Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(28.04.2022, 11:36 UTC)Gerciowski napisał(a):
(27.04.2022, 20:57 UTC)MistyPL napisał(a): albo ja gram tak dupowato albo te misje naziemne w odyseji są na iście kosmicznym  ( komicznym_ poziomie trudności.
10 misji  dzisiaj 10 zgonów.... nie chodziłem w elite od początku wejścia odyseji. mowię se spróbuje.. i totalna klapa Sad

biore misje - thread 0 = po drodze mnie informują że stacja zajęta przez łobuzow. wysiadam ze statku - wpada pięciu gości i tratatatatata - powrót do bazy haha
kto to kuwa wymyślał?

jakies rady oprócz treningu?

Misty mogę Ci powiedzieć z perspektywy leśnego dziadka (50+). Odysejka jest moim pierwszym poważnym podejściem do FPS w grach - jestem kompletna nogaSmile. Z początku miałem tak jak TY, trochę mniej zgonów bo przy pierwszej wymianie strzałów z np złomiarzami okupującymi settlement zwiewałem do statku (z reguły mi się udawało). Przesiadałem się w łazik i rozwałkowywałem towarzystwo. Pięciu na jednego jak nie masz zrobionych broni i kombinezonów, plus nie ruszasz się - oskubią Cię szybko.
Nauczyłem się trzymać towarzystwo na dystans - 1, 2 kille,  odskok, potem następna parka i załatwione. Plus wykorzystanie dachów budynków, zbiorników itp. Wszystkie chyba bronie mam z nałożonymi efektami scope, zasięg, stability. Na snajperce mam jeszcze audio masking więc często zdarza się że zdejmuję całą ochronę stacji bez podnoszenia alarmu.

Tyle na początek Smile

hihi czyli jak zawsze - trening czyni miszcza :Smile
Dzieki za poradę i wsparcie duchowe !!
Odpowiedz
@MistyPL założyłem z dużym prawdopodobieństwem że nie możesz być większa łamaga niż ja Biggrin bo to w przyrodzie raczej niespotykane. Napisałem jaką metodę ja próbowałem, mając 0 experiencji w strzelankach czyli: unikane nawalanki z kilkoma npc-ami naraz, działanie jak długo się da po cichu no i zrobienie sobie kilku dobrych broni + porządny garnitur.
Odpowiedz
hehe może właśnie moje doświadczenie w FPS spowodowało że poszedłem jak Rambo w Quake Smile

Ale powiedz mi taką rzecz - czy po wyrżnięciu strazników i załogi stacji przylatują posiłki czy można spokojnie explorować?

i drugie pytanie - jak wezwać z powrotem taxi Apex do osady aby wrócić do swojego statku?
( wole latać tam taxi bo mi już dwa razy statek zniszczyli wrrrr)
Odpowiedz
to laduj dalej i podjedż łazikiem ( i z tego łazika wystrzelaj ochrone/ bandytów ) apex zawsze wyląduje na ladowisku praktycznie pod nosem twoich przeciwników...
Odpowiedz
(28.04.2022, 12:59 UTC)MistyPL napisał(a): ...
Ale powiedz mi taką rzecz - czy po wyrżnięciu strazników i załogi stacji przylatują posiłki czy można spokojnie explorować?

i drugie pytanie - jak wezwać z powrotem taxi Apex do osady aby wrócić  do swojego statku?
....

1. Jeżeli wyłączysz alarm to posiłki przestaną przylatywać.
2. Aby wezwać taxi otwórz w kombinezonie InSight Hub i z lewej listy wybierz APEX SHUTTLE.
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
dzieki Smile dzisiaj wieczorkiem bedzie browarek i kolejne próby Smile dam znać co z tego wynikło Biggrin
Odpowiedz
Nie wiem czy dobrze zakumałem o co pytasz @MistyPL - Apex możesz wezwać gdziekolwiek jesteś na planecie i stamtąd na stację gdzie zostawiłeś statek. Tylko uwaga bo jeśli robisz akcję np w military settlement (high security) i podniesiesz tam alarm nie wyłączając go, to patrole latające ponad strącą Ci taksówkę w promieniu bodajże 10km wokół osady.

Co do posiłków to zależy od stopnia security osady i czy podniosłeś w niej alarm. Przy alarmie, tak, przylatują jeden lub dwa rzuty posiłków. Pierwsza rzecz którą ja robię to wyłączam alarm i całą obronę stacji - wtedy spokój kompletny. Kiedyś było tak że po wyjęciu power regulatora i wyłączeniu reaktora pojawiali się złomiarze ale ostatnio jakby tego nie obserwuję.
Odpowiedz
ehh a gdzie ten alarm znaleźć? gubię się w tych osadach jak nastolatka w agencji towarzyskiej Sad

a jak skanować profil? co wyciągnę skaner w trybie profilowania to zaraz alarm wrrrr

ja nie mogę jaki cienias jestem wrrrrr chyba wróce do kopania painita ;(
Odpowiedz
(28.04.2022, 18:55 UTC)MistyPL napisał(a): ehh a gdzie ten alarm znaleźć? gubię się w tych osadach jak nastolatka w agencji towarzyskiej Sad

a jak skanować profil? co wyciągnę skaner  w trybie profilowania to zaraz alarm wrrrr

ja nie mogę jaki cienias jestem wrrrrr chyba wróce do kopania painita ;(

Większość tych informacji znajdziesz w drugiej części mojego poradnika

https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=6639

Są tam też mapy baz na których są zaznaczone "wyłączniki" alarmu

Klonować trzeba tak, aby nikt tego nie zauważył. Inaczej podniesie alarm.
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
kuzwa.. włączyłem pauze... poszedłem na fajke a tu mi avatar zdechł z braku tlenu hahahaha jaki nooob ze mnie Biggrin

kuzwa.. włączyłem pauze... poszedłem na fajke a tu mi avatar zdechł z braku tlenu hahahaha jaki nooob ze mnie Biggrin

oo pierwsza udana infiltracja Smile rzeźnie zostawiłem za sobą... wstyd... Smile
Odpowiedz