Liczba postów: 100
Liczba wątków: 3
Reputacja:
21
Platforma:
CMDR: gnievmir
@Amberos mining to bardzo obszerny dział tej gry i wymaga nie tylko wiedzy ale i doświadczenia, które nabywa się tylko poprzez granie. Na początek jednak wrzuć w tłumacza tą stronę https://translate.google.com/translate?s...ers-mining
Jeśli chodzi o statek do górnictwa to odpowiedni build poszukaj tu na forum w dziale "stocznia" ewentualnie stwórz własny wyposażając w niezbędny sprzęt, którym jest: prospector do badania zawartości skał, lasery górnicze do odstrzeliwania fragmentów z surowcem, colectory do zbierania urobku, rafineria do wydobywania surowca z urobku no i oczywiście cargo.
Dodatkowo jeśli chcesz bawić się w bardziej zaawansowane górnictwo będziesz potrzebować bardziej rozbudowany sprzęt taki jak pulse wave analyser do sprawdzania skałem, abrasion blaster do odstrzeliwania powierzchniowych "wykwitów", sub-surface missile do wydobywania zasobów podpowierzchniowych czy też seismic launcher do rozsadzania skałek. Jednak nie każda skałka da się rozsadzić czy wydobywać podpowierzchniowo ale to inna bajka już
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Ghost hunter*
Siemanko.
Mam pytanie, bo przeglądałem swoje logi w zakładce LOGI i nie wiem co oznacza znaczek coś jakby żółtej koperty a wiem, że wcześniej przez niewiedzę sprzedałem towary w zamkniętym systemie i był ten sam symbol w logach.
I czy Truk to nasz system bo tam działałem a nie widzę go w żadnej monarchii...
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
TRUK to tymczasowo ziemia niczyja - hulaj dusza.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Ghost hunter*
Jak to mówią Amerykanie Спасибо
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Amberos
(23.12.2020, 17:13 UTC)Gnievmir napisał(a): @Amberos mining to bardzo obszerny dział tej gry i wymaga nie tylko wiedzy ale i doświadczenia, które nabywa się tylko poprzez granie. Na początek jednak wrzuć w tłumacza tą stronę https://translate.google.com/translate?s...ers-mining
Jeśli chodzi o statek do górnictwa to odpowiedni build poszukaj tu na forum w dziale "stocznia" ewentualnie stwórz własny wyposażając w niezbędny sprzęt, którym jest: prospector do badania zawartości skał, lasery górnicze do odstrzeliwania fragmentów z surowcem, colectory do zbierania urobku, rafineria do wydobywania surowca z urobku no i oczywiście cargo.
Dodatkowo jeśli chcesz bawić się w bardziej zaawansowane górnictwo będziesz potrzebować bardziej rozbudowany sprzęt taki jak pulse wave analyser do sprawdzania skałem, abrasion blaster do odstrzeliwania powierzchniowych "wykwitów", sub-surface missile do wydobywania zasobów podpowierzchniowych czy też seismic launcher do rozsadzania skałek. Jednak nie każda skałka da się rozsadzić czy wydobywać podpowierzchniowo ale to inna bajka już 
Dzięki. Wczoraj kopałem prawie do 2 w nocy, a dziś czuje jak za młodu po zarwanej nocce, po 40tce to już nie te lata
Przypomniały się dawne czasy i nocki z Amigą 500, którą do dziś mam sprawną w szafie 
Tak jak kolega wcześniej podpowiedział- po nazwie minerału znalazłem w wiki elite na jakich pierścieniach występuje, poleciałem, wykopałem, stąd nocka zarwana- żeby mi sie misja nie przeterminowała. Kupie lepszy sprzęt jak napisałeś, bo szukanie laserkami i ganianie z otwartym cargo scoopem za kawałkami to troche czasochłonne.
Wyobraziłem sobie rozmowe z kolegami z pracy:
-noc dziś zarwałem
-pewnie impreza zakrapiana?
-Nie, do 2 w nocy wydobywałem minerały w pasie asteroidów na Chojohimba A10 B
-WTF Man ?
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
Musisz mieć Prospector Limpet Controller do sprawdzania skałek, i Coolector Limpet Control ( dwa x 5 klasy = 6 limpetów ) i zabawa robi się łatwiejsza
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
A oplaca sie teraz kopać opale i diamenty z rdzenia bo jak wszyscy sie na painit przestawili to może ceny tamtych pøjdą w górę.Kiedyś opale chodziły po1.6 mln za tone.
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
jak coś wykopiesz ( czyli w zasadzie za darmo ) to i nawet za 60 000/ za tone warto sprzedawać
Jest od groma misji na towary wszelakie, i to na takie śmieciowe - samarium, osmium, bromellite itp. Warto nawet najpierw tego nakopać, trzymać na lotnskowcu, isprzedawac jak będzi eokazja ( misje w mission board ) Nie masz lotniskowca - dogadaj się z kimś, mamy na dioscordzie Taksówki w poprzek czasu - teraz już nieaktualne ale moze chłoapki się przebranżowią jak do kogoś napiszesz
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 3
Reputacja:
21
Platforma:
CMDR: gnievmir
I ja mam pytanie, lecz skierowane wyłącznie do znawców BiGoSu → jak w systemie typu high-tech/industrial "podarować" frakcji outbreak? Czy w przypadku zarządzającej sprzedawanie odpadów da stosowny efekt? A jak zmontować ten stan dla frakcji tylko obecnych i nie dysponujących żadną stacją?
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Amberos
Czy na przestrzeni lat mechanika zarabiania cr się zmieniła ? W jakimś starym poście sprzed kliku lat na forum jakiś gość napisał, że po 3 tygodniach grania dorobił się Cobry MKIII. Ja po 3 tyg. mam Cobre, Vipera MKIV, Transporter typ6 i prawie 4 miliony cr odłożone. Jakoś łatwo i szybko się tą kase zarabia, mam wrażenie, że z 2-3 miechy starczą by dojść do najdroższych statków. Gram 2-4 godz. dziennie, bez parcia na wyniki. Na lajcie sobie latam.
Zauważyłem też, że piraci NPC są łatwi do zestrzelenia. Przynajmniej tacy do 300 k cr za głowe. Prawie nie atakują, dają sobie wejść na ogon i łatwo ich rozwalić, bardziej uciekają niż walczą. Czy Ci "drożsi" stanowią jakieś wyzwanie?
|