![]() |
|
Raw i encoded materials - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Raw i encoded materials (/showthread.php?tid=5982) Strony:
1
2
|
Raw i encoded materials - Iluvatar - 16.04.2020 Uszanowanie. Pisałem to na czacie w grze, lecz wiadomo, nie każdy był i nie każdy przeczytał, choć i tak był odzew. Chciałbym na dniach się wybrać po w/w w temacie materiały do inżynierki Oczywiście chciałbym w wingu, aby m.inn. przyswoić sobie ten element jak i przede wszystkim miejscówki. Ostatnio próbowałem, miałem kordy niby surowców, poleciałem na właściwe, lecz nic nie znalazłem (później skojarzyłem że nie miałem skanera ), samo lądowanie i załadowanie na statek już było wyzwaniem ![]() Reasumując Generalnie preferuję godziny wieczorne, jakby ktoś się nudził a przy okazji miałby ochotę polecieć na taką farmę to chętnie bym dołączył (oczywiście nic na siłę). Niech taka osoba napisze tu, kiedy jemu by pasowało i w jakich godzinach to postaram się dopasować i resztę zgadamy już na discordzie, co do szczegółów wypadu. RE: Raw i encoded materials - MAGNUM354 - 16.04.2020 No akurat Encoded to musisz sam zeskanować Mogę ci w razie co podpowiedzieć z czego wypadają.a co do Raw'ów - wiem gdzie leży Selenium . Takie materiały w większości zbiera się jeźdząć łazikiem po planecie i rozbijając skałki. Nie wiem skad chciałbyś wziaść koordynatry do losowo rozrzuconych kamieni na planecie.. ale jak jakies masz to chętnie sprawdzę ![]() Kolejna rzecz - nie wiem kolego co ty zbierałeś wczesniej ale dane i materiały mają specjalne OSOBNE miejsce na statku/łaziku i nie zbierają się w ładowni statku - po prostu magicznie pojawiają się w spisie ![]() Mogę się z tobą przelecieć do tego Selenium - pojeździsz - nazbierasz full najwyzzej wymienisz sobie u Material Tradera na to co potrzebujesz. RE: Raw i encoded materials - Iluvatar - 16.04.2020 (16.04.2020, 11:54 UTC)MAGNUM354 napisał(a): No akurat Encoded to musisz sam zeskanować Wcześniej skanowałem, lecz tam lecą 1-2 poziomu Co do zbierania to ja doskonale wiem, że to zupełnie inny "rodzaj bagażu" i wypadały mi przy okazji przy miningu, lecz i tu max 2 poziom leciał. Co do losowości to tutaj muszę się nie zgodzić, no chyba że w filmiku, który obejrzałem ktoś postarał się aby to było kłamstwo i dobrze to spreparował. Link do filmu, który mnie zainspirował do tego tematu. https://www.youtube.com/watch?v=iHl-SsKQfe4 RE: Raw i encoded materials - Simple Pete - 16.04.2020 Od siebie polecam parę godzin grindu w Dav's Hope Wygooglaj sobie baze, potem lądujesz tam w SRV, zbierasz leżące na ziemi matsy, relog, kolejne kolko zbierania matsow, relog... I tak ile wytrzymasz
RE: Raw i encoded materials - MAGNUM354 - 16.04.2020 z miningu nic ciekawego ci nie wypadnie same podstawowe materiały Z misji handlowych, transportowych, itp już się pojawiają jako nagrody materiały 5 poziomu. a na filmiku koleś latał po sygnałach - najlepsze matereiały wypadają z High Grade Emissions. Ale i tak najszybciej i najwiecej materiałów zbierzez w RES z rozsztrzelanych statków. Jedynie Rawy trzeba szukac na planetach. RE: Raw i encoded materials - THELIS_REN - 16.04.2020 (16.04.2020, 12:57 UTC)MAGNUM354 napisał(a): z miningu nic ciekawego ci nie wypadnie same podstawowe materiały Dosłownie w ostatnich dniach sam to testowałem i muszę się nie zgodzić. Tłukłem "haulage vessels" bo materiałów które wypadają z tej kategorii statków miałem najmniej. Chemical manipulators i configurable components wypadały pojedyncze i szło to powoli. Dav's Hope dla G1-3 jest szybsze. Dla G4 i G5 High Grade Emissions + material trader daje materiały ZNACZNIE szybciej. A to dlatego że jest na nie exploit, który pozwala respawnować materiały z jednego HGE. Uzbieranie np. Imperial Shielding czy Proto Heat Radiators od 0 do 100 to około 20 minut. Potem material trader i znowu zbieramy. Nudne, bo polega to przez większość czasu na restartowaniu gry, ale szybciej się nie da. Exquisite Focus Crystals i Biotech Conductors są dostępne tylko jako nagrody za misje lub od material tradera. Sporo Biotechów zebrałem robiąc misje w Gliese. RE: Raw i encoded materials - Iluvatar - 16.04.2020 No głównie raw i encoded mi chodzi, na filmie widać że gość to farmi na planetach łazikiem, a to jest element, który nie do końca mi wychodzi... jeszcze
RE: Raw i encoded materials - THELIS_REN - 16.04.2020 (16.04.2020, 13:22 UTC)Iluvatar napisał(a): No głównie raw i encoded mi chodzi, na filmie widać że gość to farmi na planetach łazikiem, a to jest element, który nie do końca mi wychodzi... jeszcze Napracował się nad tym filmem, mówi o wszystkim co ważne. SRV ma dziwny model jazdy, niestety nie zachowuje się jak terenówka w grze wyścigowej :/ Jeżdżenie nim trzeba wyczuć samemu. Dla mnie najlepiej się nim jeździ na padzie od Xboxa i z Drive Assist Off czyli bez tempomatu. Jeśli nie będzie innych chętnych to mogę wbić wieczorem na Discorda i może na coś się przydać
RE: Raw i encoded materials - MAGNUM354 - 16.04.2020 Thelis - Chemical Manipulators sa 4 poziomu jasne że zadko wypadają ze statków handlowych, za to częściej trafiają sie na USS - Convoy Dispersal Pattern.. ![]() Z statków handlowych wypadają Chemical Processors i Chemical Distilery - wymagane do poziomu 2 - 4 na zasięg skoku. Wiadomo że im zadszy material tym wolniej wypada - przynajmniej można poćwiczyć strzelanie ![]() Imperial Shielding czy Proto Heat Radiators wypadają ze statków bojowych na Resach.. RE: Raw i encoded materials - Hellrider - 16.04.2020 Od siebie dodam, że raw materiały można zawsze pozbierać w systemach z crystalline shardami, lecą tam same G5, które potem można wymieniać. Co prawda zależnie od statku to może być dość długa podróż, najbliższe znajdują się 1500ly od sol |