Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Właśnie doczytałem się o systemach "odkrytych" na starcie gry.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Jako niedzielny pilot bojowy i bardziej szabrownik wrakow niz Czerwony Baron ED sila rzeczy latam na resach i wojnach blisko przestrzeni TWH. Ale czy gdybym sie przeniosl gdzies indziej to moge liczyc na inny zestaw przeciwnikow (botow bo wiem ze pvp zawsze sie chetni znajda Tongue )? Np zamiast wszelkie masci zelazkopodobnych jakies Chieftainopodobne lub zamiast Anacond przeciwnicy w Vetach albo Cutterach.
Odpowiedz
(02.12.2018, 08:46 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Jako niedzielny pilot bojowy i bardziej szabrownik wrakow niz Czerwony Baron ED sila rzeczy latam na resach i wojnach blisko przestrzeni TWH. Ale czy gdybym sie przeniosl gdzies indziej to moge liczyc na inny zestaw przeciwnikow (botow bo wiem ze pvp zawsze sie chetni znajda Tongue )? Np zamiast wszelkie masci zelazkopodobnych jakies Chieftainopodobne lub zamiast Anacond przeciwnicy w Vetach albo Cutterach.

Generalnie wszędzie są 3 rodzaje RESów / CZów generowane losowo: 1 - z dużymi statkami, 2 - z małymi statkami, 3 - mieszany. Do tego dochodzi jeszcze poziom RESa / CZa - Low, High i Haz (ten ostatni tylko w przypadku RESa). Do powyższego dochodzi jeszcze twoja ranga bojowa, która ma wpływ na poziom generowanych przeciwników Smile, RESy i CZy 'resetuje się" poprzez opuszczenie i ponowne odwiedzenie/zalogowanie się w instancji. Ponadto wojny prowadzone przez frakcje przynależace do superpower (Federacja, Imperium, Sojusz) częściej latają dedykowanymi statkami). Wszystkie powyższe mają wpływ na przeciwników, natomiast umiejscowienie RESA/CZa w przestrzeni nie.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
W RESie czy CZecie nigdy jeszcze nie widziałem NPCa w kuwecie. W NAV Beaconach, też chyba nie.
Oczywiście w misjach, np. na asasynację NPCe latają czasem kuwetami ale nie w tym co wymieniłem wcześniej.
Odpowiedz
Może być dlatego, że nie mamy w okolicy za dużo frakcji związanych z Federacją. W CZ-tach, gdzie się biją imperialni są Clippery i Cuttery, sądzę, że jakby polecieć w okolice systemów Federacji, to pewnie by i kuwety znalazł. W sumie trzeba to sprawdzić, co lata w wojnach w tych systemach.
Odpowiedz
(04.12.2018, 09:07 UTC)Pajk napisał(a): Może być dlatego, że nie mamy w okolicy za dużo frakcji związanych z Federacją. W CZ-tach, gdzie się biją imperialni są Clippery i Cuttery, sądzę, że jakby polecieć w okolice systemów Federacji, to pewnie by i kuwety znalazł. W sumie trzeba to sprawdzić, co lata w wojnach w tych systemach.

Pajk dobrze prawi - jeśli przeleciałbyś się ponad 200 ly dalej to znajdziesz więcej federacyjnych statków. U nas jest samo Imperium więc fdev robi nam immersję Wink
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Jak pamiętam, to gdy zbierałem CB by odblokować inż. COLONEL BRIS DEKKER, walczyłem w CZ i tam pojawiały się corvetty - system Federacji.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
W systemach federacji faktycznie w CZ uświadczymy kuwete.
W RESach nie. Jakto, NPC pirat polujący na górników w statku wymagającym prawie najwyższej rangi militarnej? Biggrin
Odpowiedz
Zauważyłem też, że bardzo często "pirates lords" ze zleceń na zabójstwa latają w korwetach, z których często wypadają rary 5 grade. Zdarzały mi się pharmaceutical isolators zdobywane w takich okolicznościach, a nawet imperial shielding (tak, z korwet)
Odpowiedz
Szukam i szukam, tylko znaleźć nie mogę. Gdzie podmienić klawisz printscreen z joistickiem???
Nooo niby można w steamie zmienić, jednakże tylko na klawisz z klawiatury.
Ehh, tego, no...
Pomocy?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz