Microsoft Flight Simulator 2020
No ja tego neta mam z Netii (światłowód bezpośrednio do domu) i za to łącze + coś koło 120 kanałów TV płacę 150 PLN na miesiąc, więc w sumie łącze tanie Smile
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Można pobierać patcha:
https://forums.flightsimulator.com/t/pat...ble/245567
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Wam też spadła płynność po tym paczu?
Odpowiedz
Mi nie, nawet bym powiedział że lekko podskoczyło o kilka klatek ale to ciężko ocenić jak się ciągle gdzieś indziej lata.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Coś dla osób lubiących zabawę z ustawieniami w grach.
Poniżej świetny film pokazujący jak poszczególne opcje graficzne wpływają na odbiór i jakość obrazu w MFS2020.

Odpowiedz

(06.09.2020, 04:07 UTC)Dako napisał(a): Coś dla osób lubiących zabawę z ustawieniami w grach.
Poniżej świetny film pokazujący jak poszczególne opcje graficzne wpływają na odbiór i jakość obrazu w MFS2020.

Fajny material -  pokazuje ze w VR bedzie można spokojnie ustawic budynki na medium - reszta to kosmetyka , raczej ledwo widoczna.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Kilka przydatnych linków dorwanych niedawno:

Fajny polski kanał, prawie codziennie streamy edukacyjne
Klik

Nowe mapy do littlenavmap:
Klik

MSFS C152X Realism Mod (mały patch do Cessna 152) [WiP]
Klik

Kilka ciekawych planów lotów (most popular)
Klik

Lista fotorealistycznych miast
Klik

Akutalizacja do A320 Neo (by Flight by wire) [WiP]
Klik

Fly safe!

Odpowiedz
Dla latających w Xbox Game Pass PC ważna informacja.
Za tydzień wzrasta o 100% cena tej usługi:
https://www.theverge.com/2020/9/9/214299...ptember-17
Odpowiedz
jeeee 3 starty i 3 lądowania ( udane , hehe ) walnąłem dzisiaj życiówkę w tej grze jak do tej pory.
W końcu coś zaczyna wychodzić.
Tak sobie latam i rozmyślam - że już czas najwyzszy ogarnąć tą mapkę VTS ale poprzez panele w kabinie żebym mógł ją sobie oddalić , znaleźć oddalone lotnisko, wybrać je ( to już nie wiem jak to zrobić ) ustawić je jako kurs docelowy i polecieć według linii na wyświetlaczu.
Udało mi się znaleźć już po guziczkach wokół tego wyświetlacza opcję wyboru lotniska docelowego ale nawet znając jego kod ? np. EPOC, itp. jest tam opcja ręcznego wpisania tego kodu - niestety to druga rzecz której nie ogarnąłem - jak "przeskoczyć" na drugą pozycję żeby wpisać kolejnę literkę .. ?
Odpowiedz
Nie napisałeś jaki samolot jaka nawigacja Wink
Jak ustawiać plan lotu na G1000 możesz obejrzeć tutaj (od 8-10 minuty i dalej):
https://www.youtube.com/watch?v=8-NG2vdMXr8
Odpowiedz