05.03.2019, 10:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.03.2019, 10:45 UTC przez -PAQ-.)
(05.03.2019, 10:35 UTC)USSER-PL napisał(a): Podobno jest metoda na "wyłączenie" stacji.
Coś mi się obiło o oczy, że poprzez wwiezienie czegoś od thargoidów na stację można ją wyłączyć.
Jest to możliwe? Próbował już ktoś??
Stosowało się tzw. UA (Unknown Artifact) Bombing, z tym że chyba od jakiegoś czasu jest to już nieaktualne. Gdzieś mi się obiło o oczy, w którymś z nie tak dawnych patch'y (updejtów)
EDIT: Znalazłem info o update: https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost7212574
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
Dzięki za przypomnienie nazwy.
No nic, na skróty się nie da 
+rep
Lockdown mozna wywolac tez przez zabijanie sluzb porzadkowych w systemie o obnizenie security. UA czy TA bombing juz nie dziala jak wspomniał Paq
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
@szkodi wie co zaszkodzi!
Dzięki za opcję!
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 2
Reputacja:
12
Platforma:
CMDR: deathang3l2
Mam parę pytań:
1. Czy da się wymanewrować wystrzeloną we mnie torpedę tak, żeby trafiła w strzelającego/asteroidę/stację/inny statek?
2. Czy da się zestrzelić torpedę?
3. Co się stanie jeżeli uciekając przed torpedą wrzucę cichy bieg?
4. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wypuszczonym myśliwcem?
5. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wysuniętą bronią i liczyć na wsparcie wieżyczek ustawionych na wolny ogień? (mój wynajęty członek załogi otrzymuje swoje 5% najwyraźniej za piękne oczy)
6. Czy dwóch pilotów w skrzydle może na zmianę wypuszczać flary aby utrzymywać gimbale i wieżyczki swojego przeciwnika w ciągłym stanie niemal całkowitej bezużyteczności?
7. Czy myśliwce Strażników są warte zachodu z innych powodów niż tylko estetyczny?
Z góry dzięki
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Platforma:
CMDR: Rafiki517
14.03.2019, 08:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2019, 08:36 UTC przez Rafiki517.
Powód edycji: Uzupełnienie pytania 5
)
(14.03.2019, 08:18 UTC)deathang3l2 napisał(a): Mam parę pytań:
1. Czy da się wymanewrować wystrzeloną we mnie torpedę tak, żeby trafiła w strzelającego/asteroidę/stację/inny statek?
2. Czy da się zestrzelić torpedę?
3. Co się stanie jeżeli uciekając przed torpedą wrzucę cichy bieg?
4. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wypuszczonym myśliwcem?
5. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wysuniętą bronią i liczyć na wsparcie wieżyczek ustawionych na wolny ogień? (mój wynajęty członek załogi otrzymuje swoje 5% najwyraźniej za piękne oczy)
6. Czy dwóch pilotów w skrzydle może na zmianę wypuszczać flary aby utrzymywać gimbale i wieżyczki swojego przeciwnika w ciągłym stanie niemal całkowitej bezużyteczności?
7. Czy myśliwce Strażników są warte zachodu z innych powodów niż tylko estetyczny?
Z góry dzięki 
1. Powinno się dać bez problemu, aż tak inteligentne nie są.
2. Jak leci torpeda, używasz select highest threat I owszem można ustrzelić ręcznie, jak i liczyć na point defense.
3. Jak chcesz pozbyć się tarcz w samym środku walki, pod ostrzałem i liczyć na szczęście, to powinna stracić namierzanie. (Nie testowałem).
4. Nie.
5. Nie testowałem, prawdopodobnie nie (ale od tego point defense ci pomoże umieszczony na górze kadłuba ustrzeli rakiety) a i wieżyczki obsługuje komputer pokładowy. Drugi pilot ma pomagać tylko w myśliwcu, albo pilotować twój statek kiedy chcesz się pobawić myśliwcem.
6. Flara chroni tylko twój statek od namierzania.
7. Podobno mają być skuteczne na thargoidy (ktoś mi kiedyś wspomniał, że i tak szybko padają pod ostrzałem kwiatków).
Liczba postów: 40
Reputacja:
12
Platforma:
CMDR: deathang3l2
1. Czyli szansa na odbycie epickiej walki właśnie wzrosła.
2. Patrz 1, poza tym nie wiem czemu żyłem w przekonaniu że system obrony punktowej nie namierza torped.
3. Hmm, warto byłoby to sprawdzić w kontrolowanych warunkach moim zdaniem, ale straciło na znaczeniu w związku z punktem drugim.
4. To żal i sromota zatem.
5. To również żal i sromota i epickość spadła, chociaż w niezauważalnym stopniu.
6. O tym nie pomyślałem, ale ma sens. Szkoda.
7. Każdy myśliwiec pod ostrzałem bardzo szybko trafi na składowisko części zamiennych, ale zważywszy na to, że wytrzymałość kadłuba myśliwców Strażników jest dwa razy wyższa niż wytrzymałość kadłuba imperialnego myśliwca (a roje thargonów atakując ignorują tarcze), powinien utrzymać się nieco dłużej niż myśliwiec imperialny. Pytanie jednak miało cel określić jak bardzo ich uzbrojenie jest skuteczniejsze od standardowych myśliwców.
Dzięki za odpowiedzi  Nie wiem czy mogę się bawić w rozdawanie reputacji, ale jeżeli mogę to +1 dla Ciebie.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Gorzym
RSI Handle: "_"
Witam,Guardian struckture,aktywowałem wszystkie panele podjechałem do punktu gdzie trzeba ancient relic dropnąć i nic się nie dzieje,na yt oglądam filmiki,robię tak samo i oczywiście lipa. Nie wiem co źle robię,na open i solo playu to samo...nic się nie dzieje.
(14.03.2019, 09:42 UTC)Tantal napisał(a): Witam,Guardian struckture,aktywowałem wszystkie panele podjechałem do punktu gdzie trzeba ancient relic dropnąć i nic się nie dzieje,na yt oglądam filmiki,robię tak samo i oczywiście lipa. Nie wiem co źle robię,na open i solo playu to samo...nic się nie dzieje.
A zrzuciłeś z cargo ten guardiański kryształek (bo piszesz że tylko podjechałeś)? Trzeba to zrobić w konkretnym (podświetlonym) miejscu na "głównym ołtarzu", wtedy wyskoczy wirująca kula, którą musisz przeskanować.
Liczba postów: 66
Reputacja:
12
Platforma:
CMDR: Kwedel
.png) .png) .png) .png) .png)
14.03.2019, 10:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2019, 10:08 UTC przez Kwedel.)
A zrzuczasz (jettison cargo bodajże) relic z srv tam gdzie jest symbol krzyża ? Widzę że @-PAQ- mnie ubiegł
|