Przedstaw się
@Polish Hammer Witaj. Całkiem nieźle sobie radzicie w Meskhent'cie. Pozdrowienia dla PSPD xD
Odpowiedz
@Banson82
Bardzo dziękuje. Staramy się Smile
Tzn. chłopaki się starają bo ja na razie jestem zwykłym gruntem który dopiero się uczy i czesciej przeszkadza niż pomaga. PSPD poki co wybacza mi drobne fuckupy ze wzgledu na moje problemy spowodowane faktem ze polityka Klanów wyglądała nieco inaczej w 3052. Smile

Pozdrawiam również!
Odpowiedz
Polish Hammer, jesteś na początku drogi. Nie od razu Rzym zbudowano. Na spokojnie wszystko sobie ogarniesz w Elicie:-)
Odpowiedz
Witajcie,
Tutaj CMDR Niko Radans, wierny simp supporter Aisling Duval. ED mam w bibliotece Steam od bardzo dawna, jednakże gra na początku mnie przytłoczyła pod wieloma względami. Jakieś 2 tygodnie temu jednak zacząłem grać (po wciągnięciu się w serię filmików na YT od tej grze od wielu graczy) i się niesamowicie wciągnąłem - tak, że praktycznie od razy zamówiłem joysticka - bo o ile sterowanie na myszce i klawiaturze wydaje mi się bardziej intuicyjne (z uwagi na przyzwyczajenie), to jednak joystick jest "the way to go" w tej grze. Nadal się uczę de facto (zwłaszcza manipulacją throttle podczas walki) ale doświadczenie jest jak najbardziej pozytywne (chcę też się nauczyć grania na Flight Assist OFF - jak widziałem filmiki na YT co ludzie za cuda robią...). Obecnie moje dwa najbardziej wartościowe statki to Imperial Courier i Diamondback Explorer - tego drugiego muszę jeszcze wyposażyć w FSD i Fuel Scoop i będę gotowy na długodystansowe eksploracje (tak, tak, wiem... dobry engineering trzeba jeszcze dodać). Obecnie w grze zajmuję się głównie Bounty Huntingiem bo jest to szybki i łatwy sposób na pieniądze, ale chcę już powoli wchodzić w eksplorację - mam w pełni wyposażonego Diamondback Scout i użyję go do latania po bańce, może nawet nieco poza nią. Chcę też się rzecz jasna pobawić w powerplay w przyszłości.

Poza grą - pracuję na pełen etat, w październiku tego roku zaczynam studia zaoczne oraz balansuję swój czas na gry pomiędzy Elite Dangerous a Final Fantasy XIV.

Miło poznać!
Odpowiedz
Rozważ jednak do exploracji ( na początek ) ASP Explorer a dopiero po nim dopiero DBX Explorer - wersja Scout jest słabsza , ma mniej slotów i nawet nazwa nie zacheca do dalekich podróży ( zarówno przy ASP i DBX )
Odpowiedz
Tak tak - Scouty chcę wykorzystać głównie do latania po bańce, aby się "nauczyć" eksploracji zarówno w sensie mechanicznym (tj. głównie zapamiętania keybindów na joysticku) jak i takim... mentalnym. Nie będę Scoutami latać daleko poza bańkę, bo tak sądzę że będzie to męczące (Jump range 25ly, paliwa mam 44 tony).
Odpowiedz
(31.10.2015, 14:20 UTC)Administrator napisał(a): Witaj na forum Skrzydlatej Husarii, Pilocie!

Jeśli to Twoja pierwsza wizyta lub jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - przywitaj się z husarską bracią i napisz kilka słów o sobie Smile

Cześć

Nazywam się Marceli, rocznik '99. Jestem studentem sztucznej inteligencji. Zajmuję się programowaniem i rysunkiem, entuzjastycznie również fizyką i astronomią.
Pula moich zainteresowań skłoniła mnie do zagrania w ED, które nie zawiodło w żaden sposób. Podjąłem się hobbystycznego oddawania się tej grze w każdym wolnym
momencie.

Mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić.
Odpowiedz
(09.09.2021, 13:14 UTC)pvdhpl napisał(a): Hej, Tu Paweł Smile
Mam 30 lat, mieszkam w Poznaniu, w Elite zacząłem grać niedawno, przeniosłem się z No Man's Sky. Grałem wcześniej w kilka innych gier MMORPG, jak np. Guild Wars 2 czy Black Desert. Wszystkie te gry wymuszały spędzanie mnóstwa godzin na grindzie (nacisk był ze strony samej społeczności). Długo szukałem gry, która pozwoli mi na powolny grind dający satysfakcję Smile

Złożyłem do Was podanie, gdyż bardzo przemawia do mnie aspekt tworzenia społeczności bez wymogu spędzania w grze dziesiątek godzin tygodniowo pod groźbą wyrzucenia Smile Jeśli zostanę przyjęty to pewnie można spodziewać się mojej obecności na forum i Discordzie Smile

Jak bez wymogu? czegoś nie doczytałeś? SmileSmileSmile
Odpowiedz
Witam Wszystkich Nowych Forumowiczów Smile

A @SaskePlys oraz @pvdhpl dodatkowo pozdrawiam z poznańskiego Dębca Smile
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy

Odpowiedz
Witam , tu Jurand , mam niecałe 50 lat  . Grę Elite Dangerous miałem od dość dawna ,ale niestety, bariera językowa skutecznie mnie od niej odpychała . Do ponownego podejścia zainspirował mnie  " rootsrat" i jego świetny " Poradnik Totalny" . No i wpadłem po uszy . Niedawno oglądałem streem na twitch jednego z członków Hussars , podczas rozmowy skutecznie zachęcił mnie do przystąpienia do was , więc złożyłem aplikację Smile  . Liczę na dobrą zabawę i zgłębienie mechaniki  tej dość trudnej gry . 
Pozdrawiam
Odpowiedz