Przedstaw się
Witam,

z tej strony  Tomasz, rocznik "dinozaurSmile . Mieszkam w okolicach Pucka i kocham wybrzeże.
Grę odkryłem całkiem niedawno i urzekła mnie, teraz w wolnych chwilach latam  Open-mouthed_smile , no i jestem niedzielnym graczem.
Myślę ze to chyba tyle o sobie Rolleyes .

Pozdrawiam 

Ps: Lubie heavy metal !!!!
Odpowiedz
No nie taki dinozaur...są tu o wiele starsi...witamy "młodzieńca" Smile
[Obrazek: 104539.png?1547645238]

We will never forget
Odpowiedz
zbotx76 - do Pucka to ja mam niedaleko z Redy Smile możemy się na rowerach spotkać kiedyś Smile
Odpowiedz
Inara.cz nie kłamało. Jest polska ekipa, więc dobrze byłoby dołączyć.
To teraz szczegóły:
Imię: Krzysztof
Nick: GrandpaAquaman
Rocznik: 79
Coś o mnie:
- Dom: Sol, Ziemia, Polska, śląskie, Łaziska Górne
- Praca: testowanie oprogramowania. Nick nadany w sumie w pracy, bo stary juz jestem, a w ekipie mamy przezwiska z komiksów DC. i tak juz zostało.
- Prywatnie: ojciec próbujący znaleźć czas na granie w gry. Przeważnie późnymi wieczorami. 
  Dotychczas fan Fallouta. 
  Po przeczytaniu serii książek z Honor Harrington i Jamesem Holdenem, naszło mnie na oderwanie się od Ziemi i sprawdzenie gier zalegających na moim Steam. Jako że Fallout przyzwyczaił mnie do eksploracji, szukałem gier, które pozwalają na włóczęgę i podziwianie widoków. 
Przez parę miesięcy próbowałem EVE, ale eksploracja temtejszego kosmosu to dla mnie za duża nerwówka. Na dłużej i w sumie do teraz został NoMan's Sky, bo podziwiam jak deweloperzy rozwijają ten produkt mimo początkowej klapy.
- EliteDangerous: grę kupiłem razem z Horizons w grudniu 2018, na jakiejś promocji w steam. Na początku odpaliłem i odstraszyło mnie sterowanie. Klawiszologia prawie jak w starym dobrym FreeSpace. Wróciłem, nauczyłem się latać, aktualnie około 50h nabite, dużo czytam, bo co chwila czegoś nowego się dowiaduję. Nie jestem zbyt bogaty, latam DiamondBack Explorerem. Ostatnio robię głównie dłuższe trasy z "turystami", żeby mieć na moduły.  

Rozpisałem się. wystarczy. To teraz trzeba doczytać jak do Was dołączyć w grze Wink
[Obrazek: 175808.png]
Odpowiedz
Cześć,

Grzesiek z tej strony, rocznik '89.

Kupno nowego komputera + dzisiejsze ceny komercyjnych lotów kosmicznych + nieprzespane noce ze względu na niemowlę w domu(syn) = Elite Dangerous

Pamiętam jak z ojcem w 1997 roku śledziliśmy  w telewizji lądowanie misji Mars Pathfinder. Tak zaczęło się zainteresowanie tematyką eksploracji kosmosu. Oczami wyobraźni widziałem jak pierwsi ludzie lądują na marsie.
No cóż, jest 2019 i nic nie wskazuje by za mojego życia to nastąpiło, więc po cichu łkam w kącie i zastępuję tę pustkę wyśmienitą grą Elite.

Do zobaczenia w przestrzeni!
Odpowiedz
Powitam się staropolskim
Dzień podły draństwu!
Imię Piotr, w grze Peter Von Beerpuszken
Rodzony Mazur mieszkający od niedawna w centralnej części Mazowsza, rok urodzenia nieznany, wszystkie dokumenty spłonęły podczas potopu szwedzkiego, ale według wyników krwi bliżej pięćdziesiątki niż czterdziestki.
W grze param sie eksploracją, w przerwach przemytem i kombinowaniem nad ulepszaniem statków.
Odpowiedz
Witam wszystkich!
Nazywam się Eliasz i postanowiłem zaniżyć trochę średnią wieku (rocznik 97). Przez większość czasu student jednej z lubelskich uczelni, w wolnym czasie udaję, że umiem gotować i gram w RPG, głównie jako mistrz gry. Z zamiarem kupna Elite Dangerous nosiłem się od dłuższego czasu a ostatnia przecena pozwoliła mi w końcu zagrać i cóż... gra pochłonęła mnie bez reszty. Po blisko 40 godzinach samotnych lotów postanowiłem znaleźć towarzyszy i tak trafiłem tutaj.
Pozdrawiam Wink
Odpowiedz
Dzień dobry
Melduje się Wojtek, nick AkiTigra na pamiątkę moich kochanych bokserów Akiego i Tigry.
Szwendam się już po tym świecie pół wieku. I zawsze musiałem w coś grać (zaczynałem od Ant Attac czy Manic Miner na ZX Spectrum)
Po drodze były też pierwsza Elitka, Wing commander itp.
Teraz poznaję nowy świat Elite i mam nadzieję zostać w nim na dłużej i poznać nowych ludzi.
Odpowiedz
Witam
Nick w grze: kanapkaz
Właśnie zaczynam przygodę z elite dangerous, wcześniej grałem raczej w gry rpg.
Trafiłem tu przez poradnik na youtube gdzie jest super wyjaśnione jak zacząć.
Witam wszystkich
Odpowiedz
jakbys postanowił z nami zostac na dłużej to mamy taką zasade z enick w grze i na forum i na discordzie jest taki sam - to pomaga ograniczać zamęt
Odpowiedz