Opakowanie zastępcze Shout Box
Ktoś streści co tam pisze?
Łobcy się wsi pojawili Wink
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

(13.07.2016, 09:32 UTC)Calvarian napisał(a): Ktoś streści co tam pisze?

Chodzi o to, ze niektorzy CMDR dostaja wiadomosc w grze, tzw TipOff z nazwa systemu i dokladna lokacja (szerokosc i dlugosc) na planecie. 
Po odszukaniu miejsca, okazuje sie ze sa tam wraki statkow. Zadnego cargo (czasami jakies niezbyt wartosciowe rzeczy), tylko wraki z zakodowana wiadomoscia. Po zeskanowaniu 'data core' dostajesz wiadomosc. 
Tylko CMDR ktory dostal TipOff moze rozszyfrowac ta wiadomosc, niektore z nich brzmia tak:
Oh my gods....It can't be....These things are a myth...............That noise..............

...What the hell was that!.... hit from behind....systems disabled....oh god it's killed us...I can't pull up....brace, brace, brace.

Brzmi ciekawie Smile
Borgi 'idom' do nas Biggrin Wink
Tak wyglada TipOff
[Obrazek: ELITE-TipOff_13072016_0920GMT.jpg]

Wiadomosci odzyskiwane ze statkow, po skanie:
"Mayday. I repeat Mayday.Warning hazardous cargo on board!Emergency landing protocols are in place. Mayday, I repeat Mayday"

[Obrazek: 0_0_1789263813_szok_niedowierzanie_przez...middle.jpg]
Gdzie sie te TipOff dostaje, po prostu latając?
roznie bywa, przewaznie robiac misje i wbijajac range (tylko nie wiem u kogo)

Z drugiej strony, niektorzy pisali, ze dostali TipOff po wzieciu misji - ranga Elite - Donate

I am sure they come from rank with Feds. Always get the just after I rank up.

If memory serves, I received the crashed Condor mission on Avan A2 detailed above when I achieved the rank of Allied with Sirius Corporation.

The one and only time I got a tip-off it was from doing a million-credit (i.e. Elite-ranked) donation mission for a faction I had maximum reputation with

My Tip-Off also came from an Elite ranked mission.

Jak widac powyzej, rozne opcje na 'wywolanie'
Coś czai się za naszymi plecami w galaktyce, czyżby to ONI? Wink Polatam dzisiaj, też chcę dostać tip off
Sposób prezentacji obcych w Elitce mi sie zawsze podobał, tajemnica, mam nadzieję, że gdy dojdzie do konfrontacji będą oni całkowicie nie humanoidalni

Moim zdaniem to nie ONI.
MB wiele razy mowil o tym, ze w galaktyce nie tylko rasa ludzka i ONI, sa tez inne rasy. I wydaje mi sie, ze to jedna z nich.

Tez oliwy dolal Drew, ktory po wizycie u FDevs napisal na Twatterze, zeby zbroic sie u inzynierow, bo juz blisko. Ze zaskoczony byl tym co zobaczyl, ale niestety nie moze zdradzic szczegolow.
A więc inwazja, dobrze by było gdyby to nie byli Thargoidzi, mam nadzieję że przyszła galaktyka wypełni się trochę różnymi obcymi

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości