Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(18.08.2016, 16:22 UTC)Robinus napisał(a): A kilka postów wyżej pokazuję, że to KŁAMCA próbuje udowodnić kłamstwo:
http://thewingedhussars.com/showthread.p...2#pid29292

No sęk w tym że nie wykazałeś nic Smile gość z tego wątku wykazał kłamstewka Seana Smile
Zresztą nie on jeden. Pełno tego jest. Tak już słabo wyszło, nic nie poradzisz.

Grę lubisz, mi też się dobrze gra, no ale jest jak jest, to nie zmienia prawdy.

Myślę jak w NMS wbić trochę kasy i rozbudować to wszystko, bo bieda aż piszczy.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(18.08.2016, 16:41 UTC)Kyokushin napisał(a):
(18.08.2016, 16:22 UTC)Robinus napisał(a): A kilka postów wyżej pokazuję, że to KŁAMCA próbuje udowodnić kłamstwo:
http://thewingedhussars.com/showthread.p...2#pid29292

No sęk w tym że nie wykazałeś nic Smile gość z tego wątku wykazał kłamstewka Seana Smile
Zresztą nie on jeden. Pełno tego jest. Tak już słabo wyszło, nic nie poradzisz.

Grę lubisz, mi też się dobrze gra, no ale jest jak jest, to nie zmienia prawdy.

Myślę jak w NMS wbić trochę kasy i rozbudować to wszystko, bo bieda aż piszczy.

Pisałeś o źródłach - twoich, moich. Ja w swoim poście przytoczyłem jedynie źródła autora, które rzekomo świadczyły o kłamstwach:

To zdanie i ten film:

The retooling of ships to make them all functionally identical, rather than having different classes for different playstyles, essentially homogenizing ship play into a single playstyle:

I tyle.

Gość wyciął jedno zdanie z filmu i na tej podstawie zbudował swoją bajkę.

Ja oglądając ten film W CAŁOŚCI widzę wyraźnie, że Sean mówi o GRAFICE, a gość na reddicie się żali, że statki nie są zróżnicowane klasowo. Przytaczając DOKŁADNIE TO ZDANIE Z TEGO FILMU. Czy Ty widzisz tutaj coś innego?

Ja nie twierdzę, że Sean mówił prawdę, nie twierdzę że wydali grę jaką obiecywali.
Stwierdzam tylko kategorycznie, że takie KŁAMLIWE posty jak ten na reddicie przyczyniają się do siania "hejtu".

EDIT:
Aha - no i post na dwie strony wytykający błędy oczywiście robi wrażenie.
TYLKO KOMU SIĘ CHCE SPRAWDZIĆ ŹRÓDŁA, JAKIE PODAJE AUTOR?

Mi się chciało w jednym przypadku i wyszło co wyszło.
Odpowiedz
Bo mówił to, nie pamiętam w którym filmie (nie śledziłem tego, podobnie jak Wy mam to gdzieś, po prostu wpadło mi w oczy), ale mówię Ci że sam to widziałem kilka dni temu, jeszcze przed premierą, że mają być 3 klasy, explo, walka, i chyba trade (nie mam pewności), i w zależności od tego jaki masz statek to bardziej będzie do stylu gry pasował.

Więc tu gość ma rację - miały być różne klasy.

Gość nie dał kłamliwego posta. Po prostu podsumował całość.

Na filmie widać różne klasy, i Sean mówi że różnie się prowadzą.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(18.08.2016, 17:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Bo mówił to, nie pamiętam w którym filmie (nie śledziłem tego, podobnie jak Wy mam to gdzieś, po prostu wpadło mi w oczy), ale mówię Ci że sam to widziałem kilka dni temu, jeszcze przed premierą, że mają być 3 klasy, explo, walka, i chyba trade (nie mam pewności), i w zależności od tego jaki masz statek to bardziej będzie do stylu gry pasował.

Więc tu gość ma rację - miały być różne klasy.

Gość nie dał kłamliwego posta. Po prostu podsumował całość.

Na filmie widać różne klasy, i Sean mówi że różnie się prowadzą.

