriztozz!

Kriztozz niedawno pomógł mi dokładnie z tym samym:
http://thewingedhussars.com/showthread.p...6#pid28556
Odpowiedz
Kupiłem w końcu lepszy statek, trochę poprawiłem kombinezon. Powoli mam dość systemu w którym jestem, chyba polecę dalej. Fajnie się w to gra... ale najbardziej brakuje multi i Husarii.
Odpowiedz
Ja z czasem zmieniłem styl gry.
Ponieważ systemów i planet jest tyle ile jest, jak tylko coś mi nie spasuje na jakiejś - pędzę dalej.
Jak tylko krowa na dwóch nogach z lasu mi wyłazi - pakuję manatki Smile

Można znaleźć takie planety, które z przyjemnością się zwiedza, podziwia i przy okazji surowce zbiera.
A rozbudowany plecak pozwala na swobodną eksplorację.

Ja teraz zacząłem zmierzać powoli do centrum. Ciekawe czy dotrę przed wejściem 2.2 Smile
Ale co tam - "gejzery? phi!" :Smile - http://thewingedhussars.com/showthread.p...2#pid30032

Przy okazji Patch Notes:
Odpowiedz
Stałem godzinę oparty o barierkę na stacji, żeby wyczaić fajny większy statek, ale nic nie było... Latały same Lakony albo sprzęt z Matplanety. Zrobiłem skok dalej, i... kupiłem na innej stacji. Wygląda jak krzyżówka myśliwca z battestar galactica (tego starego), z jeżem.

[Obrazek: 1u4RYvu.png]
Odpowiedz
Trenując nagrywanie zrobiłem takie porównanie obrazujące czemu nie zgadzam się z opinią o takich samych planetach.
Udało się znaleźć ciekawy system - nazwałem go "Cztery Pory Roku" - jak ktoś, kiedyś...

Niestety wzniosły nastrój, który budowałem, musiałem w pewnym momencie zabić granatnikiem Smile

Odpowiedz
ja wczoraj dotarlem do punktu z Atlasem, nie bede zdradzal szczegolow, ciekawa rzecz - powiem tylko tyle Smile

Wczoraj tez, pierwszy raz podpialem pada od xboxa i zasiadlem na kanapie. To zmienilo moja gre kompletnie, o wiele lepiej poruszac sie na padzie, nie mowiac juz o lataniu na padzie, ktore w porownaniu z klawa zmienia gre jak posiadanie hotasa w elite.

coraz bardziej mnie wciaga ta gra, coraz ciekawsze planety znajduje. roznorodnosc planet jest przytlaczajaca. byly takie na ktorych spedzilem dni, byly takie gdzie uciekalem z nich bo sentry nie dawaly mi sie ruszyc na krok.

I zgadzam sie z Robinem, jak planeta mi nie 'pasuje', zmykam na nastepna. Smile
Odpowiedz