OFICJALNY NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź!
Ja zwróciłem uwagę głównie na to, że po raz pierwszy od baaaaardzo dawna w materiale na temat ED wystąpił David Braben.
Odpowiedz
Filmik całkiem fajny, chociaż mam kilka uwag. Jak kiedyś pokazali tę spawarkę a'la Wolfstein to myślałem że ciąć tym blachę będziemy według swojego uznania, a tu było to oskryptowane. Gość podszedł i po kliknięciu zobaczyliśmy idealne cięcie wzdłuż krawędzi. Samo strzelanie wyglądało biednie, ale to dlatego że mieli podstawowe bronie, bez inżynierki i strzelali ewidentnie tak żeby nie zabijać (no poza naukowcami) pewnie dlatego żeby nie wyszło że "brutalny" stream i od 18 lat - bla bla bla. W sumie nie pokazali najciekawszego - momentu wchodzenia statku w atmosferę. Nie pokazali jak wygląda z perspektywy gracza wchodzenie i wychodzenie ze statku.

Mam nadzieję że niedługo pokażą jak wyglądają wnętrza stacji, jak wygląda rozmowa z NPCami na tych stacjach. Jak wygląda i gdzie się kupuje te bronie, skafandry... No i chciałbym zobaczyć zwykłe zwiedzanie planet na nogach. Bo chwalą się że na ekstremalnych (bardzo gorących lub bardzo zimnych) planetach zasilanie skafandrów będzie szybciej się wyładowywało. No ok, ale niech to pokażą. No i oprócz strzelania ma być też odrywanie roślinek czy czegoś tam za pomocą jakiegoś urządzenia... wiadomo, niech to pokażą.

Generalnie z mojej strony jest włączony tryb Hype, ale mogli by już bardziej otwarci zwłaszcza że za 3 tygodnie zwykli gracze będą już to pokazywać. Jak dla mnie to bym był zadowolony z godzinnego streamu na którym by o prostu spacerowali po planetach, raz skalistej, raz piaszczystej, a potem lodowej...
Odpowiedz
(05.03.2021, 15:53 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Nie pokazali jak wygląda z perspektywy gracza wchodzenie i wychodzenie ze statku.

Tu się raczej nie ma co za bardzo nastawiać, prawdopodobnie będzie to wyglądać  jak z SRV, sami devsi o tym w którymś Q&A wspominali jeśli dobrze pamiętam. Widać było zresztą na rufie Crusadera takie samo niebieskie holo jak do wciągania łazika. Na używanie schodków przyjdzie jeszcze poczekać, mam jednak cichą nadzieję że zrobią w kolejnym etapie wnętrza statków i jakieś fajne mechaniki wokół tego.
A co do samej rozgrywki to nie od dziś wiadomo że community managerowie FD nie należą do najbardziej hardkorowych graczy. 

Dziwi mnie za to że ucięli sam glide w atmosferze, raczej powinni mieć już to zrobione.  
No i też czekam też na eksplorację 'z buta', możliwość połażenia wewnątrz stacji no i wejście do hangaru.
Odpowiedz
Robią to czego się spodziewaliśmy - po najniższej linii oporu - jak zwykle. Alpha koniec Marca - pogramy, zobaczymy. Jedno jest pewne - niczego więcej poza tym co pokazali nie będzie, nie ma co sobie robić nadziei.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Nie ma najniższej linii oporu, jest linia najmniejszego oporu. Dla mnie jest to olbrzymia zmiana perspektywy; z bycia statkiem, na bycie osobą czyli większą immersja i to mi wystarczy.
[Obrazek: 81328.jpg]
Odpowiedz
Równie często jak nie częściej mówimy "po najmniejszej linii oporu".
Prawie wszyscy robimy ten błąd, który już na stałe zadomowił się w naszym języku.
Sam go robię i z tym nie walczę Smile
Prawie wszyscy tak mówimy, za to wszyscy wiemy o so chodzi Wink.

Ale co by nie było off-topu.

Ja mam nadzieję, że bazy nie będą tylko do wykradania danych, wyłączania generatorów, strzelanek itp.
Mam nadzieję że będą tam standardowo kantyny z zadaniami, market, sprzedaż kartografii itd
.... noo i jakiś bar z kawą i barmankami .... podrywania barmanek już od Frontiera nie będę wymagał.

Poza tym cały czas brakuje mi w zadaniach opcji "misji prywatnych". Nie związanych z żadnymi frakcjami.

Czekam z niecierpliwością na Odysejkę i dostępność 3060ti
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Same shit different toilet Smile

Mnie boli że nie będzie VR w odyssey.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(10.03.2021, 06:59 UTC)Indygo napisał(a): .... noo i jakiś bar z kawą i barmankami .... podrywania barmanek już od Frontiera nie będę wymagał....

Biorąc pod uwagę bardzo nienachalną urodę  niektórych żeń... tego...yyy... nie identyfikujących się jako mężczyźni NPC to może to i dobrze, że podrywania nie ma Tongue
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
[Obrazek: Ew2x-JK1-W8-AUQQp8.jpg]
[Obrazek: 81328.jpg]
Odpowiedz
(11.03.2021, 19:14 UTC)Kyokushin napisał(a): Same shit different toilet Smile

Mnie boli że nie będzie VR w odyssey.

Tak Tak usiąść i płakać Confused
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz