Laptop do gier
Witam,

Szukam laptopa do grania za ok £1600 do £2000

Myslalem, zeby kupic cos z alienware, ale wczesniej wole sie zapytac kogos innego, kto lepiej sie zna.

Brak jakichkolwiek preferencji, ma byc jak najlepszy za te pieniadze.

Mozecie mi cos polecic?

Dzieki!
Odpowiedz
Ja gram na Alienie 18 z dwiema kartami R9 290. Do ED jest ok - z ekranem Dell 34 i rozdzielczością 3340x1440 osiąga 45-60 fps przy w miarę dobrych ustawieniach. Przy ultra nie wyrabia grafika - przy moich ustawieniach obciążenie CPU na poziomie 20%, GPU 85-90%, czyli max. Laptop ma ponad 2 lata - chodzi po kilkanaście godzin dziennie - bezawaryjnie. Na pewno nowy będzie wydajniejszy, nie wiem też, jak z jakością, ale Alien zawsze był w miarę dobrze zrobiony. Inne gry - nie gram Smile
Odpowiedz
szukaj już z nowymi kartami graficznymi 1070 lub 1080 w trybie sli, ale nie wiem jak ceny poszły do góry ostatnio. alienware lub msi. podobno dobre są również predatory i omeny. ja mam już starszy laptop z gtx 660 i jeszcze daje radę. przypuszczam, że w tej cenie znajdziesz laptopa na wiele lat
Odpowiedz
tak, dobre - Predator 21X - 300 sztuk wyprodukował Acer i sprzedał na cały świat - żeby pokazać, że można wyprodukować komputer "przenośny" o wadze 7,5 kg i wadze z walizką 28 kg. Cena niestety przewyższała budżet z posta - 10k Euro, 43 k PLN. 2 karty 1080 SLI, trochę małe dyski i niestety I7, nie i9 (nie ma do "laptopów"). Ceny grafiki tworzy rynek kryptowalut - pecetową 1060 po ponad pół roku sprzedałem z zyskiem.
Odpowiedz
Dwie sprzecznosci laptop i granie ... juz lepiej zespinowac aws z gpu na amazonie zrobic sobie obraz ze steamem i przy zalozeniu ze masz dobry net streamowac obraz (po skonczonym graniu ubijasz aws, placisz tylko za korzystanie), zaoszczedzisz kupe kasy i wystarczy ci wtedy najtanszy laptop i go nie ugotujesz jak alienwary ktore topia sie w kilka miechow mocnego grania. Zajechalem w swojej historii kilka laptopow "gamingowych" za wieksza kase.

https://blog.parsecgaming.com/cloud-gami...9576718f86
Odpowiedz
Ja od kilku lat (od marca A.D. 2013) mam Alienware M17x R4, i7-3740QM z kartą GeForce 680M, 17" 1920x1080 (+ okularki 3D) i jakoś mi Elitkę i BF4 ciągnie. Jak już mi w końcu padnie, a na to niestety się nie zanosi, to kupię kolejnego Alienware z jak najlepszą kartą. Obecnie, przynajmniej na stronie niemieckiego Alienware, nie ma już modeli z 18" ekranem, nie mówiąc o 18" i dwoma kartami w SLI. Ale nawet jak by były, to i tak przekroczyły by Twój budżet. A nawet i z katą 1080 będzię trochę przekroczony.

Dużo ze mną przeżył (np. https://forum.thewingedhussars.com/showt...6#pid75906), zwiedził pół świata i ciągle działa. Fakt, lekki nie jest ale nie siedzę z nim na kolanach w poczekalni, tylko rozkładam na stole jak już jestem w hotelu.

Poza tym, DELL ma bardzo dobry serwis. Jeżeli dołożysz trochę kasy to masz pewność, że na drugi dzień komp będzie naprawiony. Mnie, na szczęście, zdarzyło się tylko raz z tego skorzystać ale było warto. 

Dodatkowo wymiana pamięci czy twardego dysku jest banalnie prosta, bo wystarczy odkręcić 4 śrubki i wszystko ukryte jest pod dolną pokrywą.

Kup po prostu najlepszą konfigurację, na jaką Cię będzie stać i... ciesz się graniem.

Ale weź pod uwagę fakt, że to rozwiązanie ma sens jeżeli dużo podróżujesz i nie chcesz rozstawać się z ulubioną grą/grami. Może ew. gdy masz ograniczone miejsce w mieszkaniu. Bowiem za taką kasę złożysz znacznie lepszy komputer stacjonarny. 

Pochwal się potem, na co się zdecydowałeś  Wink

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz