Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(30.04.2018, 09:35 UTC)Pajk napisał(a): @Baton - +REP za "tyłeczek"

Właśnioe "tyłeczka" już w 3.x nie ma, zastanawiam się czy nie zniknął z powodu wyglądu Smile
Odpowiedz
Kurcze jak trafie na WW to az mu sie poprzygladam, bo wcale nie jestem pewien czy tylczeka juz nie ma...
EDYTA: Nie no jest, tylko teraz jest jakby brakiem hologramu czyli jest ciemniejszy od "powierzchni" planety Wink
Odpowiedz
(30.04.2018, 15:54 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Kurcze jak trafie na WW to az mu sie poprzygladam, bo wcale nie jestem pewien czy tylczeka juz nie ma...
EDYTA: Nie no jest, tylko teraz jest jakby brakiem hologramu czyli jest ciemniejszy od "powierzchni" planety Wink

Mówisz, że taki jakby zabrudzony????? OK, sam sobie dałem warna - Baton over and out Smile

[Obrazek: WIaVAhm.png]
Odpowiedz
(30.04.2018, 05:23 UTC)Baton napisał(a):
(29.04.2018, 21:50 UTC)123tomek napisał(a): A o co chodzi z tym słuchaniem? 

Każdy typ ciała ma swój specyficzny dźwięk jak jesteś w mapie systemu i na nie najedziesz kursorem.

Kurcze nie wiem ale wydaje mi się, ze ten dźwięk się zmienia w koło czyli najeżdżam na jedną i tą samą planetę a dźwięk się za każdym razem zmienia (5 czy 6 różnych a potem od nowa) .
Odpowiedz
Dokladnie, tylko ja mam jeszcze chyba jasniejsze ustawienia i teraz latam konda to troche inne tlo. W kazdym razie dzieki Twoim spostrzezeniom wreszcie zauwazylem roznice z hologramem dla MR, bo do tej pory bylem az zdziwiony ze dwa tak rozne typy maja identico hologram Wink

EDYTA: Dobra ale musze sie zapytac. Wyrzucenie hardpointow po komunikacie o wykryciu skanowania przerywa je? Ostatnio pare razy w roznych miejscach o tym uslyszalem/przeczytalem a do tej pory wydawalo mi sie ze tylko wejscie w SR przerywa skan. Ewentualnie czy w tych hardpointach trzeba miec bron czy liczy sie tez np Wake Scaner?
Odpowiedz
Hmm nie moge EDMC zainstalować... Białe okno się wyświetla i na tym koniec. Miał ktoś podobny problem ?
//edit
nvm... windows 10 blokuje sobie bo tak...na przyszłość - własciwości -> odblokuj Tongue
Odpowiedz
Horshead i Col 70 Unknow permit ? czemu jest zakaz skoków w te rejony? ?
Odpowiedz
(28.04.2018, 07:00 UTC)ronin_htd napisał(a): Przedyskutowałem Twój problem z Dworzaninem i pojęcia nie mam o co Ci chodzi Biggrin
Mało tego, na co Ty sobie życie utrudniasz? Łap ściągę, wydrukuj i skanuj Smile

Latam Haulerem i jego panel jest na tyle jasny, że bardzo słabo widać te Hologramy planet. Da się to jakoś ustawić by były bardziej widoczne?
Odpowiedz
Siemka Wszystkim!

Czy dużo osób jest grających na ps4? Szukam ludzi do gry.
Odpowiedz
(02.05.2018, 22:23 UTC)123tomek napisał(a):
(28.04.2018, 07:00 UTC)ronin_htd napisał(a): Przedyskutowałem Twój problem z Dworzaninem i pojęcia nie mam o co Ci chodzi Biggrin
Mało tego, na co Ty sobie życie utrudniasz? Łap ściągę, wydrukuj i skanuj Smile

Latam Haulerem i jego panel jest na tyle jasny, że bardzo słabo widać te Hologramy planet. Da się to jakoś ustawić by były bardziej widoczne?

Prawy Panel -> Functions -> Interface Brightness tam zmniejszasz lub zwiekszasz jasnosc interfejsu. Sproboj moze sie poprawi. Jak nie to jeszcze mozesz sie pobawic kolorami interfejsu.

@LXir tego pewnie na 100% nie wie nikt. Col 70 potrafi byc wkurzajacy przy wyprawach do Oriona, a Horsehead Dark Region dosc skutecznie blokuje z niego droge dalej "na poludnie". Slyszalem juz rozne opinie. Ze to taki poligon testowy dla developerow i sobie moga tam rozne rzeczy sprawdzac, ale chyba najprzyjemniej myslec ze zamkniete, bo maja jakis zwiazek z "fabula". W tym wypadku pewnie z Targoidami. Zreszta jakbys probowal przebijac sie dalej na poludnie to trafisz jeszcze na kilka zamknietych sektorow. Troche mniej upierdliwych np NGC 2264, Col 97 czy Col 121 (na mapie na edsm calkiem dobrze sa w 2D umiejscowione). Jest tez tam podana "prawdopodobna" lokalizacja bazy w V355 Monocerotis. Co jakis czas proboje ugryzc temat z roznych stron ale bez pozytywnego rezultatu, choc wg EDSM nawet w ciagu ostatniego tygodnia przelatywal tamtendy jakis cmdr, szkoda tylko ze skanow cial niebieskich nie ma Sad
Odpowiedz