18.01.2019, 20:59 UTC
Muahahaha, ja chciałem wpisać Usser Brzeczyszczykiewicz
Serio.
Serio.
|
Skąd ten nick?!
|
|
18.01.2019, 22:02 UTC
A ja sobie pomyślałem, że w tak wielkiej galaktyce mój pilot będzie po prostu samotny podczas eksploracji.
19.01.2019, 03:05 UTC
A mój jest po prostu kradziony z gry "Asterix na olimpiadzie", z takiej jednej śmiesznej sceny, z przypalaniem jednego legionisty
19.01.2019, 07:06 UTC
"Na początku był Chaos..." tak określiłbym początek swojego "życia" w sieci, szukałem na jakimś wielkim forum wolnego nicka, nie wiem czemu się uparłem że musi mieć w nazwie moje imię, po kilkunastu nieudanych próbach wszystko zajęte, zdenerwowany pomyślałem sobie że wszystko zdechło i przyszło mi do głowy "rest in peace" (spoczywaj w pokoju) i tak powstał tomekrip. W całej historii ten nick został jeszcze inaczej przetłumaczony, otóż byłem kiedyś moderatorem, później przez krótki czas nawet administratorem forum polskiego wydawcy gier TopWare i osobie która jakby była nad nami nie pasowało to tłumaczenie mojego nicka i przerobiła go na "reset ip" XD.
Drugi nick, którym jeszcze operowałem w sieci był "hanusik" to akurat ksywa z domu, jako że dużo jeździłem na rowerze mój ojciec z bratem mi ją wymyślili, dlaczego - oto wytłumaczenie https://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Hanusik
19.01.2019, 17:07 UTC
U mnie jest ciekawa historia, bo ten mój nick to amalgamat paru innych.
Pierw to w czasach szeroko-pojętej gimbazy występowałem w internetach jako "SpyDerZen", biorąc "Spider Man" jako bazę, a potem biorąc nazwy "Spyder" i "Zen", łącząc je w całość. Potem w czasach licealnych zmieniłem nazwę na ManganMan. Prosto, łatwo, rytmicznie. Pierwiastek manganu był dla mnie inspiracją. Gdzieś potem w w 2009-2011 postanowiłem stworzyć nowego nicka na w XUDB (polskiej stronie gier "X" Egosoftu), jako Shivon. Nazwa została, ale z racji afery jaka tam wybuchła z mojej winy, to teraz jest używana w GameArmada.org (Fenyl zna to miejsce). Obecny nick - "ShiMan" - powstał jako amalgamat właśnie ManganMana i Shivona tak dla beki na początku. Początkowo chciałem iść jako "Shivon" w Elite, ale zmieniłem zdanie, bo wtedy w w tej grze nie znałem nikogo, a ten nick akurat mi przyszedł na myśl ![]() Dopiero niedawno dorobiłem się nowej ksywki, o nazwie "Ch_R0me". W grach jestem najczęściej dostępny pod nickiem ManganMan, ShiVon i ShiMan.
19.01.2019, 17:10 UTC
Ksywek z różnych miejsc pracy nie ma sensu wspominac bo te zmieniały się wraz z ludzmi którzy do pracy przychodzili i odchodzili..
Ale ta 'właściwa' ksywka czyli MAGNUM przyssała się do mnie bo już z dobre 20 lat temu kupowałem wszystkie modele ASG pistoletów zwłaszcza rewolwerów które miały w nazwie MAGNUM Urosła z tego niezła kolekcja.. do czasu kiedy w pewnym momencie łatwiejsze stało się uzyskanie licencji na ostrą (choćby poprzez kółko łowieckie albo aktywności w klubach strzeleckich ) i od tamtej pory przestawiłem się na pistolety a kolekcję ASG sprzedałem. ksywka została a w sieci już występowałem pod nią więc tak już zostało - Arma, Fallout, Elitka itd.
19.01.2019, 18:36 UTC
galimatias - ładne słowo oddające dokładnie to co mam często w głowie. Bazą był "Galimathras" <--- Arthas (World of Warcraft), ot robiłem w tym okresie (bodajże trzeciego dodatku do WoWa) nową postać i trzeba było coś nowego wymyślić, bo postaci miałem pełno. Ciekawostka, często w party w WoWie pytano mnie czy mój nick ma coś wspólnego z Galami, ale tłumaczenie, ze nie miotam menhirami tylko wcinam schabowego jakoś ucinało rozmowę. Niestety, w WoWie my Polacy mieliśmy swoją renomę. Generalnie to jeden z paru rozwojowych nicków które używam, najczęściej występuję jako Jas, dość oryginalnie
20.01.2019, 13:18 UTC
Geneza mojego nicku jest prosta. Wystarczy przeczytać mój nick wspak
Pomysł na taki nick powstał zupełnie przypadkowo po stwierdzeniu przez mojego znajomego "Ty to ..... nie potrafił byś być" Niedługi czas później zastanawiając się nad wymyśleniem jakiegoś nicku, pierwsze co mi przyszło do głowy to jego słowa. Pomyślałem wiec że skoro ..... nie potrafił bym być to bedę przeciwieństwem tego określenia Jednakże w całej tej genezie nicku bardziej zastanawiałbym się, czy aby napewno ten znajomy miał racje..?
20.01.2019, 18:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2019, 18:09 UTC przez MAGNUM354.)
Zdjęciami czego mam się podzielić... ? Asg już nie mam a pisteletu ci nie pokaże. Teraz strzelam z typowego Glocka 17 - możesz sobie fotki w necie poszukać.
Pozatym nie trzymam go w domu jak miałbym go teansportować ? Dostałbym od tyłu w łeb i broń by się na ulicy znalazła. A tak leży w szafce w klubie albo dojeżdza na miejsce jakichś zawodów terenowych w niepozornym furgonetce klubowej w której są pomontowane szafki na broń i sprzęt się odbiera na miejscu. Szybko i przyjemnie i bezpiecznie. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Dziś jest ten dzień.. | Reinrk van Dall | 2 | 950 |
14.08.2016, 10:21 UTC Ostatni post: Goliat |
|