Raw i encoded materials
Uszanowanie.
Pisałem to na czacie w grze, lecz wiadomo, nie każdy był i nie każdy przeczytał, choć i tak był odzew.
Chciałbym na dniach się wybrać po w/w w temacie materiały do inżynierki
Oczywiście chciałbym w wingu, aby m.inn. przyswoić sobie ten element jak i przede wszystkim miejscówki. Ostatnio próbowałem, miałem kordy niby surowców, poleciałem na właściwe, lecz nic nie znalazłem (później skojarzyłem że nie miałem skanera Tongue), samo lądowanie i załadowanie na statek już było wyzwaniem Tongue
Reasumując
Generalnie preferuję godziny wieczorne, jakby ktoś się nudził a przy okazji miałby ochotę polecieć na taką farmę to chętnie bym dołączył (oczywiście nic na siłę). Niech taka osoba napisze tu, kiedy jemu by pasowało i w jakich godzinach to postaram się dopasować i resztę zgadamy już na discordzie, co do szczegółów wypadu.
Odpowiedz
No akurat Encoded to musisz sam zeskanować Smile Mogę ci w razie co podpowiedzieć z czego wypadają.

a co do Raw'ów - wiem gdzie leży Selenium . Takie materiały w większości zbiera się jeźdząć łazikiem po planecie i rozbijając skałki. Nie wiem skad chciałbyś wziaść koordynatry do losowo rozrzuconych kamieni na planecie.. ale jak jakies masz to chętnie sprawdzęSmile
Kolejna rzecz - nie wiem kolego co ty zbierałeś wczesniej ale dane i materiały mają specjalne OSOBNE miejsce na statku/łaziku i nie zbierają się w ładowni statku - po prostu magicznie pojawiają się w spisie Smile

Mogę się z tobą przelecieć do tego Selenium - pojeździsz - nazbierasz full najwyzzej wymienisz sobie u Material Tradera na to co potrzebujesz.
Odpowiedz
(16.04.2020, 11:54 UTC)MAGNUM354 napisał(a): No akurat Encoded to musisz sam zeskanować Smile Mogę ci w razie co podpowiedzieć z czego wypadają.

Nie wiem skad chciałbyś wziaść koordynatry do losowo rozrzuconych kamieni na planecie.. ale jak jakies masz to chętnie sprawdzęSmile
Kolejna rzecz - nie wiem kolego co ty zbierałeś wczesniej ale dane i materiały mają specjalne OSOBNE miejsce na statku/łaziku i nie zbierają się w ładowni statku - po prostu magicznie pojawiają się w spisie Smile

Wcześniej skanowałem, lecz tam lecą 1-2 poziomu
Co do zbierania to ja doskonale wiem, że to zupełnie inny "rodzaj bagażu" i wypadały mi przy okazji przy miningu, lecz i tu max 2 poziom leciał. Co do losowości to tutaj muszę się nie zgodzić, no chyba że w filmiku, który obejrzałem ktoś postarał się aby to było kłamstwo i dobrze to spreparował.
Link do filmu, który mnie zainspirował do tego tematu.
https://www.youtube.com/watch?v=iHl-SsKQfe4
Odpowiedz
Od siebie polecam parę godzin grindu w Dav's Hope Smile Wygooglaj sobie baze, potem lądujesz tam w SRV, zbierasz leżące na ziemi matsy, relog, kolejne kolko zbierania matsow, relog... I tak ile wytrzymasz Smile
[Obrazek: 172123.png]
Odpowiedz
z miningu nic ciekawego ci nie wypadnie same podstawowe materiały
Z misji handlowych, transportowych, itp już się pojawiają jako nagrody materiały 5 poziomu.
a na filmiku koleś latał po sygnałach - najlepsze matereiały wypadają z High Grade Emissions.
Ale i tak najszybciej i najwiecej materiałów zbierzez w RES z rozsztrzelanych statków.
Jedynie Rawy trzeba szukac na planetach.
Odpowiedz
(16.04.2020, 12:57 UTC)MAGNUM354 napisał(a): z miningu nic ciekawego ci nie wypadnie same podstawowe materiały
Z misji handlowych, transportowych, itp już się pojawiają jako nagrody materiały 5 poziomu.
a na filmiku koleś latał po sygnałach - najlepsze matereiały wypadają  z High Grade Emissions.
Ale i tak najszybciej i najwiecej  materiałów zbierzez w RES z rozsztrzelanych statków.
Jedynie Rawy trzeba szukac na planetach.

Dosłownie w ostatnich dniach sam to testowałem i muszę się nie zgodzić. Tłukłem "haulage vessels" bo materiałów które wypadają z tej kategorii statków miałem najmniej. Chemical manipulators i configurable components wypadały pojedyncze i szło to powoli. Dav's Hope dla G1-3 jest szybsze. Dla G4 i G5 High Grade Emissions + material trader daje materiały ZNACZNIE szybciej. A to dlatego że jest na nie exploit, który pozwala respawnować materiały z jednego HGE. Uzbieranie np. Imperial Shielding czy Proto Heat Radiators od 0 do 100 to około 20 minut. Potem material trader i znowu zbieramy. Nudne, bo polega to przez większość czasu na restartowaniu gry, ale szybciej się nie da. Exquisite Focus Crystals i Biotech Conductors są dostępne tylko jako nagrody za misje lub od material tradera. Sporo Biotechów zebrałem robiąc misje w Gliese.
Odpowiedz
No głównie raw i encoded mi chodzi, na filmie widać że gość to farmi na planetach łazikiem, a to jest element, który nie do końca mi wychodzi... jeszcze Smile
Odpowiedz
(16.04.2020, 13:22 UTC)Iluvatar napisał(a): No głównie raw i encoded mi chodzi, na filmie widać że gość to farmi na planetach łazikiem, a to jest element, który nie do końca mi wychodzi... jeszcze Smile

Napracował się nad tym filmem, mówi o wszystkim co ważne. SRV ma dziwny model jazdy, niestety nie zachowuje się jak terenówka w grze wyścigowej :/ Jeżdżenie nim trzeba wyczuć samemu. Dla mnie najlepiej się nim jeździ na padzie od Xboxa i z Drive Assist Off czyli bez tempomatu. Jeśli nie będzie innych chętnych to mogę wbić wieczorem na Discorda i może na coś się przydać Smile
Odpowiedz
Thelis - Chemical Manipulators sa 4 poziomu jasne że zadko wypadają ze statków handlowych, za to częściej trafiają sie na USS - Convoy Dispersal Pattern.. Smile
Z statków handlowych wypadają Chemical Processors i Chemical Distilery - wymagane do poziomu 2 - 4 na zasięg skoku. Wiadomo że im zadszy material tym wolniej wypada - przynajmniej można poćwiczyć strzelanie Smile

Imperial Shielding czy Proto Heat Radiators wypadają ze statków bojowych na Resach..
Odpowiedz
Od siebie dodam, że raw materiały można zawsze pozbierać w systemach z crystalline shardami, lecą tam same G5, które potem można wymieniać.
Co prawda zależnie od statku to może być dość długa podróż, najbliższe znajdują się 1500ly od sol
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości