Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PORADNIK Zostań Przemytnikiem
No ja nowy w branzy jestem. Zakupilem statek i z Robigo transportuje pracownikow nie posiadajacych wizy i pozwolen na prace Wink

Oto.... "LA AMISTAD"

[Obrazek: aspexplorer01_zps1hvaw3be.jpg]
Odpowiedz
Adekwatna nazwa i piękny statek... oby przyczynił się do wzrostu zatrudnienia... Biggrin
Odpowiedz
Zarabiam i robie range w Imperium. Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Odpowiedz
Skończyło się Robigo, wiwat "honorowi przemytnicy"! Wink

Zrobiłem parę szmugli, jak zwykle z misji, moim zdaniem pozmieniało się parę rzeczy.
Misje robiłem z HUNCETAE, w kursach: 1 misja, 3 misje, 2 misje, 2 misje.

- misje już nie pojawiają się hurtowo: to chyba również zależy od systemu(a raczej warunków jakie stwarza system). Czasami nie ma żadnych, czasami są oferty na 2-3 na raz. Dobra zmiana.

- ani jednej interdykcji policji nie miałem. Kiedyś można było się zdegustować, szczególnie jak się zabrało parę misji, co chwilę kłopoty.... Jednak teraz, jak np policja dysponowałaby szybszymi statkami, to nie byłoby złe: musisz mieć zmodyfikowany statek, opanowanie i doświadczenie - wtedy zarobisz dużo kasy. A tak to czuje się jak turysta....

- interdykcje piratów na poziomie tych w normalnym handlu: jak kasa za handel wzrosła, to może to i sprawiedliwe. A co z niebezpiecznym życiem szubrawcy-przemytnika, który ryzykuje, bo lubi tylko "szampanskoje i kawior"?

- większe uzależnienie wypłaty od ilości przewożonego towaru, to akurat jest dobre. Dużo mniejsze szansę na wzięcie np 3 x misje po 10ton i każda po 2mln wypłaty.

- dużo mniejsza możliwość wzięcia >3 misji na raz(patrz punkt wyżej), co powodowało że za jeden kurs można było zarobić bardzo dużo - zmiana na +. Niby długi czas na zrobienie misji powoduje iż możemy też dłużej posiedzieć na stacji dobierając sobie odpowiednie zlecenia, ale kto będzie czekał np 20h grzejąc landing pada? Lepiej skoczyć dwa razy w tym czasie...

- dalej nie ma zasady: duże ryzyko - duża kasa. A przecież przy mod-botach z lepszą AI od razu byłyby emocje.... Mogli zrobić skrypty, które nasyłały by na nas "kozaków" przy sowicie płatnych super-zleceniach. Taki przemyt "z wykrzyknikiem" przy opisie misji. Tak na to czekałem.... Sad
Przykładowo, wyciąga nas wing: zmodyfikowana, trochę szybsza Conda(do zakładania mass-locka) + 3 x kozaki iEagle, ale w misji gdy zapłata jest 4 x większa niż w normalnym szmuglu... strach w lekkim, przemytniczym ASPie byłby od razu.... i jeszcze spora kara za niewykonanie misji.

Napiszcie proszę, Przemytnicy, jakie są Wasze wrażenia ze szmugli w 2.1.
Ja na razie jeszcze mało przewoziłem, zobaczymy jak będzie dalej...
Odpowiedz
@Gutek,

U Hunów jest teraz Civil war, więc na chwilę obecną misjie głównie Massacre i charity. Jestem w Sothis i zobaczę, co to się dzieje.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
(09.06.2016, 20:27 UTC)Brachu napisał(a): @Gutek,

U Hunów jest teraz Civil war, więc na chwilę obecną misjie głównie Massacre i charity. Jestem w Sothis i zobaczę, co to się dzieje.

Civil war jest, ale misje przemytnicze też są... przed chwilą, mniej więcej takie:
- 25ton za 1,5kk
- 35ton za 2kk
- 45-60ton za 2-2,5kk
- 100-120ton za 3-3,5kk

Wszystko około 100LY do przelecenia.
Odpowiedz
no to miałem złe losowanie, niczym Kyoku u inżynierów, w Mission Board Wink
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
(13.06.2016, 12:28 UTC)Brachu napisał(a): no to miałem złe losowanie, niczym Kyoku u inżynierów, w Mission Board Wink

Na to wygląda... poleciałem z kursem, nie było mnie 30minut, wracam a tam ni ma... Sad

Teraz przemyt to spacerek w porównaniu z 2.0
Żadnego wyciągania przez policje po drodze, pozostaje tylko przy stacji uważać.

Dwie sprawy dla przemytnika:
- gdy masz inne misje wzięte, ewentualnie nagrodę za swoją głowę - licz się z faktem że podczas przemytu z tych powodów ktoś Cię wyciągnie. A jak wyciągnie, to i ostrzela. A jak ostrzela, to zjawi się policja. Zawsze można wyłączyć "crime raport" w prawym panelu i się nie zjawi...
- lepiej nie brać przemytu do dużych stacji naziemnych. Wcześniej tam policja nie latała, teraz już lata i skanuje, ciężko zwiać.... tu nie ma tak że wskoczysz przez śluzę i jesteś bezpieczny. Wink
Odpowiedz
Hehe, wyskoczyłem z Huncentae do sąsiedniego systemu, wskoczyłem i.... już są cukiereczki. Wink
"Pracownicy sezonowi" gotowi do transportu, "proszę wsiadać, drzwi zamykać, odjeżdżamy!!!" Biggrin
Odpowiedz
A gdzie obok Huncentae poleciales jeszcze? W Huncentae sa misje ale ich nie moge ich wziasc bo mam za malo rep z nimi Sad
A przelaczalem gre kilkanascie razy i nie pojawialy sie zadne na wbicie reputacji.
[Obrazek: VfIky7u.png][Obrazek: ksMw3tO.png][Obrazek: 5bf35Ig.png][Obrazek: fxBjlY4.png][Obrazek: K3dQwqx.png]

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości