W naszych systemach na open, w systemach "gorących" nieprzystosowanym statkiem - w prywatnej grupie Husarii.
Jeżeli to był obcy gracz u nas, nie reagował na wezwanie do inspekcji, a ja leciałem "przypadkowo" korwetą, no to sorki, no mercy.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
Byłem wczoraj w Maskelyne bo blisko mam,ale nikogo nie zastałem w domu.Pewnie po innych systemach latają.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Plebix 007
18.12.2020, 21:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2020, 22:24 UTC przez Plebix 007.)
Proszę o pomoc bo łapię limpetami śmieci z kosmosu i ni jak nie wiem jak je wrzucić do ładowni, jak próbuję się do nich odwrócić to cały czas są za mną i migają do czasu końca jakiejś aktywacji, czy to jakiś klawisz czy co trzeba wcisnąć? Chyba że jakiś inny system , bo zmieniłem statek i nie pamietam jaki coś z celownikiem chyba. Przeglądam poradniki i nie mogę znaleźć.
Liczba postów: 42
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Torvan
.png) .png) .png)
(18.12.2020, 21:46 UTC)Plebix 007 napisał(a): Proszę o pomoc bo łapię limpetami śmieci z kosmosu i ni jak nie wiem jak je wrzucić do ładowni, jak próbuję się do nich odwrócić to cały czas są za mną i migają do czasu końca jakiejś aktywacji, czy to jakiś klawisz czy co trzeba wcisnąć? Chyba że jakiś inny system , bo zmieniłem statek i nie pamietam jaki coś z celownikiem chyba.
To co miga to są te limpety które wysłałeś czekające żeby oddać towar czy co tam mają do ładowni. Generalnie musisz wysunać cargo scoopa żeby móc zbierać cokolwiek z kosmosu, żeby to zrobić wystarczy wejść w prawy panel->ship->cargo scoop i ma być deployed, wtedy będziesz mógł te rzeczy zbierać
Podobno mnie ktoś kiedyś widział
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Plebix 007
(18.12.2020, 22:17 UTC)Torvan napisał(a): (18.12.2020, 21:46 UTC)Plebix 007 napisał(a): Proszę o pomoc bo łapię limpetami śmieci z kosmosu i ni jak nie wiem jak je wrzucić do ładowni, jak próbuję się do nich odwrócić to cały czas są za mną i migają do czasu końca jakiejś aktywacji, czy to jakiś klawisz czy co trzeba wcisnąć? Chyba że jakiś inny system , bo zmieniłem statek i nie pamietam jaki coś z celownikiem chyba.
To co miga to są te limpety które wysłałeś czekające żeby oddać towar czy co tam mają do ładowni. Generalnie musisz wysunać cargo scoopa żeby móc zbierać cokolwiek z kosmosu, żeby to zrobić wystarczy wejść w prawy panel->ship->cargo scoop i ma być deployed, wtedy będziesz mógł te rzeczy zbierać
Mistrzu o to mi właśnie chodziło. Dzia
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
ja bym tam wcisnał HOME - bedzie szybciej
Uważaj tylko bo END powoduje wyrzucenie wszystkiego z ładowni - najlepiej sobie ten guzik w options skasuj.
Liczba postów: 14
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Amberos
Witam Wszystkich,
Comandor Amberos here
jestem nowy w grze i na forum.
Ponieważ gra rozwaliła mi głowe zamierzam w nią grać. Już jest Hotas i myśe o VR.
Tymczasem mam dwa pytania:
1.
Mam problem w misjach na plantech (horizons), kiedy mam misje w której trzba zgarnąć jakieś pojemniki (carnisters) SRV otwieram cargo scoop i nie mogę ani stargetować carnistra, ani pomimo otwarcia cargo scoopa nie widze w ogóle tej niebieskiej ramki, nie jestem w stanie podjąć carnistra, dojeżdżam, podjeżdża, najeżdżam i nic. Natomiast udaje mi się stargetować carnister i załadować cargoscoopem ze statku, co jest dość trudne, bo obijam się o grunt. Woałbym to zrobić SRV.
Co jest nie tak?
2.
Kupiłem sobie CobreMKIII -statek z dwoma miejscami na załoge, zakontraktowałem na stacji bota załoganta -ma status inactive i nie wiem w jaki sposób go zaktywować i sprawić żeby latał ze mną. (fotel obok mnie jest pusty)
Prośba o podpowiedź, bo mi się pomysły skończyły ;P
Z góry dziękuje
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Mariompl
Mnie ciekawi jedno.
Jestem w husari od początku roku, trochę porobionych tych misji bylo.
Zrodziła się myśl, może usprawnieni, może nie, otóż pobieramy misje z BGSa i widzę że większość jest włączona z TIMEem na 24h? czy nie można by było ustawić na 36h lub 48 h ? Dla was pewnie też byłoby łatwiej. Czy ten czas/ puntkacja jest na celu motywacji nas graczy wokól "dbania" o Imperium TWHE. Z drugiej strony punktacja na tą chwilę nam mrówkom nic nie daje.
Napewno Wy - dowódcy, doświadczeni zauważyliście ile graczy oddaje w całości zrobione, jaki to ma wpływ na system - więc można by było zrobić pewne ograniczenia.
Liczba postów: 42
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Torvan
.png) .png) .png)
21.12.2020, 13:42 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.12.2020, 13:43 UTC przez Torvan.)
(21.12.2020, 12:34 UTC)Amberos napisał(a): Witam Wszystkich,
Comandor Amberos here 
Ponieważ gra rozwaliła mi głowe zamierzam w nią grać. Już jest Hotas i myśe o VR.
1.
Mam problem w misjach na plantech (horizons), kiedy mam misje w której trzba zgarnąć jakieś pojemniki (carnisters) SRV otwieram cargo scoop i nie mogę ani stargetować carnistra, ani pomimo otwarcia cargo scoopa nie widze w ogóle tej niebieskiej ramki, nie jestem w stanie podjąć carnistra, dojeżdżam, podjeżdża, najeżdżam i nic. Natomiast udaje mi się stargetować carnister i załadować cargoscoopem ze statku, co jest dość trudne, bo obijam się o grunt. Woałbym to zrobić SRV.
Co jest nie tak?
2.
Kupiłem sobie CobreMKIII -statek z dwoma miejscami na załoge, zakontraktowałem na stacji bota załoganta -ma status inactive i nie wiem w jaki sposób go zaktywować i sprawić żeby latał ze mną. (fotel obok mnie jest pusty)
Z góry dziękuje
1.
Jeśli grasz na klawiaturze w srv targetujesz prawym przyciskiem myszy, a nie T jak w statku. Możesz to zmienić w ustawieniach, polecam tam trochę pogrzebać.
2.
Żeby "uaktywnić" członka załogi potrzebujesz mieć nie tylko statek, który się do tego nadaje, ale także wyposażenie, z którego ten załogant będzie korzystał. NPC najbardziej się przydaje w Ship Launched Fighterze, niestety Cobra MK III nie ma możliwości zamontowania dla tego myśliwca hangaru. Najtańszym statkiem z możliwością zamontowania takiego hangrau jest o ile się nie mylę Keelback. Natomiast jak już zamontujesz potrzebne wyposażenie, załoganta uaktywnia się w Crew Lounge na stacjach, klikając na niego i ustawiając "set as active"
Podobno mnie ktoś kiedyś widział
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Mariompl
(21.12.2020, 12:34 UTC)Amberos napisał(a): Witam Wszystkich,
Comandor Amberos here 
1.
Co jest nie tak?
2.
Z góry dziękuje
1. nie podjezdzaj za blisko pojemnika - tak zeby byl na wprost szyby, mozna tez targetowac z poziomu dzialka, np sa upierdliwe (dla poczatkujacego) nadajniki ktore sie wysuwaja - w takich misjach odnosnie skanowania informacji w bazach
2. Zmiana NPC z inactive na active robi sie na stacji w crew lounge https://youtu.be/2CA0W3GTSfA?t=40 wiem ze jest potrzebny gdy masz fighter hangar - w takim wypadku npc moze sterowac albo fighterem albo statkiem glownym, zalezy czym chcesz polatac  . Nie wiem czy poza tą funkcją do czegos npc ci sie przydaje chyba nie - nie sprawdzalem. Bo dzialka typu turret sa sterowane albo przez winga albo przez komputer pokladowy.
Dodatkowo taki npc bedzie zabieral ci z zysku - takze nie trzymaj armi pilotow
|