Poczynania graczy a BGS - proszę o poprawienie błędów
Hej,
posiłkując się informacjami dostępnymi w necie, stworzyłem tabelki przedstawiające w jaki sposób poczynania graczy wpływają na różne kwestie BGS.

Niestety nie jestem pewien czy są zgodne z prawdą, zatem prosiłbym ludzi znających się na rzeczy o poprawki.

Arkusz1, Arkusz2. Czerwone - spadek, zielone - wzrost. itp.
Puste pola oznaczają, że nie znalazłem żadnych info w necie w danym temacie - można wypełnić.

Gdy tabelki zostaną w 100% poprawione, odpowiednie osoby mogłyby je dodać do działu z poradnikami.

https://drive.google.com/file/d/15DoPCxH...sp=sharing

Pozdrawiam
Odpowiedz
Przede wszystkim bym zaczął od zamiany kolorystyk na wskaźniki strzałkowe góra / dół - ewentualnie od uzupełnienia kolorów o nie.
Kolor czerwony jest negatywny i nie odzwierciedla prawidłowego odbioru, w przypadku występowania niektórych stanów.
Patrz stan Famine - wzrost tego stanu jest nieporządany (negatywny), a kolor w tabelce przedstawia go w sposób odmienny.
Stan Bust - jest to również stan nieporządany, a szmuglowanie wzmaga rozłam frakcji doprowadzając do następnego (negatywnego) stanu. W tym przypadku kolor również jest mylący.
Odpowiedz
(07.11.2020, 18:18 UTC)ronin_htd napisał(a): Przede wszystkim bym zaczął od zamiany kolorystyk na wskaźniki strzałkowe góra / dół - ewentualnie od uzupełnienia kolorów o nie.
Kolor czerwony jest negatywny i nie odzwierciedla prawidłowego odbioru, w przypadku występowania niektórych stanów.
Patrz stan Famine - wzrost tego stanu jest nieporządany (negatywny), a kolor w tabelce przedstawia go w sposób odmienny.
Stan Bust - jest to również stan nieporządany, a szmuglowanie wzmaga rozłam frakcji doprowadzając do następnego (negatywnego) stanu. W tym przypadku kolor również jest mylący.

Poprawiono. Kody na strzałki: Alt + 30 lub Alt + 31

https://drive.google.com/file/d/12znzrV0...sp=sharing
Odpowiedz