No Man's Sky - Pierwsze Husarskie Zawody Wędkarskie
[Obrazek: 2apG2RM.jpg]

Czołem Husarze Podróżnicy! Oto przed Wami zaproszenie na:

Zawody wędkarskie w No Man's Sky

DATA: 26 październik 2024
GODZINA: 20:00-23:00 PL
LOKACJA
  System: Usari Prime
  Planeta: Orsza
  Baza: Orsza - Deszczowa Baza
ADRES PLANETY:
[Obrazek: cyrszld.jpg]
INFORMACJE:
   Po wielu niezliczonych eventach w Elite Dangerous, kilku w grze Star Citizen, tym razem chciałbym wszystkich chętnych zaprosić do wspólnej zabawy w grze No Man's Sky. Jest nas, Husarzy Podróżników coraz liczniejsze grono, zdecydowałem więc że czas zrobić coś wspólnie, razem się pobawić.
   Kto będzie mógł wziąć udział w evencie wędkarskim? Każdy kto posiada grę NMS oraz ma odblokowaną wędkę. Jak to zrobić? Trzeba polecieć na Kosmiczną Anomalię, tam gdzie spotykają się wszyscy gracze, dotrzeć do Terminala Multinarzędzia i odblokować odpowiednią technologię. Jeśli ktoś ma problem z nanitami, nic trudnego, pomożemy. Mamy przecież Husarską Farmę Nanitów która zaopatruje nas w nieograniczone ilości Uciekającej Pleśni którą przerabiamy na nanity.
   W bazie znajdują się trzy stanowiska do wędkowania, w tym jedno na pełnym morzu, głębokość 80j. To będzie nasze miejsce wędkowania. Znajdziecie tam kilka stacji do gotowania gdzie będziecie mogli przyrządzić złowione rybki, jak również pomieszczenie w którym będziecie mogli schronić się przed burzą (prawdziwy wędkarz łowi w każdych warunkach Smile), są dwa poziomy dla wędkarzy i w razie wysokich fal można się przenieść wyżej. Oczywiście rybki po ich zliczeniu będzie można wypuścić z powrotem do wody, w lokacji znajdziecie brodzik w którym zrobicie to bezpiecznie.
   Nie musicie się także martwić o przynęty, wszystkie materiały do nich zostaną przez mnie wcześniej przygotowane, jedynie wyprodukować je będziecie musieli sami. Tu także ważny jest dostęp do Kosmicznej Anomalii, tam można je odblokować, w Terminalu Syntezy, za nanity.

Punktacja za złowione rybki:
Klasa C: 1 pkt
Klasa B: 2 pkt
Klasa A: 4 pkt
Klasa S: 8 pkt
   Jak będziemy liczyć? Otóż będą dwie kategorie: ogólna i złota, czyli:
- nagroda za ogólną liczbę punktów
- nagroda za złotą liczbę punktów (tylko punkty za rybki klasy S, w przypadku gdyby dwie lub więcej osób miało taką samą liczbę punktów, dodane do nich zostaną punkty za rybki klasy A)
   W przypadku gdyby więcej niż jedna osoba zdobyła główną nagrodę (nagrody) zostanie ona rozdzielona pomiędzy wszystkich zwycięzców (nie jest wykluczone że w takim przypadku zostanie ona również powiększona).

Nagrody:
   Nagrodami Będą:
 - Kobalt w ilości zapewniającej późniejsze zarabianie na nim, każdy ze zwycięzców zgarnie po 99990 szt. kobaltu. Będzie go można sprzedać jednorazowo za około ~7mln, lub zarabiać na nim po ~5mln w każdej nowo odwiedzonej stacji kosmicznej.
 - Moduły do odblokowania powierzchni magazynowej w statku, co najmniej po 10 sztuk dla każdego ze zwycięzców (jeśli do soboty uda mi się ich więcej uzbierać, wtedy zwiększę pulę nagród)

Husarz Podróżnik,
Detson

P.S. Miała być jeszcze część kulinarna, zawody w gotowaniu, ale ostatnie wędkowanie z Podróżnikiem Trawą trwało do późnej nocy, więc moglibyśmy się nie wyrobić. Pobawimy się w gotowanie następnym razem.
[Obrazek: 51626.jpg]
Odpowiedz
Postaram się być!!!
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
Dzisiaj, podczas robienia zwiadu do innego projektu zebrałem nieco fantów na zawody, parę modułów rozszerzających do egzokombinezonu, kilka pól rozbudowy multinarzędzia,

garść modyfikacji magazynu, parę grodzi towarowych do frachtowca oraz kilka przejętych modułów fregaty Smile
A, i jeszcze kilka komór kriogenicznych.
Fajne rzeczy z tych gildii rozdają Smile
Odpowiedz
Mogę coś dorzucić do nagród Wink jutro zerknę co mam fajnego
Odpowiedz
(22.10.2024, 20:59 UTC)xec napisał(a): Mogę coś dorzucić do nagród Wink jutro zerknę co mam fajnego

Dzięki bardzo. Co prawda mam dość fantów, ale zawsze można coś dołożyć. Tak naprawdę problemem może nie być mała ilość nagród tylko zawodników Tongue
Pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz
Czołem, Podróżnicy!

Jest taki plan, co by po wędkowaniu wspólnie na najnowszą Ekspedycję: Przeklęty, razem się wybrać. A przynajmniej razem ją rozpocząć. Jakby co to pomogę materiały przygotować w Terminalu Ekspedycji. Ostatnio z niego korzystałem i ekspedycja była całkiem przyjemna.

Husarz Podróżnik,
Detson
Odpowiedz