Cyberpunk 2077
to co Seba312 wrzucił powyżej to jakaś przeróbka - w W3 nie było nawet jednego zdjecia z Cyberpunka.. tak to wyglądało:

https://www.youtube.com/watch?v=1GjkVmE_...mb_rel_end
Odpowiedz
(09.01.2021, 18:52 UTC)josel666 napisał(a): Ja tych filmików wczesniej nie widziałem bo wiedzmina ogrywam od niedawna i gdybym nie zaczął grać w cyberpunka to pewnie bym tego nie skojarzyłSmile.

Tu chodziło tylko o skojarzenia . Ktoś połączył kropki i dopasował słowa Ciri do realiów Cyberpunka. Taki Easter egg dla umiejących czytać między wierszami Smile
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(12.01.2021, 02:08 UTC)SEBA312 napisał(a):
(09.01.2021, 18:52 UTC)josel666 napisał(a): Ja tych filmików wczesniej nie widziałem bo wiedzmina ogrywam od niedawna i gdybym nie zaczął grać w cyberpunka to pewnie bym tego nie skojarzyłSmile.

Tu chodziło tylko o skojarzenia . Ktoś połączył kropki i dopasował słowa Ciri do realiów Cyberpunka. Taki Easter egg dla umiejących czytać między wierszami Smile

To był (jest)taki easter egg na zapas.Stał sie nim dopiero jak wypuszczono cyberpunka.Wczesniej byl tylko częściowo ukrytym przekazem(zależy jak zagadaliśmy z Ciri),że redsi coś tam kombinująSmile.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Robiliście misje "Pasja",ale tak z pełną interakcją.Masakra.Wiem,że to tylko gra,ale czy cdpr trochę nie przegieło.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
oooo... w końcu zauważyłeś że Cyberpunk jest naładowany pesymizmem, utratą wiary w ludzkość jako taką, i zacząłeś podejrzewać że cała zabawa nie skończy się dobrze - dla głównego bohatera?
Pewnie masz rację, aczkolwiek ja osobiście jestem już nieczuły na takie zagrywki i po prostu podziwiam grafikę i ulepszam strzelbę.

Polecałbym jednak nie dawać tej gry swoim dzieciom w wieku 13-17 - tak na oko, bo jeszcze coś im do głowy przyjdzie jeśli zrozumieją kontekst tej gry.
Mój dzieciak który ma 17 lat właśnie - po dwóch misjach sam stwierdził ze to za ciężki klimat dla niego, pomimo świetrnie wyreżyserowanej otoczki.
Odpowiedz
Ja też wyżynam połowe miasta bez mrugnięcia,ale to było coś innego.Takiego bardziej osobistego, nie jestem fanatykiem religijnym,ale dziwnie się poczułem po tej misji.Taki jakiś zdołowany.Miałem ochotę wybić tam wszystkich.Kiedyś miałem podobne odczucia w Call of duty gdy zabili ghosta i tego drugiego,a ten pulkownik(chyba taki stopień)podpalił dól do którego wrzucili ich ciała.Miałem wtedy ochotę rozerwać gościa gołymi rękoma.Może za bardzo przeżywam niektóre gry,ale czy nie o to w nich chodzi?

Odpowiedz
nie wiem, nie gram w gry w których nie da się zejść 20 cm w prawo z wytyczonej ścieżki.
Sorry - pograłem chwile w Modern Warfare 2 - do momentu kiedy azjaci zrzucili ciężki sprzęt prosto na Waszyngton ( co za bzdura ) - śmiałem się przez łzy kiedy odinstalowywałem tą grę pięć minut później - łzy mi poleciały z powodu straconej kasy na to g.

Od tej pory gram tylko w serię ARMA - obecnie Arma 3 Smile
Odpowiedz
(14.01.2021, 23:55 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Od tej pory gram tylko w serię ARMA - obecnie Arma 3 Smile

Też mam Arme 3,ale to już chyba wiesz bo pisałem.Na razie poszła w odstawke bo Cyberpunk i Wiedzmin 3.Grałem dotychczas solo.Może kiedyś się skuszę na multi.Trochę zardzewiałem bo trzeba w to grać regularnie,ale zupełnym noobem to nie jestem.

Odpowiedz
jasne - zawsze coś podpowiem - daj znać, a tymczasem nie róbmy off topu Smile
Odpowiedz
Ja sobie finał Pasji nagrałem Biggrin Wg mnie to żadne przegięcie tylko pokazanie do czego zdolni są ludzie żeby mieć oglądalność.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości