18.01.2019, 09:45 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2019, 09:45 UTC przez -PAQ-.)
(18.01.2019, 07:41 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Ok, to i ja mam pytanie. Moja ulubiona Pani Inżynier Selene wymaga odemnie 10 ton Painite. Niby trzeba tego szukać w pierścieniach metal rich pristine i w ogóle, ale wczoraj latałem godzine po pierścieniu tego typu i nic, nawet śladu tego. Znalazłem na Wiki info gdzie jest hot spot z Painite, ale jest całkiem daleko dla mojego statku górniczego.
I teraz pytanie: Czy jakiś Husarz spotkał się w naszych ukladach z hot spotem Painite?
W zeszłą niedzielę też za tym latałem, po prostu znalazłem pierwszy lepszy pierścień "Metal Rich", bodajże było to w HIP 115888 (HIP 115888 2 A Ring). Nawet hotspotów tam nie było żadnych. Z godzinkę mi to zajęło, różne inne minerały się trafiały, aż w końcu trafiłem na tego jedynego kamcorka z Painite.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: ICEY33
Według tego co udało mi się sprawdzić i ustalić to masz tak:
HIP 114422 planeta 1 i 5 (78 ly)
HIP 105408 planeta 2 (57 ly)
Odległości od HR 8444
Mam nadzieje ze trochu to pomoże... inna sprawa... ze z hot spotami to róznie bywa ;P
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
HR 8671 siódma planetka czy raczej gazowy gigant
Repki lecą, dzięki bardzo, jak wrócę z pracy sprawdzę.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Bushek
Hej koledzy, właśnie kupiłem sobie pierwszy statek (Cobrę  ) i w związku z tym pojawiło się parę pytań:
- chciałem sobie polecieć relatywnie niedaleko, okazało się że to ok. 900ly ode mnie. Moja cobra ma jump range 10.4ly. Planer wskazuje mi 140 skoków... czy to normalne?  Co prawda nie zrobiłem jeszcze upgrade'u FSD, ale i tak mój zasięg wydaje mi się raczej mizerny.
- stary statek zostawiłem w miejscu gdzie kupiłem Cobrę. Rozumiem, że tylko stamtąd mogę go odebrać? Pytanie może i głupie, ale pojawiła mi się na mapie ikonka więc tak wnioskuję, z tym że pewien nie jestem 
- pytanie ogólne: gdy zbliżam się do celu podróży (ok. 10-15 sec przed), znacznik ciągu zawsze mam ustawiony w niebieskim polu (na standardowych ustawieniach kolorystycznych). Będąc w tym polu moja prędkość automatycznie dostosowuje się do odległości od celu. Czasami jednak coś nie trybi i robię loop of shame, mimo że znacznik NA PEWNO znajduje się w tym polu. Od czego to zależy?
18.01.2019, 23:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2019, 23:14 UTC przez Pajk.)
przestaw w planowaniu trasy z economical na fastest, zmieni się skok, ale cobra ze stokowym fsd i lot 900 ly, to mi wygląda. na większy hardcore, niż moje loty condą do kolonii, cobra to nie jest statek na takie trasy, haulera sobie kup, przeleć, gdzie potrzebujesz i tam kup cobrę po sprzedaniu kartografii;
dlaczego nie sprzedałeś złomu? - sprzedaje się moduły, potem sam kadłub (za moduły płacą 100%, za cały statek 95%),
statek możesz ściągnąć do innego shipyardu - to kosztuje - ale PO CO?
latamy na 6 s - tego się trzymaj - altualnie niebieskie pole nie działa za precyzyjnie
generalnie, to wbij na discord, coś pomożemy.
"Niebieskie pole" może być nieprecyzyjne. Ja używam dodatkowego binda na throttle 75%. To jest ten sweetspot.
żeby w kodeksie pojawiły się wpisy o thargoidach to czym ich zeskanować, też composition scanner czy czymś innym?
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
AD "niebieskie pole" jest to zakres pracy silników w którym statek ma najbardziej optymalne właściwości pod względem sterowności.
A statek sam zwalnia z powodu zabużeń grawitacji w pobliżu dużych stacji (planet, megashipów, itp.) dlatego czasem odpalenie FSD trwa moment albo cztery, jak i fakt, że maksymalnie rozbujać statek możemy daleeeeeko od planet i słońc.
Jeśli pojeździmy SRV, wrócimy do statku, co jest naprawiane/ uzupełniane w hangarze SRV? Hull? Paliwo?
|