ARK: Survival Evolved
(25.04.2017, 15:04 UTC)Qasz napisał(a): Oznajmiaj, ze dzisiaj nie plyne z nikim na tratwie na bagna, nie wazne jak bedziemy dobrze uzbrojeni....

A jednak... wprawdzie nie na bagna ale Quasz wyraźnie uzależniony jest od przygód na wodzie:

Oto jak transportował na tratwie świeżo oswojonego dinozaura z pobliskiej wysepki. Ten kształt pod wodą, za nim, to nie jest delfinek...

[Obrazek: 1uHSGe3.jpg]

...tylko morska bestia pożerająca takie tratwy na śniadanie...

[Obrazek: 5YRFGWn.jpg]

Całę szczęście Assarin zadbał o mocną obudowę tratwy. Prawdopodobnie dwukrotnie uratowało to nam życie Smile

Zdobyliśmy dziś Ankylosaurusa, który specjalizuje się w zbieraniu i transporcie metalu!

i...
Hej, ha! Kolejkę nalej! 
Hej, ha! Kielichy wznieśmy! 
To zrobi doskonale 
Morskim opowieściom...

Biggrin
Odpowiedz
Ściągam... Dołączę do Was na dniach Smile
Odpowiedz
Chyba i ja się skuszę... Dawno nie grałem ale widzę, że zabawa przednia.
[Obrazek: KpB4998.png]
Odpowiedz
Dziś Pani Szarikowa rozłożyła się w swoim nowym pokoiku z największym tarasem w wioskowych szałasach... zbudowanym przez jednego z najlepszych rzemieślników w okolicy - sławnego na całą południową część wyspy tGrocha...

...Pani Szarikowa jako jedyna przemieszcza plaże i okolice lasów na piechotę, sama, uzbrojona w pałkę... całe stado wioskowych mężczyzn chowa się za DInusiami...

...Pani Szarikowa nauczyła się robić dziś łuki, strzały, strzały z narkotykiem, jak i sam narkotyk... sprawiła sobie również elegancki kapelusik...

WIDOK Z TARASU
[Obrazek: qJXC5nA.png]
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jutro organizuje wyprawę po kunia, kto chętny? Wink

Odpowiedz
Dawajcie chłopaki, kupować i instalować - jest świetnie, wyszedłem poza mury warowni, na plaże - nazbierać kamieni, jakieś 100m - i już nie wróciłem. Biggrin
Warownia pobudowana przed Plemię jest świetna - na dachu lądowisko dla "pterodaktyli", na parterze garaż dla wierzchowców, a na pięterku pokoje, pomieszczenia użytkowe - chodzą słuchy o rozbudowie.
Braknie rąk do pracy - a i przy budowie lepiej być, coby zaklepać sobie pokój. Wink

Na dzień dobry dostałem od Plemienia skórzaną odzież - ale w warowni nie zauważyłem nigdzie Klubu Błękitna Ostryga.... Rolleyes
Odpowiedz
(25.04.2017, 22:02 UTC)2M1R napisał(a): Jutro organizuje wyprawę po kunia, kto chętny? Wink

No ba... są rzeczy, które powinien mieć każdy facet!

Odnalazłem dane poszukiwanego: http://ark.gamepedia.com/Equus

Jakaś dokładniejsza godzina ekspedycji?

EDIT:
O kurde - potrzebujemy MARCHEWEK?
Odpowiedz
Ehhh, ok - zainstalowane, niestety do pracy trza było ruszyć już Tongue Sprawdzę dzisiaj wieczorem jak się u mnie gierka obecnie będzie sprawować Smile

Robinus - odpalać jakby co "na Ciebie" przez Steam? Nie próbowałem, a chciałbym trafić na Was w grze - spiracić.... eee, tzn dołączyć do wioski, nauczyć się przeżyć dłużej niż 1 min Tongue
Odpowiedz
(26.04.2017, 05:47 UTC)dasketh napisał(a): Ehhh, ok - zainstalowane, niestety do pracy trza było ruszyć już Tongue Sprawdzę dzisiaj wieczorem jak się u mnie gierka obecnie będzie sprawować Smile

Robinus - odpalać jakby co "na Ciebie" przez Steam? Nie próbowałem, a chciałbym trafić na Was w grze - spiracić.... eee, tzn dołączyć do wioski, nauczyć się przeżyć dłużej niż 1 min Tongue

O będziemy mieć wioskowego gawędziarza! Super!

Oczywiście możesz przeze mnie, albo przez tę stronę serwera:

https://www.battlemetrics.com/servers/ark/529941

Osiedliliśmy się na tej plaży na południu:

[Obrazek: hfPezMA.jpg]

Jak znajdziesz naszą wioskę (drewniane mrury, trzy bramy, mała przystań) - to możesz się rozgościć:
kod do wszystkich drzwi: 8444
Odpowiedz
(26.04.2017, 04:44 UTC)Robinus napisał(a): O kurde - potrzebujemy MARCHEWEK?

Co się dziwisz - wczoraj Assarin ogłuszył jakąś małpę co wyszła z lasu -  ja czekałem w pogotowiu, żeby przybyć z (po)mocą moich całych 15leveli....
Okazało się, że do oswojenia potrzeba piwa i cementu.... jak polski robociarz. Wink
Poszła na mięso.

(26.04.2017, 05:47 UTC)dasketh napisał(a): Robinus - odpalać jakby co "na Ciebie" przez Steam?

Wczoraj próbowałem tak odpalać, na Assarina i Tumira - nie wiem czemu, nie dało rady.
Dopiero wpisanie w grze nazwy serwera ([PVE] ARK Survival Evolved Polska) pozwoliło się połączyć.

Garść porad, od nowego dla nowego:
Nie łaź po nocy - to pewna śmierć.
Zamykaj drzwi za każdym razem - otwarte drzwi to pewna śmierć.....
Plemię ma trzy wyrka do respawnu, ale one chyba maję 5min cooldown - nie giń dwa/trzy razy pod rząd.
Narkotyki są w garażu. Biggrin
Odpowiedz