Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Dla osób broniących NMS mam zadanie aby wymienili mi rzeczy które developerzy ED obiecywali na release gry a ich nie zakodowali w grze? Po drugie ED miało wersję beta. Co prawda płatną ale na filmikach mogłeś sprawdzić jak idą pracę nad grą. Tak samo SC teraz... Można mieć zastrzeżenia co do tempa produkcji ale masz wgląd w produkcje gry i możesz zdecydować czy spełnia twoje oczekiwania czy nie. Po trzecie zarówno FD jak i RSI nie obiecują ze wszystko dostaniemy odrazy na wydanie gry, tylko ze stopniowo wszystko będzie dodawane.
Odpowiedz
Nie no, ja mam wrażenie, że ludzie cały czas psioczą na EA czy Ubisoft, tylko problem jest taki, że poza tym gadaniem to nic w związku z tym nie robią, dalej zamówią pre-order, i tu chyba jest ten sam problem z NMS, to nie jest tak że to problem jednej tylko gry, a całego rynku.
Odpowiedz
Owszem, preordery to plaga dzisiejszej sceny gier, jednakże zawsze znajdą się ludzie którzy zobaczą nową część ich ukochanej serii i nie ważne jak bardzo się ostatnim razem przejechali - i tak zamówią a potem będzie krzyk że ta gra ssie Tongue
Odpowiedz
Offtop - jak sie te pliki do wieska wrzuca, skad je pobrac?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Już wiem skąd się wzięły te piękne planetki na trailerach z NMS w czasie E3. Uwaga, kolejne oszustwo:

https://twitter.com/no1dead/status/76471...wsrc%5Etfw

I tutaj już na e3 w którym Sean mówił, że wyląduje na losowej, proceduralnie generowanej planecie, której jeszcze nie widział, a okazuje się, że kłamał bo mieli je już wcześniej przygotowane, od ok 2:35.

Ktoś się dziwi, że ludzie go chcą spalić na stosie? Ten koleś to największy troll w branży ever.

Odpowiedz
@Reaveler - nie wiem na jakim sprzęcie grasz, ale na GTX 970 są lasy Smile

[Obrazek: 61mvrQ2.jpg]

Zwierzęta występują w rodzinach lub stadach. Zachowanie młodych różni się od dorosłych. Wydają różne odgłosy i robią różne rzeczy.

Mój filmik z ładnej planetki jest gdzieś powyżej, ale wkleję go jeszcze raz bo wątek się szybko przewija.
Muzyka i odgłosy oryginalne - polecam zwrócić na nie uwagę.

Ścinki spowodowane nagrywaniem w okienku. Gra trzyma stałe 60 klatek.

Czym to się tak bardzo różni od dema Seana?
Odpowiedz
(17.08.2016, 12:41 UTC)Theseus Rorschach napisał(a): Już wiem skąd się wzięły te piękne planetki na trailerach z NMS w czasie E3. Uwaga, kolejne oszustwo:

https://twitter.com/no1dead/status/76471...wsrc%5Etfw

I tutaj już na e3 w którym Sean mówił, że wyląduje na losowej, proceduralnie generowanej planecie, której jeszcze nie widział, a okazuje się, że kłamał bo mieli je już wcześniej przygotowane, od ok 2:35.

Ktoś się dziwi, że ludzie go chcą spalić na stosie? Ten koleś to największy troll w branży ever.

Miazga jakie kłamstewka wychodzą.

I poco im było kłamać?
Jakby powiedział prawde to kazdy by powiedzial OK

[Obrazek: 141792519867fc2przypadek_nie_sdz.png]
Odpowiedz
@Robinus - no to ja najwyraźniej miałem pecha bo na 9 planet odwiedzonych żadna lasu nie miała, wszystkie wręcz pustynne Tongue Może dlatego tak szybko mi się znudziło, plus na jednej z nich generowało mi bez przerwy takie same lokacje - dwa baraki, prawy zdemolowany a w lewym technologia dla multitoola
Odpowiedz
Mi sie grafika w NMS podoba, ale mam uczulenie jak ktos w zywe oczy mi klamie.
Odpowiedz
Jasne, ze juz wczesniej na tej planecie ladowal, przeciez jak laduje to nawet jest napisane ze odkryte przez Sean-E32015, jak odkrywasz nowa, masz wiadomosc ze jestes pierwszym ktory dolecial. Malo tego, HUD tez jest inny niz w finalnej wersji, i skanowanie z powierzchni tez nie dziala tak jak tu.
Ale, graficznie, u mnie wyglada bardzo podobnie, na jednej z planet mam nawet wiecej flory i fauny niz on na tym filmie.

Tez nie rozumiem po co te klamstwa, popsulo to troche nie tyle gre, co image studia.
No i Tadeusz nam sie bulwersuje, a wiadomo jak to wplywa negatywnie na jakosc jego fotek z ED Smile
Odpowiedz