Przedstaw się
Cześć,
Rocznik 99 z zimnej północy. Niedawno wkroczyłem w świat Elite w poszukiwaniu przygód i nowych doświadczeń. Mam nadzieję, że spotkam tu wielu ciekawych i pomocnych graczy.
Odpowiedz
Cześć,

mam na imię Wojtek i tez mam 12 lat (;
wiek prawdziwy: 40
branża: IT od.... od czasów dinozaurów czyli końcówka poprzedniego millenium. Współtworzyłem cześć internetu jeszcze w czasach dalnetu i grup newsowych (mordplik, networking, security). Pracuje w branży (a gdzie taki piwniczniak znalazłby inne miejsce do egzystencji). 10 lat podróżowania i pracy po całym świecie (za wyjątkiem Australii i NZ ale to przede mną). 4 lata temu wróciłem do ukochanego grajdołu i zamieszkałem na wsi (wszędzie fajnie ale w PL najlepiej)
Literatura: dobre SF, czasami fantasy, kryminał.
Gry: sporo ich, symulatory jak Anno 2205, wiedzminy wszystkie (jedna z nielicznych które przeszedłem od deski do deski ze wszystkimi pobocznymi), bandycko-napadalskie (wszystkie hitmany od pierwszego), umiłowana seria Ghotica, no i izometryczne (pillrsi II), najlepiej postapo - czeka na mnie ATOM fallouty (ale tylko stare - I, II, nowe shootery to nie moja bajka, nie czuję klimatu chociaż w CS łupalismy swego czasu). Obowiązkowe XCOMy - się łupało w dzieciństwie to i sentyment pozostał, Chimera Sqad juz nie to niestety. 

Od czasu francy, bakcyla czy jak zwał, mam wymówkę i mogę posiedzieć wieczorami (albo w czasie pracy jak sie luźniej trafia) i pograć w ED. Przyznam ze bardzo mi się spodobała, na tyle ze kupiłem dwa miesiące temu pełen zestaw HOTAS Thrumastera  a w piątek wpada kumpel z Oculusem (no i pewnie wiadomo jak się to skończy Wink no i zmusiłem sie do upgradu winzgrozy do 10 (pierwszy legalnie kupiony windows, starość nie radość Wink

kierunek rozwoju postaci - exploracja, bounty. Póki co cały czas wgryzam się w grę i "pimpuję" mojego ASP Explorera.

ps. mic mam ale chwilowo nie używam.

prywatnie mam jeszcze rodzinę z młodymi która ogarniam, stąd zazwyczaj siadam do kompa po 21.
hobby:  - strzelectwo sportowe, spadochrony, jazda na rowerze, nurkowanie, granie żonie na nerwach,

pozdr
w.
Odpowiedz
Cześć,
Kamil z tej strony, rocznik 72, też karmilem dinozaury ;D
Na emeryturze od 13-tu lat - znudzilo mi się życie w mundurze, przeszedlem na swoje klocki i piaskownicę.
W tej chwili dzialalność finansowa.
Na ED trafiłem poszukując coś podobnego do starego Privateer 2 - i tak się tu zaczęło.
Wciąga mnie to i mam zamiar zakotwiczyć na dlugo.
Odpowiedz
(14.07.2020, 19:53 UTC)KuZDoG napisał(a): Cześć,
Na emeryturze od 13-tu lat - znudzilo mi się życie w mundurze, przeszedlem na swoje klocki i piaskownicę.
Na ED trafiłem poszukując coś podobnego do starego Privateer 2 - i tak się tu zaczęło.

o to witam kolegę, mon czy niebieski ?
ps. że tez miałeś zaparcie, ja do emki nie wytrzymałem i zwiałem pod kapelusz Biggrin
Odpowiedz
(15.07.2020, 19:30 UTC)s0sen napisał(a):
(14.07.2020, 19:53 UTC)KuZDoG napisał(a): Cześć,

o to witam kolegę, mon czy niebieski ?
ps. że tez miałeś zaparcie, ja do emki nie wytrzymałem i zwiałem pod kapelusz Biggrin

Lotnictwo - nawigator (nie wiem jak ująć MON czy niebieski - wolałbym niebieski Smile  - mialem zaparcie do minimum Smile zaparcia.

Cieszę się że są ludzie którzy wiedzą o czym ja tu piszę :Biggrin

Odpowiedz
Wiedzą wiedzą Smile tutaj średnia to ponad 35 lat Smile
Odpowiedz
Witam serdecznie,

Przemek z tej strony, lat 32. Mieszkam na Śląsku. Z zawodu programista. Świeżo upieczony tata. Moją pasją jest lotnictwo, niedawno kupiłem kask VR i z ciekawości chciałem sprawdzić Elite: Dangerous. Wciągnęło mnie na maksa. IŁ-2 Great Battles oraz DCS na razie idą w odstawkę. Mam nadzieję, że zabawie tutaj długo. Pozdrawiam.
Odpowiedz
(02.11.2015, 14:23 UTC)Piwomir napisał(a): Jak wszyscy to, wszyscy. komandor Piwomir z tej strony. W grodzie Kraka znany jako Piwek dla rodziny Tomasz.
Rocznik '89. Parałem się juz chyba wszystkim, nie bylem tylko kowbojem i astronauta. No chyba, ze do kowbojskiego stylu życia można zaliczyć pasję od urodzenia jakimi są motocykle (metalowy rumak, frędzle - wszystko się zgadza) tak w astronautę bawię się w Elite. Jak kolega Gutenberg, też po zlotach już nie jeżdżę, bom za młody na alkoholizm i chyba nie na moją wątrobę. Acz od Piw wszelakich nie stronię, uwielbiam. Jeno te dobre, z rzemiosła a nie lagery z koncentratu.  Wyżywam się w fotografi, rysunku, graniu na kilku instrumentach, sporo piszę (dłuuugi czas prowadziłem internetową grę RPG a teraz prężnie działam w Stowarzyszeniu Krakowskiej Sieci Fantastyki) a kiedy już się wyżyje autystycznie - lubię zdrowo komuś przy****. Swojego czasu uczęszczałem do ARMY Kraków i stamtąd wyniosłem przyzwyczajenie do mocnego wytarcia organizmu przy treningu fechtunku długim mieczem. Generalnie uwielbiam historię oręża i wszystkiego co z nim związane. Od mieczy po bron palną - przede wszystkim - praktycznego użycia.
Kucharz z zawodu i wyboru - czarna owca w rodzinie bo wszyscy inżynierowie, mechanicy - pracuje... jako mechanik/operator przy produkcji gier karcianych i planszowych (przeznaczenia nie oszukasz Biggrin  ) A w planszówki/karcianki, to też co jakiś czas przy piwku ze znajomymi czy z kobitką pogrywam. Lubię też siąść przy plasticzanych figurkach, posklejać i pomalować, ( WFB - Skaveny rlz :] )
Jesli chodzi o brzmienia, slucham muzyki nie gatunków, bo to jak z zainteresowaniami, słuchałem wszystkiego w poszukiwaniu nowego brzmienia podczas tworzenia, ale suma suma rum skonczylo się na bluesie, country i starym rocku. Sonny Boy Williamson, Dire straits taaaaak, to coś co mnie chilluje. Ale bron perunie, nie stronie od Slayera czy Grubsona o.
Jestem zajebiście nie tolerancyjnym człowiekiem, tzn nie toleruję mocno głupoty i skrajnych poglądów. Czarny humor, to dla mnie jedyna słuszna forma humoru, przez totalny dystans do wszystkiego, z góry przepraszam jeśli kogoś kiedyś, czymś nieodpowiednim urażę. W elitce w sumie nowy, gram raptem miesiąc ale czekałem na odpowiedni sprzęt dłuuugo. Za długo Biggrin

To po tylu latach braku aktywności pasuje przywitać mi się z szanownymi husarami raz jeszcze Biggrin
Wiele się nie zmieniło, w pewnych kwestiach. Z moto przesiadłem się na mtb dla zdrowia i wszędzie pomykam rowerkiem w tym tripy przez pół Polski. Od hobby malowania plasticzancyh ludków urosło to do własnej działalności oraz drugim "etacie" w sklepie modelarskim. Co do zamiłowania do wszelakiej maści browarów dalej około krakowskich pilotów zapraszam na własnej roboty trunek, haha Biggrin Nadrabiam zaległości w oczekiwaniu na hotasy!
Odpowiedz
Strzaua, tu Raua
W RL Rafał, rocznik 79. W Elite w sumie od niedawna, początki były różne, przynajmniej dopóki nie trafiłem przypadkiem na "Totalny Poradnik" na YT. Wiele się wyjaśniło Smile. Z natury introwertyk, więc gram raczej solo, ewentualnie w małych grupach, ale nigdy nic nie wiadomo Wink. Pozdrawiam,
Fly safe
Odpowiedz
Cześć,Cmdr Warlen we własnej osobie,nieuleczalny gracz od 1987 roku.
Dzieci już dorosłe,żona też wydoroślała(sam ją podstępnie wciągnąłem w świat gier,hehehehe).
Trochę już pograłem w elitkę ale samemu nudno.Aha wieku nie podam bo się zaraz zlecą archeolodzy żeby mnie datować węglem c14... .
Odpowiedz