Oculus Rift CV1
(07.01.2016, 16:21 UTC)kris750PL napisał(a): elite jak dla mnie ma niepełne wsparcie tego 3D, aby był jakiś sens kupna occulusa to tej akurat gry. w 3D jest zaledwie kokpit i kilka innych bzdetów. Najistotniejsze elementy gry są nadal pokazywane w 2D.

Co Ty opowiadasz? Wszystko jest w pełnym 3D, miałem DK2 przez ponad miesiąc i głównie grałem w Elite właśnie, kopanie skałek było przepiekne, bo idealnie widziałem gdzie co jest i w jakiej odległości bez gapienia się na cyferki Smile
Odpowiedz
@SOTBMP - i jak, dostałeś już CV1 czy jeszcze czekasz?
Odpowiedz
Dostałem swojego Oculusa CV1 we wtorek, 12 kwietnia. Od razu wziąłem naszykowany urlop na 1,5 tygodnia, żeby mieć kiedy się pobawić Wink
Nie spędziłem całego tego czasu w Elite (a szkoda), musiałem potestować sporo innych tytułów wspierających VR, jakie zakupiłem sobie wcześniej i po otrzymaniu HMD.

Jeżeli chodzi o sam sprzęt, jest on fajnie wykonany, lekki, mnie się siedzi w nim całkiem przyjemnie.
Wbudowanych słuchawek nawet nie testowałem, gdyż mam kilka powodów do używania dotychczasowych.
HeadTracking działa mega precyzyjnie (mam porównanie z opcją PoTaniości, EDTrackerem oraz FreeTrackiem)
Samo Elite: Dangerous, tak jak się spodziewałem, bardzo w porządku. Czytelność napisów jest, jak dla mnie, satysfakcjonująca (wiadomo, że na monitorze jest "żyleta", a tu czasem - zwłaszcza jeśli napis jest dużo dalej - jak na wyłączonym antyaliasingu, ale jest sporo lepiej niż na DK2).
W moim wypadku żadnego motion sickness, nawet na wsławionym (ponoć) w tym aspekcie The Vanishing of Ethan Carter VR.
Ogólne wrażenie jak najbardziej na +

Jeśli mielibyście jakieś pytania, czy mógłbym coś dla Was sprawdzić - jestem do dyspozycji Smile

:idea: Więcej w mojej recenzji zawartej w Husarskim Newsletterze z 25/04/3302.
Odpowiedz