No tak - ja nie twierdzę, że wydawca nie kłamał.

Wyżej pisałem też o klasach. Wyglądem statki w grze są dokładnie jak na filmie, natomiast wyposażenie i ułożenie modułów różnicuje je względem zastosowań.
Możesz kupić statek, który nadaje się wybitnie do eksploracji (jeśli będzie miał dużo miejsca do rozbudowy wokół silników i warpa), a nawet kupić statek już w ten sposób rozbudowany (mi tak się udało).

W prowadzeniu wielu statków nie mam doświadczenia, więc się nie wypowiem.

EDIT:
Aha! Przecież rozbudowany SILNIK PULSACYJNY nie tylko zwiększa szybkość, ale też manewrowość.
To jak najbardziej - statki różnią się w prowadzeniu.
Odpowiedz
u mnie tez bida z kasa jest, sprzedaje wszystko jak leci a i tak nie wystarcza Smile

Statki za free, faktycznie moga byc tylko do +2 max lepsze od tego, ktory aktualnie posiadamy. 

Jak szukamy statkow za free (najlatwiejszy sposob jaki znalazlem do tej pory):

- Szukamy beacon'a

- Skanujemy go, daje nam lokalizacje jakies miejscowki. Jesli da nam lokalizacje Shelter, Observatory, Alien Signal, Manufacturing Facility to warto tam podleciec i sprawdzic. 

- Warto tez latac nisko i obserwowac, czy jakies budowle na horyzoncie sie nie rysuja. Szukamy kompleksu w litere L i temu podobnych/wiekszych,

- Najczesciej o lokalizacji statku dowiadujemy sie z tego 'bloba' na stole (po wpisaniu kodu/odpowiedzi na pytanie), Czasem zdarza sie ze o lokalizacji statku dowiemy sie od obcego (ja np dostalem jedna od obcego po podaniu mu tlenu Smile  )
- Ikona wyglada tak [Obrazek: crashed-ship-no-mans-sky.gif]

To chyba tyle. Smile

Zdravim
Odpowiedz
@Pueblo dzięki!
Już w takim smigam lotem koszącym

@Kyoku - no i czy w ten sposób nie doszliśmy do sedna?
Że jedni zrozumieli z wypowiedzi o różnych statkach to, że będzie można kupić myśliwiec, transportowiec, czy Aspa jak w Elite, a Sean miał na myśli po dostosowanie statków modułami do tych rzeczy?
Zresztą w sumie można kupić - bo mi akurat udało się kupić statek eksploracyjny. Z rozbudowanym WARPem. Tyle, że nie widać tego na pierwszy rzut oka - dopiero po zajrzeniu pod maskę.
Odpowiedz
A ja wciąż uczę się lądować ... idzie mi coraz lepiej ... musicie mi po prostu uwierzyć na słowo ...
[Obrazek: C07EB913D4D95A8D989D60387596F4EDD7A121FA]
Odpowiedz
(18.08.2016, 19:01 UTC)Rommie_PL napisał(a): A ja wciąż uczę się lądować ... idzie mi coraz lepiej ... musicie mi po prostu uwierzyć na słowo ...
[Obrazek: C07EB913D4D95A8D989D60387596F4EDD7A121FA]

Hahahahaaha sam ten statek zbudowałeś?

Kupiłeś silnik i dobudowałeś drewnianą szopę na górze? Biggrin
Odpowiedz
To jest piękny wychodek z widokiem na galaktykę Wink

idzie mi już coraz lepiej Wink
[Obrazek: E4792D473E3256CAAB1F8D761172A786FA8E1A3D]
Odpowiedz
Muszę zwrócić honor - odpaliłem sobie znowu NMS i trafiłem na przepiękną śnieżną planetę w całości porośniętą lasem, pełną kraterów i głębokich wąwozów. Ponadto jak z niej odlatywałem byłem świadkiem ataku piratów na ten ogromny frachtowiec! Z tego co zauważyłem niektóre z nich mają na sobie zamontowane zbiorniki które da się zniszczyć żeby zdobyć pierwiastki.
Odpowiedz