SRV - poruszanie
Witam, czy może ktoś wie jak skonfigurować klawiszologie  pod SRV? by nie przyspieszał tak strasznie szybko? ( zmniejszyć czułość przyspieszenia ), gram na klawiaturze i strasznie mnie to irytuje jak zawsze łazik mi tak wyrywa do przodu. Znalazłem tylko w opcjach przyspieszenie procentowe ale kiepsko się to u mnie sprawdza.
Odpowiedz
nie pamiętam jak to po angielsku jest, ale w opcjach sterowania łazikiem ustaw Assist na OFF
od tej pory łazik będzie jechał wtedy kiedy ty mu każesz...
Odpowiedz
(23.08.2022, 11:07 UTC)thyrfing krk napisał(a): Witam, czy może ktoś wie jak skonfigurować klawiszologie  pod SRV? by nie przyspieszał tak strasznie szybko? ( zmniejszyć czułość przyspieszenia ), gram na klawiaturze i strasznie mnie to irytuje jak zawsze łazik mi tak wyrywa do przodu. Znalazłem tylko w opcjach przyspieszenie procentowe ale kiepsko się to u mnie sprawdza.

Przeniosłem ten wątek, bo umieściłeś go w złym dziale.

W Formule SRV jest co najmniej dwóch zawodników jeżdżących na klawiaturze i obaj całkiem dobrze sobie radzą.

@KartonowyMakaron , @TRAWA - to chyba pytanie do Was Wink
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
Wyzerowanie pipsów na silnikach powinno pomóc.
Odpowiedz
Ogólnie to wszystkie rozwiązania jakie przychodzą mi do głowy zostały już wymienione. Niestety, gdy gra się na klawiaturze z wyłączoną asystą, to przepustnica działa zero-jedynkowo, czyli 0 lub 100 procent.
[Obrazek: irmdT4x.png]
Odpowiedz
Wyłącz fight assist
[Obrazek: 299213.jpg]
Odpowiedz
(23.08.2022, 16:28 UTC)Sznur napisał(a): Wyłącz fight assist

Nie no FA to mam zawsze wył.
Odpowiedz
a co masz ustawione w opcji
drive throttle > Srv throttle increments ?
u mnie na continious przyśpiesza normalnie
[Obrazek: 299213.jpg]
Odpowiedz
Witam, dałem minimum w pipsy i jest o wiele lepiej.
Odpowiedz
ale to nadal nie to - jeste pewien że chłopaki od wyścigów jeżdza na 4 pipsach w silnikach i też jest ok.
Odpowiedz